| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 02/12/21

 
 

"Μας ακούνε..."

 

Πάμε … πάμε να ξεκινήσουμε με νέα εκτίμηση για την αγορά ….. Το συγκεκριμένο πρόσωπο πετυχαίνει τις τελευταίες συνεδριάσεις την πορεία της αγοράς και με ενδιαφέρον ακούμε τις απόψεις του ….. Τι λέει λοιπόν η τελευταία πρόβλεψη …. Πως το Χ.Α. (και γενικά οι διεθνείς αγορές) δε δείχνουνε πως θα διορθώσουνε άλλο …. Και το πιθανότερο είναι έχουμε περαιτέρω κίνηση προς τις 900 μονάδες, στο σημείο δηλαδή που βρίσκεται το Χ.Α. εδώ και πάρα πολλούς μήνες …. (σημειώνεται μάλιστα πως αυτό το σχόλιο έγινε όταν ο DAX για παράδειγμα ήτανε +1% και τελικά έκλεισε στο +2,3%)

 

 

Και ξέρετε ποιό θα είναι το μεγάλο ερώτημα αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο και ξανά-πάμε  περίπου στις 900 – 910 μονάδες ….. Τι θα κάνουνε κατά μέσο όρο οι μικροί επενδυτές; Αν δηλαδή αυτοί βγούνε πωλητές, εν μέσω αβεβαιότητας που υπάρχει μετά τις τελευταίες εξελίξεις ….. και η αγορά τα πάρει σβάρνα και φύγει προς υψηλότερα επίπεδα, εκεί που δεν το περιμένει κανείς, πετώντας έξω τους μικρούς …. Ή θα επανέλθει και πάλι η αισιοδοξία και θα αρχίσουμε να μιλάμε για καλύτερες ημέρες και τα υψηλότερα επίπεδα τιμών … Και κάπου εκεί, η αγορά μας αδειάσει πάλι ….

 

 

Όπως λοιπόν άπειρες φορές έχει σχολιαστεί στο GFF …… Ποιό είναι το συμπέρασμα από τα παραπάνω; Ποιός είναι ο χρυσός κανόνας;  Πως αυτό το χρηματιστήριο πηγαίνει πάνω όταν δεν υπάρχει αισιοδοξία. Οι μικροί επενδυτές δεν ασχολούνται και τόσο … Και οι περισσότεροι δεν το περιμένουνε ….. Όπως χαρακτηριστικά έλεγε προσφάτως άνθρωπος της αγοράς !! Μόλις στις αρχές του 2021 η αισιοδοξία χτύπησε κόκκινο και πολλοί μικροί επενδυτές γύρισαν στο Χ.Α ….. Η αγορά «φλάταρε» και δεν ξανά-είδε υψηλότερα επίπεδα … Και «τρώμε τις σάρκες μας» εδώ και μήνες, περιμένοντας την άνοδο που όλο έρχεται … άλλα ….

 

 

Δεν κρύβουμε πως προσπαθούμε (όχι ότι αυτό τις περισσότερες φορές είναι εφικτό), να μάθουμε ποιός τελικά πουλάει τόσο επιθετικά ΛΑΜΔΑ και δεν αφήνει το χαρτί να ανασάνει. Και μάθαμε τουλάχιστον για ένα ξένο fund …. Τι μάθαμε; Πως η κίνηση του δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με το αν πιστεύει την εισηγμένη, το project του ελληνικού κτλ….. Έχει καθαρά να κάνει με πωλήσεις που κάνει γενικά στις αγορές, μειώνοντας θέσεις και δημιουργώντας ρευστότητα  …

 

 

Σοβαρός επενδυτής τώρα, πολύ καλός γνώστης των αγορών, έκανε χθες σχόλιο φαρμάκι για τη ΔΕΗ …. «Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να μείνει κάποιος στο EBITDA των 577εκ ευρώ (που και αυτό ήτανε μειωμένο, από τα 709εκ ευρώ πέρσι) και να μιλάμε για αντοχές. Και δε μένει στην επιστροφή των ζημιών, στα 70εκ ευρώ σε ένα μόλις τρίμηνο (ζημίες 100εκ ευρώ στο 9μηνο) … Εγώ προσωπικά θα μείνω σε αυτό, αφού μόνο ικανοποιημένος δε μπορεί να είναι κανείς πως μόλις ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ, η εισηγμένη γύρισε σε ζημίες» ….

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum