| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 07/02/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Συνεχίζει να δείχνει χαρακτήρα το Χ.Α., με το ΓΔ να αγνοεί τις χθεσινές απώλειες της Ευρώπης και της Wall Street και να κλείνει ουσιαστικά αμετάβλητο, αν και κατά τη διάρκεια της ημέρας βρέθηκε και –0,50%. Με γνωστή την ανησυχία μας για την μετέπειτα πορεία όλων των αγορών, μετά από έναν αναμενόμενο καλό Ιανουάριο. Εμείς αυτό που θα πούμε είναι πως αν δεν υπάρξει κάποια πολύ μεγάλη διόρθωση στις διεθνείς αγορές, κάτι το οποίο φοβόμαστε, αλλά εννοείται πως δεν το θεωρούμε δεδομένο. Το Χ.Α. έχει τόσο δυνατό momentum που με ευκολία μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Να διασπάσει και τις αντιστάσεις στις 1.050 – 1.060 μονάδες και να βρεθεί σημαντικά υψηλότερα …. Επαναλαμβάνουμε πως έχει ένα θετικό momentum που παρόμοι του είχαμε να δούμε πάρα πολύ καιρό. Πάρα πολλά χρόνια.
 

 
Πάμε τώρα στην ξεχασμένη ΕΥΑΠΣ, που θα πούμε πως βλέπουμε το τελευταίο διάστημα μια προσπάθεια βελτίωσης, με κάποιους αγοραστές να έχουνε βγει, βάζοντας και πονηρές εντολές αγοράς …. Ξέρουμε πως ελάχιστοι ασχολούνται. Και ξέρουμε πως η τελική γραμμή των αποτελεσμάτων του 2022 θα είναι πολύ επιβαρυμένη λόγω πληθωρισμού, η οποία οδήγησε στην εξανέμιση όλων των κερδών στο 9μηνο. Ωστόσο ξέρουμε και κάτι άλλο και το έχουμε γράψει στο GFF. Πως είναι αστείο η εισηγμένη να έχει κεφαλαιοποίηση 127εκ ευρώ, όταν χωρίς υποχρεώσεις έχει ταμείο 95εκ ευρώ. Δηλαδή με απλά λόγια, το ταμπλό αποτιμά σχεδόν μόνο το ταμείο της εισηγμένης, χωρίς να αποτιμάτε κανένα άλλο asset της εισηγμένης. Όχι φυσικά ότι δε μπορεί να δούμε κάποιες φορές στα χρηματιστήρια ακόμη μεγαλύτερες υπερβολές. Ωστόσο μιλάμε για υπερβολές, οι οποίες σε βάθος χρόνου αποδεικνύονται επενδυτικές ευκαιρίες.
 

 
Με αφορμή τα παραπάνω και όπως και άλλες φορές έχουμε κάνει για άλλες περιπτώσεις μετοχών. Πάμε να δούμε τις αποδόσεις της ΕΥΑΠΣ σε επίπεδο 1, 3, 5 και 10 ετών, εκτός φυσικά των μερισμάτων. Αρκετά κακές αποδόσεις,  με χαρακτηριστικό πως σε επίπεδο 10ετίας μιλάμε για πτώση 43% και σε επίπεδο 5ετίας 32,2% …. Αποδόσεις η οποία από τη μια προβληματίζουνε. Από την άλλη κάποιες φορές μπορεί να στηρίζουνε πως ένα asset είναι επενδυτική ευκαιρία. Τουλάχιστον είναι φτηνή.
 

Μετοχή

Απόδοση 1y

Απόδοση 3y

Απόδοση 5y

Απόδοση 10y

ΕΥΑΠΣ

-24.24%

-24.50%

-32.20%

-43%

 

 
Ε! πάμε να κάνουμε και κάτι άλλο. Να δούμε συγκριτικά τις αποδόσεις της ΕΥΑΠΣ σε σχέση με τις αντίστοιχες της ΕΥΔΑΠ, με φανερό πως η δεύτερη τα έχει πάει πολύ καλύτερα, χωρίς πάντως και εδώ να μιλάμε για αποδόσεις πολύ καλές σε σχέση με τις αποδόσεις του Χ.Α. συνολικά.
 

Μετοχή

Απόδοση 1y

Απόδοση 3y

Απόδοση 5y

Απόδοση 10y

ΕΥΑΠΣ

-24.24%

-24.50%

-32.20%

-43%

ΕΥΔΑΠ

-5.05%

-1.10%

+7.5%

+23%

 

 
Μας ρωτάτε αρκετά συχνά την άποψη μας για την Ιντρακάτ. Δεν είμαστε λοιπόν αρνητικοί, αλλά ούτε θετικοί. Είναι από τις κλασσικές περιπτώσεις εισηγμένων που οι βασικοί μέτοχοι θέλουνε να την πάνε υψηλότερα. Είναι φανερό αυτό. Επίσης, δεν υπάρχει αμφιβολία πως μετά την ΑΜΚ των 100εκ ευρώ, τα οικονομικά της εταιρείας βελτιώνονται αρκετά. Και ο κλάδος είναι hot με την εισηγμένη να παίρνει και να έχει να πάρει και άλλα έργα. Αλλά είναι επίσης και από τις κλασσικές εισηγμένες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που έχει και πολλά θα ……
 
Συνοψίζουμε λοιπόν … Είμαστε ουδέτεροι για την εισηγμένη (σίγουρα όχι αρνητικοί), η μετοχή της οποίας μπορεί να δει υψηλότερα επίπεδα, με προϋπόθεση πως δε θα στραβώσει το καλό κλίμα στο Χ.Α. και τις αγορές, αφού ναι μεν όλες πέφτουνε όταν στραβώνει το συνολικό κλίμα, αλλά στις μετοχές των πιο μεσαίων προς μικρών εισηγμένων, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο άσχημη. Κλείνοντας να πούμε και κάτι. Πως από τις μικρές και μεσαίες εισηγμένες που κατά καιρούς μας ρωτάτε. Και από όλες τις μετοχές του ομίλου Κόκκαλη, η μετοχή της Ιντρακάτ μπορεί να είναι η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum