| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 -05/09/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Κρίσιμη συνεδρίαση ….. Κρίσιμες συνεδριάσεις οι επόμενες μετά τη χθεσινή πτώση …. Με αυτό το δικό μας σχόλιο για τη χθεσινή πτώση θα ξεκινήσουμε και εξηγούμαστε:
 
Βασικοί δείκτες έκλεισαν οριακά χαμηλότερα κρίσιμων στηρίξεων καθιστώντας επιτακτική μια αντίδραση.
 
Μετά από καιρό, στα όρια των δικών τους ισχυρών στηρίξεων βρίσκονται και μετοχές του FTSE 25.
 
Το πιο κακό είναι πως ήδη κάποιες μετοχές (βλέπε κυρίως τράπεζες) έχουνε χάσει δικές τους στηρίξεις, με επιτακτική μια μεγάλη αντίδραση, αφού έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο κίνδυνος νέας πτώσης.
 
Επίσης πως η χθεσινή πτώση ήλθε σε μια αργία της Wall Street, με αυξημένο τζίρο.
 
Μάλιστα η πτώση της αγοράς ήλθε σε μια ήρεμη συνεδρίαση των διεθνών αγορών, όπως συνήθως συμβαίνει στις αργίες της Wall Street.
 

 
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η σημερινή συνεδρίαση αποκτά επιπρόσθετο ενδιαφέρον, όχι μόνο, γιατί όπως αναφέραμε παραπάνω, κινδυνεύουν πολύ κρίσιμες στηρίξεις. Αλλά γιατί ήλθε σε μια αργία της Wall Street, κάνοντας μας να απορούμε αν κεφάλαια πλην της πλειοψηφίας των επενδυτών από τις ΗΠΑ (ειδικά από το Σίτι του Λονδίνου), βρήκαν την ευκαιρία να πουλήσουνε.  Θέλουμε να δούμε αν σήμερα η αγορά θα βγάλει αντίδραση, αποφεύγοντας τα χειρότερα …. Πόσο δηλαδή η χθεσινή πτώση έχει σχέση με την απουσία των Αμερικανών επενδυτών κατά τη χθεσινή ημέρα.
 

 
Η μεγαλύτερη ανησυχία της χθεσινής συνεδρίασης ήτανε οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, με κλείσιμο του τραπεζικού δείκτη στις 995,32 μονάδες, -4,28%. Οριακά χαμηλότερα των 1.000 – 1.010 μονάδων, υψηλότερα των οποίων πρέπει να επιστρέψει άμεσα ….. Όπως συζητούσαμε χθες στο GFF και το έχουμε γράψει σε σχόλια μας στο site. Χάνοντας την επαφή με αυτά τα επίπεδα, το πιθανότερο είναι πως πάμε για μια νέα, πιθανόν, βίαιη πτώση, με τον τραπεζικό δείκτη να είναι συνηθισμένος στις πιο νευρικές και επιθετικές κινήσεις. Ας ελπίσουμε λοιπόν πως σήμερα οι Αμερικάνοι επενδυτές (😊) θα οδηγήσουνε τον τραπεζικό δείκτη υψηλότερα των 1.000 – 1.010 μονάδων, αποφεύγοντας τα χειρότερα…
 

 
Ποιά θα μπορούσαν να είναι τα χειρότερα; Μια περαιτέρω πτώση περίπου 10%, μέχρι τις πολύ ισχυρές στηρίξεις στις 890 – 880 μονάδες !!! Είναι επίπεδα τιμών που έχουμε αναφέρει στο GFF ως πιθανά επίπεδα ολοκλήρωσης μιας περιόδου διόρθωσης του δείκτη – Χ.Α. και εν συνεχεία επιστροφής της μακροπρόθεσμης ανοδικής τάσης. Ευχόμαστε πως δε θα έλθει μια τέτοια πτώση. Αν όμως συνέβαινε, αυτό θα σήμαινε από τα υψηλά του Ιουλίου και τις περίπου 1110 μονάδες, μια διόρθωση περίπου 20%. Όχι και μικρή συμφωνούμε νομίζουμε όλοι …..
 
 

 
Για τον ΟΠΑΠ, τα πολύ καλά αποτελέσματα και το super προμέρισμα του 1 ευρώ που ανακοινώθηκε χθες. Δεν υπάρχει λόγος να γράψουμε πολλά. Απλώς θα παραπέμψουμε στην τελευταία μας ανάλυση στο GFF για τη μετοχή:
 
ΟΠΑΠ: Εξαιρετικό το πρώτο τρίμηνο …. Νέα αύξηση του Fair Value ….
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum