| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 04/02/22

 

"Μας ακούνε..."

 
«Με τίποτα δε θέλουνε αυτήν την αγορά χαμηλότερα» …. Παρά τα κόκκινα της χθεσινής συνεδρίασης, αυτό ήτανε το σχόλιο χρηματιστή, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία τελευταία σχολιάζει πως ξεκάθαρα το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται σε ανοδικό momentum, με το βασικό κίνδυνο να έχει να κάνει με τις διεθνείς αγορές …. Μάλιστα κρατάμε και μια άλλη παρατήρηση που έγινε στο GFF για τη χθεσινή ημέρα …. Πως στην πρώτη κάπως διορθωτική συνεδρίαση, ο τζίρος της αγοράς μειώθηκε σημαντικά ….. Για να δούμε λοιπόν τη συνέχεια ….
 

 
Τώρα για τα νέα σενάρια που κυκλοφορούνε … Για την ακρίβεια ανακυκλώνονται, πως η Jumbo, θα αφαιρεθεί από τον MSCI κατά την επόμενη αναδιάρθρωση. Τίποτα δεν αποκλείεται …. Ωστόσο, θυμίζουμε πως αντίστοιχα σενάρια υπήρχαν (μάλιστα ξένος οίκος το θεωρούσε δεδομένο) και κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων αναδιαρθρώσεων του 2021 και δεν επιβεβαιώθηκαν. Ξαναλέμε πως τίποτα δεν αποκλείεται, όμως προσωπικά δεν το βλέπουμε, με την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης να είναι 1,8δις ευρώ ή περίπου 2δις δολάρια.
 

 
Δε βλέπουμε διαγραφή της μετοχής. Ωστόσο αν συνέβαινε, πιστεύουμε πως θα ήτανε μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τους πιο μακροπρόθεσμους επενδυτές … Φτηνή σε όρους αποτίμησης …. Εξαιρετικό cash flow …. Καλό μέρισμα …. Και σε κάτι που εστιάζουμε αρκετά εδώ στο GFF …. Χαμηλός δανεισμός, σε μια από τις πιο σοβαρές ελληνικές εισηγμένες ….
 

 
Θέλετε και άλλα για την Jumbo … Μιλάμε για μια εισηγμένη χωρίς δανεισμό, συνολικού ενεργητικού 1,8δις ευρώ, με ταμείο 450εκ ευρώ!! Εντυπωσιακό νούμερα αφού μιλάμε για το 25% της κεφαλαιοποίησης της εισηγμένης …
 

 
Επειδή είχαμε αναφερθεί χθες στον ΟΛΠ …. Βλέπαμε και πάλι τα θεμελιώδη της εισηγμένης …. Στις τρέχουσες τιμές λοιπόν, έχει ένα eP/E Ratio (2022-2023) στο 11 με 12χ …. Ελάχιστο δανεισμό ….. Και ταμείο 111εκ ευρώ με την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία στα 434εκ ευρώ…. Και αν και όπως γράψαμε χθες, βραχυπρόθεσμα υπάρχουνε ενδείξεις πως η μετοχή μπορεί να μείνει κολλημένη, λόγω και της ύπαρξης δυνατού πωλητή.   Με τέτοια νούμερα, σίγουρα η μετοχή είναι φτηνή και χρωστάει μια άνοδο, τουλάχιστον μέχρι τα 21-22 ευρώ!!
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum