| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 04/10/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Πάμε να ξεκινήσουμε με ένα σχόλιο …. «Θετική έκπληξη η χθεσινή άνοδος, αν και θύμισε τις γνωστές κλασσικές ανοδικές συνεδριάσεις του Χ.Α. Αυτές που κανείς δεν ασχολείται. Και «κάποιοι» βρίσκουν την ευκαιρία να, με έναν ύπουλο τρόπο, να ανεβάσουνε τα χαρτιά. Εύχομαι να κάνω λάθος. Αλλά αν και τις προηγούμενες δύο φορές (Μάρτιο, αρχές καλοκαιριού) που η αγορά πήγε στις ίδιες στηρίξεις (790 – 780 μονάδες) έδινα περισσότερες πιθανότητες (περίπου 70-30%) η αγορά να δώσει αντίδραση παρά να τις χάσει. Αυτή τη φορά και παρά την τελευταία μικρή αντίδραση. Πιστεύω πως οι περισσότερες πιθανότητες είναι η αγορά να της χάσει και να πάμε σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα, στα πλαίσια μιας γενικευμένης διόρθωσης των αγορών. Είπα πως εύχομαι να κάνω λάθος και για 3η φορά να έχουμε μια ισχυρή αντίδραση. Αλλά συνεχίζω να μην το βλέπω».  
 

 
Σε ένα σύντομο σχόλιο για τον ΟΛΠ τώρα. Μόνο ένα πράγμα θα πούμε. Τα αποτελέσματα ήτανε, απλά, άριστα (χωρίς υπερβολή) σε όλες τις γραμμές. Μεγάλη αύξηση της κερδοφορίας και καθαρός πάντα ισολογισμός. 150εκ ευρώ ταμείο (43% της κεφαλαιοποίησης), με ελάχιστες πάντα υποχρεώσεις. Με βάση τα φετινά εκτιμώμενα κέρδη, μιλάμε για P/E Ratio στο 7,5χ, με P/BV στο 1,2χ και εκτιμώμενη μερισματική απόδοση στο 5%. Μιλάμε αποδεδειγμένα για μα φτηνή μετοχή.
 

 
Είχαμε πει πως όσον αφορά τον ΟΛΠ, ο μεγαλύτερος βραχυπρόθεσμος κίνδυνος είναι η διαγραφή της μετοχής από τον FTSE 25 κατά την επόμενη αναθεώρηση. Η μετοχή με βάση την κεφαλαιοποίηση τις τελευταίες ημέρες βρίσκονταν στην 31η θέση, κάτι το οποίο οδηγεί αυτόματα στη διαγραφή από το δείκτη ……. Βέβαια με βάση τα όσα προβλέπονται, η κεφαλαιοποίηση υπολογίζεται με βάση το κλείσιμο Οκτωβρίου και Απριλίου (δύο ετήσιες αναθεωρήσεις). Και όσον αφορά τον Οκτώβριο που μας αφορά άμεσα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την άνοδο της μετοχής, θέλουμε να πιστεύουμε πως θα αποφύγει τα χειρότερα και θα αποφύγει τη διαγραφή από το δείκτη, αν και μάλλον όλα θα κριθούνε στο τέλος.
 

 
Αν πάντως συμβεί αυτό (που δεν πιστεύουμε) και αποδειχθεί πως ήτανε ένας από τους βασικούς λόγους που πιέζονταν η μετοχή κατά το τελευταίο διάστημα. Στις τρέχουσες (και υψηλότερες θα λέγαμε μέχρι 16 ευρώ) πόσο μάλλον σε χαμηλότερες αποτιμήσεις, η μετοχή είναι πραγματική επενδυτική ευκαιρία, ειδικά για όποιον βλέπει το χρηματιστήριο πραγματικά ως επένδυση. Και όσο και αν το κλίμα στις αγορές είναι αυτό που είναι. Προσωπικά πιστεύουμε πως οι επενδυτές θα πρέπει να προχωράνε σε σταδιακές αγορές.
 

 
ΑΈχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στην ιδιαίτερη περίπτωση της εισηγμένης Phoenix Vega Mezz. H εισηγμένη λοιπόν ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 800.000 ευρώ στο εξάμηνο, έχοντας τη δυνατότητα στις επόμενες χρήσεις να φτάσει αρκετά υψηλότερα νούμερα. Έτσι και αλλιώς θα τα δημοσίευε από τώρα, αν δεν είχε έκτακτες απομειώσεις, οι οποίες κυρίως συνδέονται με την αναστάτωση στην αγορά ομολόγων.
 
Αυτό που κυρίως θα μείνουμε είναι πως στις 13 Ιουλίου 2022, κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρείας, οι μέτοχοι ενέκριναν τη μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά €18,0 εκατ., με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από €0,05 σε €0,0356 ανά μετοχή. Ως αποτέλεσμα της ανωτέρω μείωσης μετοχικού κεφαλαίου και σύμφωνα με τους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις, το ποσό των €18,0 εκατ. θα διανεμηθεί στους μετόχους της Εταιρείας μέσω επιστροφής μετρητών, ποσού €0,0144 ανά μετοχή (απόδοση σε σχέση με την τρέχουσα τιμή 22,5%!!!!).
 
Όπως λοιπόν είχαμε γράψει και αναφέρει πλέον και επίσημα η εισηγμένη, η διαδικασία μείωσης και διανομής κεφαλαίου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τέταρτου τριμήνου του 2022.
 
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum