| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 -04/07/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Με λίγο πιο καλοκαιρινή διάθεση σήμερα και τεμπελιάζοντας λίγο περισσότερο … Θα σας πούμε την ξεκάθαρη απάντηση που λάβαμε από στέλεχος πολύ κοντά στο ΤΧΣ, στο σχόλιο μας πως μπορεί να μην είναι τόσο κοντά το timing της πώλησης των πακέτων που έχει το ταμείο στις τράπεζες. Όλα αυτά με αφορμή μια σειρά δημοσιευμάτων τις τελευταίες ημέρες …. Η απάντηση που πήραμε είναι πως τα δημοσιεύματα έχουνε βάση και πως κάνουμε λάθος να πιστεύουμε πως η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα …. Μια απάντηση σχεδόν ξεκάθαρη, με τον τρόπο που μας την έδωσε.
 

 
Όπως το καταλάβαμε από τη γρήγορη συζήτηση που είχαμε, με το στέλεχος να είναι πολύ προσεκτικό στα όσα μας είπε …. Μπορεί μέχρι τις αρχές Φθινοπώρου, όχι μόνο να έχει προχωρήσει, αλλά και να έχει ολοκληρωθεί το placement των τραπεζικών μετοχών του ΤΧΣ …
 

 
Πάμε τώρα να ανοίξουμε σαμπάνιες για τη ΛΑΜΔΑ, που χθες έκλεισε με άνοδο 6,31%, στα 7,165 ευρώ, πρώτη σε άνοδο στον FTSE 25. Ξέρετε από πότε είχαμε να δούμε μεγαλύτερα κέρδη σε μια συνεδρίαση; Από τις 9 Νοεμβρίου του 2020, που είχαμε κέρδη 12%!!  Είχαμε δηλαδή την καλύτερη συνεδρίαση εδώ και περίπου 3 χρόνια!!
 

 
Τώρα κάποιοι απόδωσαν την άνοδο της ΛΑΜΔΑ στο δημοσίευμα - αφιέρωμα της Bloomberg, που όπως πιστεύουνε κάποιοι έβγαλε κάποιους ξένους αγοραστές στο χαρτί. Συζητήσαμε την άνοδο με τον υπεύθυνο του GFF. Φυσικά μας είπε πως αυτό δημοσίευμα έχει τη σημασία του. Ωστόσο ο βασικός λόγος θα μπορούσε να βρίσκεται σε αυτό που έχουμε γράψει στο GFF τον τελευταίο καιρό. Πως μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στο διάγραμμα της μετοχής υπάρχει ουσιαστική βελτίωση και μιλάμε για θετική τάση. Και όπως είπε το Boss …. Σε όποιες μετοχές το έχουμε δει αυτό, μέσα σε ένα απόλυτα bullish χρηματιστήριο, έχουμε δει και συνέχιση της ανόδου …..  Σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε το αφεντικό. Στα 7,20 – 7,30 ευρώ υπάρχουνε ισχυρές αντιστάσεις (έκλεισε στα 7,165 ευρώ), αλλά όλα δείχνουνε πώς πάμε για δοκιμασία των αντιστάσεων στα 7,70 – 7,80 ευρώ, έστω και ενδοσυνεδριακά. Επίπεδα που πραγματικά θέλουμε να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η μετοχή.
 

 
Είδαμε και την ανάλυση που είχαμε στο GFF για την Interlife και το συζητήσαμε και αυτό με τον υπεύθυνο του GFF ….. Παραδέχθηκε πως για πρώτη φορά εδώ και περίπου 1 με 1,5 μήνα ασχοληθήκαμε με τη μετοχή. Όχι ότι δεν ξέραμε πως είναι μια σοβαρή εισηγμένη .. Αλλά λίγο ο κλάδος, λίγο ότι είχαμε κυρίως επικεντρωθεί στις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και σε μικρότερο βαθμό στις μεσαίες. Δεν την είχαμε ψάξει τόσο πολύ. Και όπως μας είπε είναι μια πραγματικά φτηνή εισηγμένη. Για την ακρίβεια πολύ φτηνή εισηγμένη ….. Κάποιες φορές οι μικρές είναι και πιο δύσκολες στην κίνηση. Ωστόσο το Fair Value που τέθηκε (7,00 ευρώ), με περιθώρια ανόδου περίπου 67%, είναι άκρως ρεαλιστικό. Μάλιστα όπως σχολίασε, σε αυτήν την τιμή και τα 130εκ ευρώ κεφαλαιοποίηση, η εισηγμένη και πάλι δεν είναι ακριβή!!!
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum