| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 03/05/22

 

"Μας ακούνε..."

 

Στο γνωστό μοτίβο των αναφορών μας κατά την προηγούμενη εβδομάδα και μετά την τελευταία μεγάλη πτώση θα ξεκινήσουμε με σχόλιο για τις διεθνείς αγορές. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν …. Πως αν δεν έχουμε γρήγορα μια πολύ-πολύ-πολύ θετική είδηση σύντομα (δε φαίνεται, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται), όλα δείχνουνε πως η διόρθωση θα συνεχιστεί. Αυθαίρετα τα ποσοστά. Θα λέγαμε πως πλέον οι πιθανότητες είναι 70 – 30% υπέρ του αρνητικού σεναρίου, έχοντας ήδη δει μια σημαντική πτώση σε σχέση με τα τελευταία μας σχόλια.

 

 

Ρωτήσαμε τώρα τον υπεύθυνο του GFF. Ποια θα έλεγε πως είναι τα πιο κρίσιμα επίπεδα διεθνούς δείκτη για το πως θα πάνε οι αγορές το προσεχές διάστημα; Και αφού χαρακτήρισε την ερώτηση μας ως δύσκολη. Γρήγορα απάντησε πως επίπεδα κλειδί για όλες τις αγορές (παγκόσμια χρηματιστήρια συνολικά) είναι οι στηρίξεις του S&P 500 στις 4.200 – 4.150 μονάδες, χαμηλότερα των οποίων βρέθηκε ο δείκτης μετά την πτώση της προηγούμενης Παρασκευής. Οριστική απώλεια αυτών των στηρίξεων (με την έννοια της σταθεροποίησης χαμηλότερα) μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικά ξεπούλημα τις αγορές, με πτώση περίπου 13 με 15%!!

 

 

Αν μας ρωτήσετε τώρα ποιά μετοχή του FTSE 25 ξεχωρίσαμε κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Θα απαντήσουμε την ΜΟΗ που βρίσκεται στα όρια αντιστάσεων που μας εξιτάρουνε, περιμένοντας να δούμε πως θα εξελιχθούνε τα πράγματα. Θα πούμε την ίδια φράση. Πως στο σενάριο διάσπασης (με confirmation) των 15,20 – 15,30 ευρώ (15,10 ευρώ, -0,53%) μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε εκρηκτική άνοδο της μετοχής, πιθανόν 2-3 ευρώ, την οποία δικαιολογεί και θεμελιωδώς.

 

 

Σχολιάζοντας και σήμερα την Eurobank, η οποία την Παρασκευή είχε μια ακόμη πτωτική συνεδρίαση (0,9998 ευρώ, -1%). Θα σχολιάσουμε πως οι πωλήσεις από τον συγκεκριμένο ξένο επενδυτή (θεσμικό) συνεχίζονται,  διευκρινίζοντας πάντως και σήμερα πως οι πωλήσεις αυτές δεν έχουνε να κάνουνε με κάποιο ζήτημα στην ΕΥΡΩΒ, αλλά από το ότι το συγκεκριμένο Fund γενικά μειώνει θέσεις στις αγορές….

 

 

Θα επιστρέψουμε στις διεθνείς αγορές, όπου όπως συνεχώς αναφέρουμε διαγραμματικά η διαγραμματική εικόνα είναι αρνητική. Σε ένα σύντομο σχόλιο για τον DAX, θα αναφέρουμε πως απαιτείται άμεσα μια ισχυρή αντίδραση και επιστροφή υψηλότερα των 14,200 – 14,300 μονάδων, για να φτιάξει κάπως και πάλι η διαγραμματική εικόνα. Διαφορετικά και όσο ο δείκτης μένει χαμηλότερα, ανά πάσα στιγμή μπορεί να αρχίσει ένας νέο ξεπούλημα των τιμών. Με ευκολία και το εννοούμε αυτό, ο δείκτης θα μπορούσε να βρεθεί στα χαμηλά του Μαρτίου και τις 12.400 μονάδες, με μεγάλες πιθανότητες για ακόμη χαμηλότερα επίπεδα. Καταλαβαίνουμε λοιπόν όλοι τι σημαίνουνε αυτά που αναφέρουμε σήμερα  για τον S&P 500 και DAX συνολικά για την πορεία των αγορών και τον ΓΔ του Χ.Α.

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum