| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 02/02/24

 

"Μας ακούνε..."

 
Θέλοντας πραγματικά να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί η εκτίμηση μας πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο bullish escape με μεγάλα περιθώρια ανόδου …. Θα επανέλθουμε σε κάτι που γράψαμε …. Ότι μπορεί τις πρώτες κυρίως ημέρες να δημιούργησε η δημόσια εγγραφή του ΕΛ. Βενιζέλος κάποια προβλήματα ρευστότητας … Αλλά τα περισσότερα χρήματα για τα οποία γράφθηκαν οι μικροί μαζικά ήτανε νέα χρήματα από καταθέσεις …… Με δεδομένη λοιπόν τη μεγάλη υπέρ-κάλυψη και ότι από τις ζητούμενες ποσότητες οι επενδυτές θα πάρουνε ένα πολύ μικρό μέρος … Είχαμε πει πως είναι πολύ πιθανό ένα μέρος των χρημάτων να πάει σε άλλες μετοχές …. Μάλιστα σας είχαμε πει συγκεκριμένα παραδείγματα επενδυτών που ήδη έχουνε δώσει εντολή τα χρήματα που θα περισσέψουνε να τοποθετηθούνε στο Χ.Α …..
 

 
Συνεχίζοντας με τα παραπάνω, σας πληροφορούμε λοιπόν και χθες τελευταία ημέρα των εγγραφών, ακούσαμε επενδυτές που γράφθηκαν για σημαντικά ποσά, άνω των 30.000, 40.000 και 50.000 ευρώ, να λένε πως τα χρήματα που θα περισσέψουνε, που θα είναι και με διαφορά η πλειοψηφία. Ένα μεγάλο μέρος θα το επενδύσουνε σε άλλες μετοχές.  Και είναι αλήθεια πως μπορεί να βρισκόμαστε μπροστά σε μια θετική έκπληξη, αφού, σε ένα βαθμό τουλάχιστον. Όταν ένας επενδυτής αποφασίζει να επενδύσει κάποια χρήματα στο Χ.Α., στο τέλος τα επενδύει …. Είπαμε δε θα συμβεί σε όλες τις περιπτώσεις. Αλλά και σε ένα βαθμό αυτό να συμβεί, μιλάμε για ένα σημαντικό ποσό που σε δεύτερο χρόνο θα επενδυθεί στο Χ.Α..
 

 
Να μείνουμε στο ΕΛ. Βενιζέλος και σε κάτι που φυσικά αφορά και άλλες εισηγμένες ….. Από τις ενδιαφέρουσες λοιπόν ειδήσεις της χθεσινής ημέρας ήτανε αυτή πως στους δείκτες του FTSE Russell αναμένεται να εισέλθει η μετοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του οίκου. Όπως αναφέρετε στη σχετική ανακοίνωση, το review θα πραγματοποιηθεί κατά την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα είναι στις 7 Φεβρουαρίου. Όπως αναφέρει ο οίκος FTSE Russell εάν πληρούνται τα κριτήρια και το όριο εισόδου για να ενταχθεί στο δείκτη FTSE Global Equity, θα πραγματοποιηθεί μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 13ης Φεβρουαρίου (δηλαδή ισχύει από την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024).
 
 
Και στα πλαίσια αυτών των ανακοινώσεων περιμένουμε κα την είσοδο της ΕΛ. Βενιζέλος στον FTSE 25 και μάλιστα άμεσα, με express εισαγωγή, αφού τηρούνται όλα τα κριτήρια ….
 

 
Έχουμε λίγο πολύ αναφερθεί, αλλά μετά και την τελευταία ανακοίνωση της FTSE, θα αναφερθούμε πιο συγκεκριμένα και με νούμερα…. Η είσοδος λοιπόν της ΕΛ. Βενιζέλος στον FTSE 25 φέρνει διαγραφή κάποιας άλλης μετοχής. Και εδώ ξεκινάει η μεγάλη μάχη κυρίως για 2, αλλά σε ένα μικρότερο βαθμό και για μια 3η μετοχή του FTSE 25. Η μεγάλη λοιπόν μάχη αναμένεται ανάμεσα σε δύο. Στην ΚΟΥΕΣ η οποία χθες είχε κεφαλαιοποίηση 567εκ ευρώ, με την Σαράντης στα 585εκ ευρώ, κάτι το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες να αφαιρεθεί η πρώτη, αν και όταν φτάσουμε κοντά στις κρίσιμες ανακοινώσεις, αναμένεται οι δύο βασικοί μέτοχοι να δώσουνε μάχη. Τώρα θεωρητικά υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να κινδυνεύσει η ΕΥΔΑΠ, που πάντως με κεφαλαιοποίηση 623εκ ευρώ έχει μια σχετική απόσταση ασφαλείας και από τις δύο. Αν η μάχη ήτανε μεταξύ μιας και των δύο και της ΕΥΔΑΠ θα λέγαμε πως κινδυνεύει περισσότερο. Τώρα που υπάρχουνε δύο μετοχές κάτω από αυτήν τελικά πιστεύουμε πως θα τη γλυτώσει και μάλιστα σχετικά εύκολα. Μάλιστα δεν αποκλείουμε αυτό να οδηγήσει και σε ένα μικρό ράλι, αν και το πρόβλημα της ΕΥΔΑΠ έχει να κάνει με την κερδοφορία, μέχρι τουλάχιστον να έλθει μια αύξηση των τιμολογίων, αν και υπάρχουνε πληροφορίες πως αυτό θα συμβεί σχετικά σύντομα….
 
Κεφαλαιοποιήσεις
ΚΟΥΕΣ: 567εκ ευρώ
ΣΑΡ: 585εκ ευρώ…

----------

ΕΥΔΑΠ 623εκ ευρώ
 

 
Εν τάχει να αναφέρουμε και κάτι άλλο … Πως φεύγοντας μια από τις παραπάνω μετοχές από τον FTSE Large CAP πηγαίνει και μάλιστα με μεγάλη στάθμιση στον FTSE Mid Term. Αυτό όμως θα οδηγήσει σε διαγραφή μιας άλλης μετοχής από το δείκτη …. Και κάνοντας κάποιους πρώτους υπολογισμούς, η μάχη θα γίνει μεταξύ 3 μετοχών …… Της ΑΛΜΥ (94εκ ευρώ), της Premia (102εκ ευρώ) και της ΕΥΑΠΣ (118εκ ευρώ).
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum