| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 05/12/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Θέλετε να ξεκινήσουμε με ένα σχόλιο για τη χθεσινή ημέρα, που παρά την αναβάθμιση από τη Fitch, είχαμε άνευρη συνεδρίαση και τις οριακές απώλειες; Τι έχουμε πει τον τελευταίο καιρό. Πως για τις επόμενες εβδομάδες, όχι μόνο μέχρι το τέλος του 2023, αλλά και πιθανόν τον Ιανουάριο του 2024. Πάμε για αρκετές άνευρες και βαρετές συνεδριάσεις, που στο ενδιάμεσο και εκεί που δε θα το περιμένει κανείς, θα έχουμε μερικές, λίγες αλλά πολύ καλές (ανοδικές) συνεδριάσεις. Και κάπως έτσι, συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η αγορά θα βρεθεί κατά τις επόμενες εβδομάδες σε νέα υψηλά…
 

 
Έχουμε κάνει και άλλες φορές αντίστοιχα σχόλια …. Γελάσαμε λοιπόν χθες ακούγοντας επενδυτές να διαμαρτύρονται για την εικόνα της αγοράς κατά τις τελευταίες ημέρες και τη χθεσινή οριακή πτώση, παρά την αναβάθμιση από τη Fitch. Όλα αυτά την ώρα που το Χ.Α. είναι επί της ουσίας πρώτο στον κόσμο. Καταγράφονται σε μεγάλη, μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση εντυπωσιακά κέρδη….. Μας ξεπερνάει λοιπόν οι επενδυτές να διαμαρτύρονται. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε, πως μιλάμε για χρηματιστήρια και όχι casino. Και αν και θα το θέλαμε ως επαγγελματίες του κλάδου. Δεν είναι δυνατόν, ούτε κάθε ημέρα να ανεβαίνει το Χ.Α., ούτε να γίνεται ο κακός χαμός, με ακραίες διακυμάνσεις.  Είπαμε μιλάμε για χρηματιστήρια …..
 

 
Σε σχέση με τα παραπάνω. Εντύπωση μας κάνουνε και τα παράπονα για τη χθεσινή πτώση της ΕΤΕ και γενικά την εικόνα της κατά τις τελευταίες 2-3 συνεδριάσεις …. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η μετοχή βρίσκεται το 2023 στο 62%. Κυρίως πως μόλις πριν από μερικές ημέρες άλλαξε χάρι το 22% των μετοχών και ήδη αυτοί που πήραν τις μετοχές κερδίζουνε 15%. Επαναλαμβάνουμε μέσα σε μόλις μερικές ημέρες ….. Για όποιον ασχολείται με τα χρηματιστήρια, θα πρέπει αυτά τα πράγματα να γίνονται κατανοητά, αφού είναι βασικά πράγματα που βοηθάνε στις επόμενες επενδυτικές κινήσεις. Κυρίως βοηθάνε στο να υπάρχει ένας ξεκάθαρος στόχος….
 

 
Με τη διαγραμματική εικόνα της Interlife (ΙΝΛΙΦ) να βελτιώνεται όλο και περισσότερο. Θα που πώς έχουμε τη μετοχή της ΙΝΛΙΦ ως πρώτη μας επιλογή από τη μικρή κεφαλαιοποίηση για το 2024, πιστεύοντας πως δικαιολογεί αρκετά υψηλότερες αποτιμήσεις και πως μετά από μια πολύ μέτρια περίοδο χρηματιστηριακά, θα μπορούσε να υπέρ-αποδώσει, προσφέροντας πολύ καλές αποδόσεις …..
 

 
Τώρα όσον αφορά τη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Η επιλογή μας για το 2024 θα είναι ο ΑΔΜΗΕ, που θέλουμε να δούμε αν θα καταφέρει την περιβόητη διαφυγή από κρίσιμα τεχνικά επίπεδα (υπάρχει αναλυτικό σχόλιο στη στήλη Λεωφόρος Αθηνών), κάτι για το οποίο αυξάνονται οι πιθανότητες βλέποντας και τη χθεσινή συνεδρίαση. Μην ξεχνάμε και ένα στοιχηματάκι το οποίο έχει μπει για ένα μπουκαλάκι whisky των 100 ευρώ 😊 ….
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum