| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 04/03/22

 

"Μας ακούνε..."

 

«Θα το έκανε μετά τη δοκιμασία των πολύ ισχυρών στηρίξεων …  Αυτό που περίμενα ήτανε η αγορά μετά τη δοκιμασία των πολύ ισχυρών αντιστάσεων στις 840 – 850 μονάδες, να δώσει μια πολύ ισχυρή αντίδραση … Μια αντίδραση που αυστηρώς διαγραμματικά, μπορεί να πάει μέχρι περίπου τις 880 – 890 μονάδες  ….. Μια αντίδραση η οποία μέχρι στιγμής δεν έρχεται και αυτό με ανησυχεί, με την εικόνα των διεθνών αγορών να είναι πολύ άρρωστη. Αν πάντως έρχονταν και πηγαίναμε στις 880 – 890 μονάδες. Εκεί θα βλέπαμε αν μιλάμε για μια τεχνική αντίδραση από τα χαμηλά …. Ή θα αποτύχει η αγορά να διασπάσει τις αντιστάσεις και θα γυρίσει πάλι κάτω, με το πιθανότερο να είναι πως την επόμενη φορά η αγορά θα χάσει τις 840 μονάδες και θα πάμε για τις 800 μονάδες. Ή θα επιστρέψει υψηλότερα των 890 – 900 μονάδων και σε μεγάλο βαθμό, το κλίμα θα ηρεμήσει και πάλι».  Όπως καταλάβατε, θα ξεκινήσουμε με τα παραπάνω σχόλια χρηματιστή.

 

 

Πάντως εμείς αυτό που βλέπαμε χθες, παρακολουθώντας τη συνεδρίαση από το πρωί είναι πως το κλίμα έχει σε μεγάλο βαθμό χαλάσει και ένας μεγάλος αριθμός των traders είναι με το κουμπί στο sell, στα πλαίσια του πουλάω  και αγοράζω χαμηλότερα. Αυτό είναι που σε αυτές τις περιπτώσεις δημιουργεί ένα σπιράλ πτώσης. Θα λέγαμε λοιπόν πως η αγορά πλέον φανερά χρειάζεται μια είδηση – αντίδραση «σοκ» για να γυρίσει η αρνητική πια ψυχολογία, σε θετική, αν και είναι αλήθεια πως κάτι τέτοιο δε φαίνεται.  

 

 

Πάμε τώρα σε ένα ομολογουμένως ειρωνικό σχόλιο. Αλλά όσο και αν προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε, δεν μπορούμε να μην κάνουμε. Δε θα πούμε το όνομα του Fund, αν και όσοι ασχολείστε θα το καταλάβετε. No comment λοιπόν για το Fund που έπαιζε τις τραπεζικές μετοχές short …… Έφαγε όλη την άνοδο ….. Και ακριβώς εκεί που έκλεισε τη short θέση με σημαντική ζημία …. Ξεκίνησε το Βατερλό. Είναι αλήθεια πως ήτανε και λίγο γκαντέμηδες, αλλά όπως και αν το δεις η όλη επενδυτική στρατηγική είναι για σεμινάριο με τίτλο: «Πως να μην κάνεις τόσες πολλές λάθος κινήσεις»….

 

 

Στη σκιά των εξελίξεων στην Ουκρανία και των επιπτώσεων στα οικονομικά της εταιρείας, λόγων των παραγωγικών μονάδων και των πωλήσεων σε Ουκρανία – Ρωσία. Νέα νευρικότητα και πτώση χθες στη μετοχή της ΕΕΕ ….. Και πάμε να ρίξουμε μια ματιά στις σταθμίσεις που πλέον έχει η μετοχή στο ΓΔ και τον FTSE 25, σταθμίσεις οι οποίες έχουνε μειωθεί σημαντικά μετά την τελευταία πτώση της μετοχής. Εκεί λοιπόν που η στάθμιση της μετοχής ήτανε περίπου στο 10 με 11%, τώρα είναι στο 7,61% στον FTSE 25 και στο 7,64% ο ΓΔ….

 

 

Ξέρετε ποιά μετοχή έχει τη μεγαλύτερη στάθμιση; Μα φυσικά ο ΟΤΕ, ο οποίος μπορεί χθες να είχε μια πτώση, αλλά μην ξεχνάμε πως μιλάμε για υψηλά 14ετών. Ο ΟΤΕ λοιπόν έχει το 11,54% της στάθμισης του ΓΔ και το 11,48% της στάθμισης του FTSE 25.  

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum