| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 02/03/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Πάμε να ξεκινήσουμε με σχόλιο ανθρώπου της αγοράς …. “Τις επόμενες ημέρες λοιπόν περίπου 15 ημέρες έχουμε σταδιακές αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας …. Οκ, με την Scope που δημοσιεύει την αξιολόγηση την Παρασκευή, 03/03, αν και θα είναι καλοδεχούμενη μια αναβάθμιση, ας μείνουμε στο ότι ο οίκος αξιολόγησης δεν αναγνωρίζεται. Όσον αφορά τις υπόλοιπες περιπτώσεις, στις 10η Μαρτίου αναμένεται να δημοσιευτεί η έκθεση της DBRS (έχει ανεβάσει τη βαθμολογία στο «BB High» από τον περασμένο Σεπτέμβριο, χαρακτηρίζοντας τις προοπτικές σταθερές) και η 17η Μαρτίου που αναμένεται η έκθεση του «αυστηρού» Moody’s, ο οποίος και έχει δώσει βαθμολογία «Βa3», χαρακτηρίζοντας και αυτός τις προοπτικές σταθερές. Προσωπικά λοιπόν η εκτίμηση μου είναι πως σίγουρα μια αναβάθμισης σε αυτές τις 3 αξιολογήσεις θα την έχουμε. Δεν αποκλείω και πιο θετικές εκπλήξεις. Και εννοείται πως όλα αυτά παίζουνε τη σημασία τους για το επόμενο διάστημα και το πως εξελίσσονται τα πράγματα στο Χ.Α., που σπάει τα κοντέρ.
 

 
Βέβαια εμείς θα το πούμε και πάλι. Πως κατά την άποψη μας λανθασμένα η συντριπτική πλειοψηφία των επενδυτών πιστεύει πως η άνοδος του Χ.Α. κατά τους τελευταίους μήνες έχει να κάνει με την εσωτερική ειδησεογραφία, τις προσδοκίες και τα στοιχήματα που παίζονται (επενδυτική βαθμίδα κτλ) …. Επειδή έχουμε συναδέλφους που διαφωνούνε, εμείς επιμένουμε πως η τόσο καλή πορεία του Χ.Α. έχει κυρίως σχέση με την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών, με χαρακτηριστικό μάλιστα πως στις 3 πρώτες θέσεις των αποδόσεων διεθνώς, από τις αρχές του 2023. Είναι 3 αγορές του νότου, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία.
 

 
Ε! όπως είχαμε γράψει και χθες, αυτή η συνολικά τόσο καλή πορεία της Ευρώπης δεν είναι τυχαία! Πάμε όμως να δούμε συγκεκριμένα τις αποδόσεις, με την ψαλίδα πάντως μεταξύ Χ.Α. και δεύτερης – 3ης αγοράς να έχει ανοίξει, με την ελληνική αγορά να υπέρ-αποδίδει.
 
Χ.Α. – Ελλάδα: +21,59%
Ιταλία: +15,91%
Ισπανία: +14,16%
 

 
Έχοντας μεσολαβήσει το ράλι των τελευταίων εβδομάδων, πάμε να θυμηθούμε τις κορυφαίες επιλογές των μεγάλων χρηματιστηριακών, όπως αυτές είχανε διατυπωθεί κατά τις πρώτες εβδομάδες του 2023.
 
Eurobank Equities
 
Μυτιληναίος με τιμή-στόχο τα €30,50
Jumbo με τιμή-στόχο τα €19,50
ΟΠΑΠ με τιμή-στόχο τα €16,30
Alpha Bank με τιμή-στόχο τα €1,63
 
NBG Securities
 
Eurobank με τιμή-στόχο τα €1,4
Alpha Bank με τιμή-στόχο τα €1,40
Πειραιώς με τιμή-στόχο τα €2,35
 
ΟΤΕ με τιμή-στόχο τα €17,9,
ΟΠΑΠ με τιμή-στόχο τα €15,9
Jumbo με τιμή-στόχο τα €16,7
Μυτιληναίος με τιμή-στόχο τα €31,20
Autohellas με τιμή-στόχο τα €12,8
Cenergy Holdings με τιμή-στόχο τα €4,0
 
Και συνεχίζουμε…..
 
Alpha Finance
 
ETE με τιμή-στόχο τα €5,00
Τράπεζα Πειραιώς με τιμή-στόχο τα €2,25
Μυτιληναίος με τιμή-στόχο τα €31,40
Motor Oil με τιμή-στόχο τα €25,56
ΟΠΑΠ με τιμή-στόχο τα €16,90
 
Τέλος και λόγω και της διάχυσης του ενδιαφέροντος, επιλέγει και τις μετοχές των ΕΧΑΕ, Titan, ΔΕΗ και Φουρλής.
 
Pantelakis Securities
 
ETE με τιμή-στόχο τα €5,20
Τράπεζα Πειραιώς με τιμή-στόχο τα €2,25
ΟΠΑΠ με τιμή-στόχο τα €16,70
Jumbo με τιμή-στόχο τα €24
Μυτιληναίος με τιμή-στόχο τα €28,5
Motor Oil με τιμή-στόχο τα €28
 
Optima Bank
 
Τράπεζα Πειραιώς με τιμή-στόχο τα €2,8
Alpha Bank με τιμή-στόχο τα €1,48
Motor Oil με τιμή-στόχο τα €27,90
ΕΛΠΕ με τιμή-στόχο τα €9,20
Μυτιληναίος με τιμή-στόχο τα €30,80
ΟΠΑΠ με τιμή-στόχο τα €17,10
Jumbo με τιμή-στόχο τα €22,70
 

 
Όχι από εμμονή. Όχι επειδή έχουμε κάποιο συμφέρον (τόσα καλά λόγια έχουμε γράψει, εδώ και τόσο καιρό, ούτε μια διαφήμιση δεν έχουμε πάρει 😊). Ούτε από εγωισμό, αφού στα χρηματιστήρια ανά πάσα στιγμή υπάρχουνε νέα δεδομένα για τις εισηγμένες. Θα επιμείνουμε πως στη ΛΑΜΔΑ υπάρχουνε πραγματικά πολύ μεγάλες κρυμμένες υπεραξίας. Για να είμαστε ειλικρινείς, μετά το ράλι που έχουνε κάνει οι περισσότερες εισηγμένες, πιστεύουμε πως με διαφορά αυτή που έχει μείνει πιο πίσω είναι η ΛΑΜΔΑ. Ξέρουμε πως το project έχει πολύ δρόμο …. Και πως τα χρηματιστήρια θέλουνε πιο γρήγορα πράγματα. Αλλά πραγματικά πιστεύουμε πως οι επενδυτές δεν έχουνε αντιληφθεί τις κρυμμένες υπεραξίας που υπάρχουνε στο project του ελληνικού. Χωρίς υπερβολή πιστεύουμε πως η ΛΑΜΔΑ, θα μπορούσε μέσο-μακροπρόθεσμα δικαιολογεί σχεδόν διπλάσια αποτίμηση και ας ακούγεται αυτό υπερβολικό.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum