| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 05/11/21

 

"Μας ακούνε..."

 
Σας έχουμε στο ξεκίνημα ένα ενδιαφέρον σχόλιο ανθρώπου της αγοράς …. «Οι επενδυτές θα πρέπει να αγοράζουνε έχοντας αυτό το πράγμα στο μυαλό τους» … Ότι την επόμενη της αγοράς τους θα γίνει ο κακός χαμός και ότι θα μείνουνε εγκλωβισμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα  ….
 

 
Θα μας πείτε κανείς δεν αγοράζει μετοχές περιμένοντας πως θα συμβεί το κακό … Ωστόσο ποτέ κανείς μας δεν ξέρει τι θα γίνει ….. Και έχοντας και την εμπειρία 10ετών κρίσης και απίστευτων σκαμπανεβασμάτων …. Θα λέγαμε πως η ατάκα είναι πολύ σοφή ….. Απαισιόδοξη θα λέγανε πολλοί. Ρεαλιστική και σωστή θα σχολίαζε το συγκεκριμένο πρόσωπο ….
 

 
Και το φωνάζει ο υπεύθυνος του GFF …. Οι μετοχές να έχουνε καλά μερίσματα ….. Όχι μόνο γιατί οι καλές μετοχές-εταιρείες έχουνε μερίσματα …. Αλλά γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό εισόδημα και ας μην το λαμβάνουνε υπόψη οι επενδυτές ….. αφού το 4 και 5% τους φαίνεται η άνοδος μιας ημέρας … Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι έτσι….
 

 
Και αφού έχουμε διάθεση να φιλοσοφήσουμε σήμερα …. Παρασκευή είναι και το κλασσικό Ουισκάκι (αν και σε μεγάλη ποσότητα για να τα λέμε όλα) της Παρασκευής μας περιμένει (καλά μην φανταστείτε τίποτα ακριβό, δεν είμαστε στη Wall Street, αλλά στο Χ.Α.) … Ας συνδυάσουμε τα δύο παραπάνω σχόλια … Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι γίνεται κάτι σοβαρό στις αγορές και το Χ.Α. και πάμε σε μια οικονομική κρίση, με πτώση και μετά χαμηλά επίπεδα που θα διαρκέσουν για καιρό ….. Λέμε ένα υποθετικό πολύ κακό σενάριο …. Οι καλές μετοχές μπορεί να βρεθούνε 30, 40 ακόμη και 50% χαμηλότερα (ξέρουμε ότι σας κάνουμε τις καρδιές περιβόλι, αλλά έτσι είναι κατά καιρούς οι αγορές) ……. Και πάντα υποθετικά, αναγκάζεται κάποιος να μείνει σε μια μετοχή 4 χρόνια (επαναλαμβάνουμε όπως αρκετές φορές έχει γίνει). Στην περίπτωση λοιπόν των καλών μετοχών κάποιος στα 4 αυτά χρόνια θα εισπράξει σε μερίσματα 20 και 25% (κάποιες φορές και παραπάνω) ….. Και είναι σχεδόν σίγουρα πως την 5η χρονιά θα βρεθεί στα χρήματα του και μάλλον με κέρδη …. Στις περιπτώσεις των κακών μετοχών, όσες δεν χρεοκοπήσουνε (που δε θα είναι και λίγες), δε θα εισπράξει τίποτα και σε 4-5 χρόνια θα βρίσκεται στο -50 και -60%!! Και επαναλαμβάνουμε πως αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές  ….
 

 
Τώρα θα μας πείτε τι μας έπιασε σήμερα; Δεν κρύβουμε λοιπόν πως αυτή η ανησυχία (feeling) του υπεύθυνου του GFF, πως νιώθει πως κάτι πολύ κακό θα γίνει στις αγορές σε σύντομο χρονικό διάστημα, μας έχει θορυβήσει …. Και μας έχει θορυβήσει αρκετά  …. Είτε έτσι είτε αλλιώς …. Η βασική αρχή είναι μια ….. Μόνο καλές μετοχές και ας είναι αυτές πολλές φορές βαρετές ….
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum