| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 06/02/24

 

"Μας ακούνε..."

 
Περίπου το 4,5% των μετοχών για τις οποίες γράφθηκαν ήτανε η τελική διανομή των μετοχών της ΕΛ. Βενιζέλος, δηλαδή με τους επενδυτές που γράφτηκαν για 1.000 μετοχές να παίρνουνε περίπου 45 μετοχές!! Το ξέραμε όλοι και το γράφαμε από την πρώτη στιγμή πως το ενδιαφέρον των επενδυτών ήτανε κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Όμως το μεγάλο ερώτημα για την αγορά από εδώ και πέρα είναι άλλο …. Τι μέρος των νέων χρημάτων για τα οποία γράφθηκαν οι επενδυτές και δεν καλύφθηκε θα επενδυθεί σε δεύτερο χρόνο στο Χ.Α. ….. Για παράδειγμα επενδυτής που γράφθηκε για 1.000 μετοχές του ΕΛ. Βενιζέλος με 8.200 ευρώ ….. Και πήρε μετοχές αξίας περίπου 400 ευρώ ….. Τι θα κάνει με τα υπόλοιπα περίπου 7.800 ευρώ. Θα τα επενδύσει στο ταμπλό αγοράζοντας άλλες μετοχές …. Ή όχι… Γιατί κακά τα ψέματα, το ποσό (ζήτηση) που δεν καλύφθηκε είναι μεγάλο….
 

 
Έχουμε γράψει πως δεν περιμένουμε να το κάνει η πλειοψηφία των επενδυτών …. Αλλά σίγουρα ένας μέρος των επενδυτών θα επενδύσει μέρος αυτών των χρημάτων στο Χ.Α. …. Είχαμε γράψει πως ήδη ξέρουμε προσωπικά επενδυτές που έχουνε δώσει εντολή στις χρηματιστηριακές τους και έχουνε αποφασίσει τα χρήματα που θα περισσέψουνε να τα επενδύσουνε σε μετοχές ….. Επαναλαμβάνουμε είναι λοιπόν ένα ερώτημα τι μέρος αυτών των χρημάτων θα επενδυθεί, με το ελληνικό χρηματιστήριο να είναι ήδη πολύ καυτό σε υψηλά πάρα πολλών ετών….
 

 
Επειδή είναι γνωστό πως είμαστε μεγάλοι contrarians, μόνο ένα πράγματα δε μας άρεσε ….. Πως ανοίγοντας χθες Δευτέρα πρωί, στο ξεκίνημα της εβδομάδας …. Όλα τα site …. Forum, blog, σχόλια κτλ …. Διαβάζαμε για την άνοδο που έρχεται …. Πόσο ψηλά θα πάει το Χ.Α. κτλ … κτλ ….. Ότι ξαφνικά λοιπόν στα υψηλά 13 περίπου ετών τους είδαμε τόσο αισιόδοξους …. Μας φόβισε λίγο, αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός profit taking …. Βέβαια το πιο σημαντικό είναι πως μαζικές αγορές μικρών επενδυτών δεν υπάρχουνε …. Το αντίθετο όπως έχουμε γράψει, με τους μικρούς κατά μέσο όρο να πουλάνε κυρίως τράπεζες …. Άρα μπορεί να χτύπησε ένα καμπανάκι με θετικά σχόλια παντού … 😊 Αλλά τη μεγάλη καμπάνα με επιθετικές αγορές από τους μικρούς δεν το βλέπουμε  …. Και όσο δεν το βλέπουμε τόσο ελπίζουμε …
 

 
Γνωστό ότι έχουμε ασχοληθεί με τα ΜΕΖΖ και ειδικά τη Phoenix Vega Mezz σχεδόν από την αρχή και όταν κανείς δε γνώριζε αυτά τα χαρτιά ….. Δεν αναιρούμε τίποτα από όσα κατά καιρούς έχουμε γράψει και ούτε θα μπούμε σήμερα στην ουσία των ΜΕΖΖ (το έχουμε κάνει και θα το ξανακάνουμε το επόμενο διάστημα) …. Θα σας πούμε κάτι που δε μας αρέσει τον τελευταίο καιρό ... Τα ΜΕΖΖ δεν τα γνώριζε σχεδόν κανείς … Επί της ουσίας ούτε τώρα γνωρίζουνε οι επενδυτές τι είναι …. Ακόμη και αν τα έχουνε αγοράσει ….. Υπάρχει όμως κάτι που χτυπάει καμπανάκι πως χρειάζεται λίγο προσοχή, τουλάχιστον για το σενάριο βραχυπρόθεσμης διόρθωσης ….. πως ξαφνικά όλοι παίρνουνε ρωτάνε και αγοράζουνε ΜΕΖΖ …. Αγοράζουνε ΜΕΖΖ ακόμη και χθες και την Παρασκευή, δηλαδή μετά από το ράλι που έχει γίνει …. Και όταν μικροί επενδυτές που δεν ξέρουν καν τι είναι αυτές οι εταιρείες … Αρχίζουνε να αγοράζουνε μετά μανίας, με ατάκες θα πάμε, άμεσα, 5 και 10 φορές πάνω κτλ… κτλ …. Ε! λίγο προσοχή χρειάζεται, έστω βραχυπρόθεσμα ….. Είπαμε δεν αναιρούμε τίποτα από όσα έχουμε γράψει…. Αλλά είπαμε βραχυπρόθεσμα προσοχή ….

 
Όχι ότι δεν έχει ξανά-μπει …… Αλλά μπήκε νέο στοιχηματάκι χθες ….  Πως ο ΑΔΜΗΕ με βάση την τεχνική ανάλυση είναι έτοιμος να φύγει για σημαντικά υψηλότερα επίπεδα  ….. Φυσικά το στοιχηματάκι έχει δύο πλευρές. Η μια πλευρά πιστεύει πως έρχεται η ισχυρή αντίδραση, η άλλη πως ο ΑΔΜΗΕ θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί …. Εννοείται πως εμείς είμαστε με τον πρώτο 😊 Πάντως χθες στη δημοπρασία κλεισίματος εμφανίστηκε μια πραγματικά καλή αγορά 55.000 με τη μετοχή να κλείνει στο υψηλό ημέρας, 2,23 ευρώ, +1,36%. Και να μπαίνει τέτοια εντολή στο κλείσιμο σπάνια το έχουμε δει …. Καλό νέο θα λέγαμε ….. με τη μετοχή σίγουρα να δικαιολογεί υψηλότερες αποτιμήσεις …..
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum