| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 -06/07/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Την ίδια ατάκα θα σας πούμε για τη χθεσινή πτώση, τουλάχιστον μέχρι το σημείο που καταγράφονταν απώλειες περίπου 0,80-0,90%, αφού πάλι στο τέλος περιορίστηκαν οι απώλειες. Πως πραγματικά μας ξεπερνάει, να μιλάμε για μια αγορά με τόσα κέρδη …. Να είμαστε το χρηματιστήριο με την καλύτερη απόδοση παγκοσμίως στον κόσμο το 2023 κτλ. Και στην πρώτη πτώση 0,80-0,90% όπως κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, να ακούμε επενδυτές να είναι τόσο απογοητευμένοι λες και ήλθε καμία πτώση 10% και κανένα κραχ … Αλλά οκ έτσι είναι οι αγορές και οι επενδυτές είναι παραδοσιακά ανυπόμονοι. Βέβαια όλοι θα πρέπει να καταλάβουμε πως έτσι είναι τα χρηματιστήρια…
 

 
Βλέπεται και εσείς πως αν και ανοδικά μετά τις εκλογές, η αγορά δείχνει όλο και πιο κουρασμένη. Το γράφουμε συνέχεια το τελευταίο διάστημα πως ο ΓΔ βρίσκεται στο εβδομαδιαίο διάγραμμα σε υπέρ-αγορασμένα επίπεδα και δικαιολογείται το όποιο profit taking …. Όχι μόνο δικαιολογείται, αλλά θα ήτανε και υγεία για να εκτονωθεί διαγραμματικά η αγορά ….. Για να γίνει αντιληπτό πόσο υπέρ-αγορασμένη είναι η αγορά. Να πούμε πως με βάση συγκεκριμένους ταλαντωτές τεχνικής ανάλυσης, ο ΓΔ έχει βρεθεί σε αντίστοιχα υπέρ-αγορασμένα επίπεδα (πάντα στο εβδομαδιαίο διάγραμμα) μόνο 7 φορές από το 2003, δηλαδή τα τελευταία 20 χρόνια !!!!  
 

 
Βλέποντας τι είχε γίνει τις προηγούμενες φορές. Εννοείται πως δεν αποκλείεται να συνεχιστεί η άνοδος και να βρεθούμε σχετικά σύντομα στις 1.370 – 1.390 μονάδες, χωρίς την παραμικρή, ουσιαστική, διόρθωση. Έτσι και αλλιώς είναι τόσο δυνατόν το momentum που κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό, αφού είναι και κάτι το οποίο έχουμε ξαναδεί. Βέβαια από ένα σημείο και μετά, όταν μιλάμε για weekly data, όσο μια τεχνική εκτόνωση αργεί και φουσκώνει και άλλο η αγορά, τόσο μεγαλύτερη μπορεί να είναι το profit taking. Διευκρινίζουμε πως δε μιλάμε σε καμία περίπτωση για το τέλος του Bull Market, αλλά για ένα υγιές profit taking, ακόμη και μιας ή και δύο πολύ κακών συνεδριάσεων.
 

 
Εννοείται πως στο GFF παρακολουθούμε τη συνεδρίαση από το ξεκίνημα μέχρι  το τέλος, χωρίς το παραμικρό διάλειμμα. Θα μείνουμε σε δύο χαρτιά που μετά από πολύ καιρό έχουνε ξυπνήσει. Παρακολουθώντας λοιπόν ΑΔΜΗΕ και ΛΑΜΔΑ χθες, είδαμε και πάλι πως έπαιζαν πραγματικά καλά. Έκλεισαν μεν με πτώση. Αλλά είδαμε μια εικόνα που συνηγορεί περισσότερο στο σενάριο της συνέχισης της αντίδρασης, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα. Ήτανε φανερό πως και στα δύο χαρτιά έχουνε μπει καλοί παίχτες, με τους αγοραστές να έχουνε το πάνω χέρι, παρά τις όποιες πωλήσεις που φυσιολογικά βγαίνουνε.
 

 
Ειδικά όσον αφορά τον ΑΔΜΗΕ, μαθαίνουμε πως η πολύ καλή εικόνα των αποτελεσμάτων 3μηνου, θα επιβεβαιωθεί στο ακέραιο και στο 6μηνο και όλα δείχνουνε, αν και λίγο νωρίς, στο σύνολο της χρήσης. Όλα αυτά περιμένοντας θετικές ειδήσεις για το WACC αναφορικά με την τελική συμφωνία με την ΡΑΕ. Αν και θα περιμένουμε, πιστεύουμε πως μετά από πολύ καιρό μιζέριας, η μετοχή αφήνει πίσω τα χειρότερα, δικαιολογώντας σημαντικά υψηλότερες τιμές, 2,70 και ίσως 2,80 – 2,90 ευρώ.  
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum