| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 04/01/24

 

"Μας ακούνε..."

 
Για αρχή του χρόνου, ενδιαφέρουσες ήτανε οι πρώτες συνεδριάσεις του 2024, με μέτριους προς χαμηλούς τζίρους, απόλυτα λογικό πρώτες ημέρες του χρόνου. Από τη χθεσινή συνεδρίαση … Κρατάμε κυρίως τα προβλήματα των τραπεζών, με τον τραπεζικό δείκτη να κολλάει για ακόμη μια φορά στις πολύ ισχυρές αντιστάσεις στις 1.070 – 1.080 μονάδες …. Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχουμε μιλήσει για το στοίχημα της διάσπασης αυτών των αντιστάσεων, με τα όποια προβλήματα σε αυτά τα επίπεδα να μην μας εκπλήσσουνε. Λογικά λοιπόν τα τελευταία προβλήματα, περιμένοντας με ενδιαφέρον τις νέες προσπάθειες διάσπασης τους …..
 

 
Πρώτες ημέρες του χρόνου είναι …. Οι περισσότεροι είστε πιο χαλαρά και αρκετοί σε άδειες από τις εργασίες σας …. Θυμίζουμε λοιπόν πως όποτε διασπαστούνε οι παραπάνω αντιστάσεις, το πιθανότερο είναι πως πάμε για έναν νέο κύκλο ανόδου, πιθανόν και βίαιο. Μπορεί η συγκεκριμένη διάσπαση να καθυστερήσει κάπως …. Δεν αποκλείουμε τίποτα ….. Ωστόσο είμαστε ως γνωστόν θετικοί για τις τραπεζικές μετοχές και για φέτος, αν και περιμένουμε σαφώς μικρότερα κέρδη σε σχέση με το ράλι του 2023…. 
 

 
Με πολύ μεγάλο όγκο συναλλαγών (58.390 μετοχές) για τα δεδομένα της και πάλι χθες, 6η σερί ανοδική συνεδρίαση χθες για ΙΝΛΙΦ. Στα 5,18 ευρώ  (+1,57%) η μετοχή χθες. Ξέρετε πως φωνάζουμε τις τελευταίες εβδομάδες και από πολύ χαμηλότερα επίπεδα, πως είναι η πρώτη μας επιλογή από τη μικρή κεφαλαιοποίηση για το 2024. Θα το ξαναπούμε λοιπόν πως η μετοχή, παρά το πρόσφατο ράλι, παραμένει ελκυστική. Δικαιολογεί σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, προς τα 7,00 ευρώ. Είναι πλέον θεωρητικά σε υπέρ-αγορασμένα επίπεδα και θα έχουμε παύσεις και profit taking. Ωστόσο κατά μέσο όρο η άνοδος κατά το 2024 θα έχει συνέχεια, χωρίς να αποκλείουμε ανοδικές αναθεωρήσεις του Fair Value των 7,00 ευρώ.
 

 
Θετική έκπληξη και από ένα από τα πιο απογοητευτικά χαρτιά του 2023, την ΕΛΧΑ, με μεγάλα κέρδη 6,84% χθες, στα 2,03 ευρώ. Ένα χαρτί που πραγματικά έχει κουράσει πολύ κόσμο, είναι όμως φτηνή μετοχή και ας είναι κυκλική εταιρεία που παραδοσιακά δεν τις συμπαθούμε ….. Επίσης είναι ενδιαφέρον πως με βάση τους τεχνικούς αναλυτές, μιλάμε για ένα τελείως κούφιο διάγραμμα, που αυστηρώς διαγραμματικά, υπάρχουνε σημαντικά περιθώρια ανόδου ….
 

 
Ράλι λοιπόν τελευταία για ΕΛΧΑ και κυρίως για ΙΝΛΙΦ. Ένα 3ο χαρτί που περιμένουμε να κάνει κάτι αντίστοιχο, τουλάχιστον σε ένα βαθμό δικαιολογώντας το και διαγραμματικά. Είναι ο ΑΔΜΗΕ, που και αυτός δικαιολογεί σημαντικά υψηλότερα επίπεδα θεμελιωδώς …. Αλλά και από άποψης τεχνικής ανάλυσης εύκολα φεύγει προς υψηλότερα επίπεδα….
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum