| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 02/03/22

 

"Μας ακούνε..."

 

Όλο και πιο πολύ χαλάει το κλίμα στις αγορές και το Χ.Α. … Και σε σχέση με αυτά που έχουμε γράψει προσφάτως και με την τάση των περισσοτέρων μετοχών να έχει αντιστραφεί …. Δυστυχώς ενεργοποιούνται όλο και περισσότερες στρατηγικές «stop positions». Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλο και περισσότερα ξένα χαρτοφυλάκια κλείνουνε θέσεις, ακολουθώντας πολλές φορές και αυτοματοποιημένα προγράμματα, τα οποία όσο τα διαγράμματα επιδεινώνονται, τόσο αυτά δίνουνε σήματα πωλήσεων – κλεισίματος θέσεων….

 

 

Νέα μεγάλη πτώση χθες, ειδικά στις τραπεζικές μετοχές αν και μετά που ο τραπεζικός δείκτης πήγε στις στηρίξεις, είχαμε κάποια ενδοσυνεδριακή αντίδραση. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν πως το ένα φέρνει το άλλο, με τις χρηματιστηριακές και τους επενδυτές, να αναγκάζονται καθημερινά πλέον σε πωλήσεις, στην προσπάθεια να καλυφθούνε ανοίγματα. Επιμένουμε σε αυτό, γιατί οι πωλήσεις αυτές δεν είναι καθόλου αμελητέες.

 

 

Υπάρχει και κάτι άλλο ενδιαφέρον. Χθες ήτανε το Τ+2 της καλής συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής, όταν οι περισσότεροι επενδυτές πόνταραν στο τέλος του πολέμου. Και οι αγορές που έγιναν την Παρασκευή έκλειναν χθες (T+2). Θα περιμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα συμπεριφερθεί σήμερα η αγορά, με λογικά μικρότερα ανοίγματα που πρέπει να κλείσουνε σήμερα, αν και κακά τα ψέματα, η τάση στο σύνολο των αγορών επιδεινώνεται ημέρα με την ημέρα…

 

 

Τώρα για τα όσα συμβαίνουνε με την Coca Cola ΕΕΕ, η οποία έχει τεράστια έκθεση και στη Ρωσία, με μεγάλο αριθμό εργοστασίων και περίπου το 20% το τζίρου. Χρηματιστής είπε την ατάκα του: «Αυτό που με φοβίζει είναι πως η ΕΕΕ έχει μια παράδοση να κολλάει προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Και εύχομαι αυτή τη φορά να μην κολλήσει προς το κάτω. Αν πάντως κάποια στιγμή βγει η είδηση πως τελειώνει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ανάλογα βέβαια με το που θα βρίσκεται η μετοχή τη ΕΕΕ, θα μπορούσε να είναι ένα καλό «ποντάρισμα»  για το τέλος του πολέμου….Μαζί με τις τράπεζες, το καλύτερο να παίξει κανείς το τέλος του πολέμου….

 

 

Επειδή έχουμε αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες στα ETF που επενδύουνε στο ρωσικό χρηματιστήριο, μια ομολογουμένως πολύ risky επένδυση, την ώρα που γίνεται ο κακός χαμός και το ρωσικό χρηματιστήριο παραμένει κλειστό. Χαρακτηριστικό λοιπόν είναι το παρακάτω διάγραμμα, που δείχνει την πτώση που έχει καταγραφεί στο Lyxor MSCI Russia ETF, το οποίο μέσε σε μόλις μερικές ημέρες έχει βρεθεί από τα περίπου 50 ευρώ, στα 7,5 ευρώ χθες ενδοσυνεδριακά.

 

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum