| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 04/05/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Γκρίνιαζε χθες ο υπεύθυνος του GFF …. Ξέρετε γιατί; Σε σχέση και με τα επίσημα στατιστικά που έχουμε σήμερα στη στήλη Κυνηγός, έλεγε χαρακτηριστικά δε μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει μουρμούρα στα χρηματιστηριακά γραφεί και μεταξύ των επενδυτών για την εικόνα που έχει το Χ.Α.,  το τελευταίο διάστημα. Όχι γιατί εμείς έγκαιρα στο GFF έχουμε πει πως το Χ.Α. για μια παρατεταμένη περίοδο θα έχει μια κίνηση σε ένα σχετικά στενό εύρος τιμών. Και αυτό ουσιαστικά συμβαίνει εδώ και καιρό. Αλλά γιατί κανείς δεν πρέπει να έχει παράπονο από τη φετινή εικόνα του Χ.Α. Δε μπορεί να έχεις παράπονο από μια αγορά που έχει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη και την 3η καλύτερη εικόνα στον κόσμο. Οκ, έχουνε κάπως μειωθεί οι τζίροι, αλλά έτσι είναι τα χρηματιστήρια. Με τέτοιες επιδόσεις δε γίνεται κάποιος να έχει παράπονο έλεγε χαρακτηριστικά …. Και δεν έχει άδικο…
 

 
Μάλιστα όπως σημειώνεται και στη στήλη Κυνηγός, αυτό μετά την περσινή χρονιά που και πάλι το Χ.Α. ήτανε η αγορά με την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη, σε μια χρονιά που η Ευρώπη ήτανε στο βαθύ κόκκινο και το Χ.Α., έστω και με μικρά κέρδη, διασώθηκε ….
 

 
Βέβαια τα παραπάνω είναι η μια όψη του νομίσματος. Τι εννοούμε …. Ρίξαμε μια γρήγορη ματιά στις αποδόσεις σε χρονικό ορίζοντα 3ετίας, δηλαδή σε σχέση με τις αρχές Μαΐου 2021. Το Χ.Α. λοιπόν βρίσκεται στο +21%. Μια επίδοση που είναι από τις χειρότερες στην Ευρώπη. Από τις χειρότερες παγκοσμίως. Ενδεικτικά σας παραθέτουμε μερικές από τις αποδόσεις των 3 χρηματιστηρίων του Νότου, του DAX, CAC 40, του EuroStoxx50 και του S&P 500.
 
Την ώρα λοιπόν που το Χ.Α. βρίσκεται στο +20% σε επίπεδο 3ετίας, οι υπόλοιποι δείκτες καταγράφουνε τα παρακάτω κέρδη:
 
CAC 40: +69%
Ιταλία: +57.41%
DAX: +51%
Πορτογαλία: +45%
Ισπανία: +36%
 
Stoxx50: +52%
S&P 500: +45%
 

 
Δε θα σχολιάσουμε τα αποτελέσματα της ΛΑΜΔΑ, που σε πρώτη ανάγνωση δεν είναι τόσο κακά όσο φαίνεται. Υπάρχουνε θέματα, αλλά δεν ξέρουμε αν τα πράγματα είναι τόσο κακά όσο δείχνει το ταμπλό.
 
Θα πούμε πως μας φαίνεται αδιανόητο, απαράδεκτο, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η εισηγμένη να κλείνει στις δημοπρασίες, με όγκο μόλις 3.000 μετοχές, στο χαμηλό ημέρας, με πτώση -2,5% και κανένας από την εισηγμένη ή ακόμη και η ίδια η εισηγμένη (αγορά ιδίων) να μη βάζουνε μια εντολή στήριξης της μετοχής. Ξέρουμε πως κάποιος θα πει πως δεν έχει και τόσο σημασία τι θα κάνει η μετοχή σε μια συνεδρίαση. Ωστόσο εμάς αυτό μας χτύπησε πολύ άσχημα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το είδαμε. Ωστόσο χθες ήτανε, επαναλαμβάνουμε, η πρώτη συνεδρίαση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
 

 
Αύριο θα έχουμε αρκετά αναλυτικά στοιχεία για τις ΜΕΖΖ. Αυτό που θα πούμε σήμερα είναι πως τη χειρότερη εικόνα, με διαφορά, έχει η ΚΑΙΡΟΜΕΖ, η οποία είναι η μοναδική που δεν εισπράττει κουπόνια. Και ο βασικός λόγος είναι πως αντίθεση με τις άλλες 3, εδώ προβλέπεται η πληρωμή των τόκων των mezzanine ομολόγων αφού ολοκληρωθεί η αποπληρωμή των τόκων αλλά και του κεφαλαίου των senior ομολόγων. Και στη βάση αυτή, δεν ξέρουμε πόσο εύκολο είναι και τι ποσά  μπορεί να εισπράξει σε κουπόνια η Cairo Mezz. Όπως έχουμε γράψει, η αρχή και το τέλος στις ΜΕΖΖ είναι τι κουπόνια εισπράττουνε, όσο και αν δεν πρέπει να θεωρείται η συνέχιση της πληρωμής τους. Ωστόσο ήδη έχουμε μια σοβαρή εικόνα για το τι ενδεχομένως μπορεί να περιμένουμε.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum