| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 03/11/22

 

"Μας ακούνε..."

 
«Δε νομίζω πως μπορεί η αγορά και γενικά οι αγορές να πάνε, άμεσα, πολύ υψηλότερα, εκτός αν βγει κάποια συγκλονιστική θετική είδηση σε διεθνές επίπεδο, το οποίο και δε φαίνεται (αν και ποτέ τίποτα δεν αποκλείεται) ….. Βέβαια την ίδια ώρα πιστεύω πως δε θα αφήσουνε εύκολα την αγορά μας να διορθώσει πολύ, πριν βάλει αρκετό κόσμο μέσα. Τι σημαίνει αυτό; Η αγορά δεν ξέρω αν μπορεί να πάει εύκολα επάνω τώρα. Ωστόσο θα μπορούσε να συσσωρεύσει κοντά στα τρέχοντα επίπεδα και όσοι περισσότεροι από τους μικρούς τσιμπήσουνε». Όπως μας ξέρετε σε αυτή τη στήλη, τα παραπάνω είναι το σχόλιο ανθρώπου της αγοράς με το οποίο θα ξεκινήσουμε …
 

 
Στο γνωστό μοτίβο των όσων γράφουμε, να σχολιάσουμε κάτι. Πως μετά από καιρό και από τις αρχές της εβδομάδας, όχι πολλοί, αλλά εμφανίστηκαν κάποιοι λίγοι αγοραστές, από τους μικρούς επενδυτές που απείχανε. Ξαναλέμε, όχι πολλοί. Αλλά ότι έστω και ένας μικρός αριθμός των μικρών εμφανίστηκε και ήθελε ή αγόρασε κιόλας είναι κάτι που το κρατάμε. Μιλάμε σε κάποιες περιπτώσεις για τους επενδυτές οι οποίοι πουλούσαν στις 800 και τις καθοριστικές στηρίξεις στις 790 – 780 μονάδες…. Ξέρετε τι θα σχολιάσουμε τώρα. Πως αν αυτός ο αριθμός των αγοραστών μεγαλώσει το επόμενο διάστημα. Δηλαδή αυξηθεί η αισιοδοξία στους μικρούς επενδυτές. Το πράγμα θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, αφού ένα μεγάλο καμπανάκι για τον κίνδυνο διόρθωσης θα έχει χτυπήσει…
 

 
Αν τώρα κάναμε ένα σχόλιο για τη χθεσινή συνεδρίαση και την άνοδο 0,70% θα λέγαμε «all time classic».  Η αγορά όλη την ημέρα δεν έκανε τίποτα, παραμένοντας ουσιαστικά αμετάβλητη, με ελάχιστο τζίρο. Και με εντολές αγοράς στο τέλος, το Χ.Α. έκλεισε στο υψηλό ημέρας, +0,67%, με μεγάλα κέρδη και υψηλά ημέρας σε αρκετά χαρτιά (ΑΛΦΑ, ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, ΕΤΕ).
 

 
Και μια που λέμε για υψηλά ημέρας, ξέρετε πιο χαρτί έκλεισε χθες στο υψηλό ημέρας, με άριστη επίδοση τον τελευταίο καιρό; Ο Μυτιληναίος, στα 16,94 ευρώ, +1,99%. Ένα μεγάλο respect λοιπόν για τη μετοχή, παραπέμποντας και στην ανάλυση που είχαμε για τη μετοχή στο GFF την τρέχουσα εβδομάδα:

Μυτιληναίος: Παρά το ράλι των τελευταίων ετών, δικαιολογεί υψηλότερες τιμές…

 

 
Κλείνοντας θα αναφερθούμε και σήμερα στις εταιρείες κόκκινων δανείων (ΦΒΜΕΖΖ, ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ, ΓΚΜΕΖΖ και ΣΑΝΜΕΖΖ). Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τα νούμερα, αφού δύο από τις εταιρείες είναι καινούργιες. Αλλά ψάχνοντας και πάλι χθες τα νούμερα, συνεχίζουμε να έχουμε την ίδια άποψη, με την Phoenix Vega Mezz να είναι μακράν αυτή που δείχνει πως θα εισπράττει τα υψηλότερα κουπόνια, αν και αυτό θα το βλέπουμε εξάμηνο με εξάμηνο. Χαρακτηριστικό είναι πως για το 1 ο εξάμηνο 2022 (εφαρμόστηκε η σειρά προτεραιότητας προ της επιτάχυνσης), η εταιρεία έλαβε κουπόνια €13,7 εκατ. σε σχέση με τις Ομολογίες που κατέχει, ενώ μετά τις 30 Ιουνίου 2022 η Εταιρεία έχει λάβει επιπλέον κουπόνια €4,7 εκατ. … Αυτό το νούμερο είναι 23% της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης, περιμένοντας και τη μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου των 0,0144 ευρώ (25,2%)!!
 

 
Κλείνοντας θα αναφερθούμε και σήμερα στις εταιρείες κόκκινων δανείων (ΦΒΜΕΖΖ, ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ, ΓΚΜΕΖΖ και ΣΑΝΜΕΖΖ). Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τα νούμερα, αφού δύο από τις εταιρείες είναι καινούργιες. Αλλά ψάχνοντας και πάλι χθες τα νούμερα, συνεχίζουμε να έχουμε την ίδια άποψη, με την Phoenix Vega Mezz να είναι μακράν αυτή που δείχνει πως θα εισπράττει τα υψηλότερα κουπόνια, αν και αυτό θα το βλέπουμε εξάμηνο με εξάμηνο. Χαρακτηριστικό είναι πως για το 1 ο εξάμηνο 2022 (εφαρμόστηκε η σειρά προτεραιότητας προ της επιτάχυνσης), η εταιρεία έλαβε κουπόνια €13,7 εκατ. σε σχέση με τις Ομολογίες που κατέχει, ενώ μετά τις 30 Ιουνίου 2022 η Εταιρεία έχει λάβει επιπλέον κουπόνια €4,7 εκατ. … Αυτό το νούμερο είναι 23% της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης, περιμένοντας και τη μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου των 0,0144 ευρώ (25,2%)!
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum