| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 07/02/24

 

"Μας ακούνε..."

 
Όλα τα φώτα στη μετοχή της ΕΛ. Βενιζέλος σήμερα ….. Το μεγαλύτερο IPO εδώ και περίπου 20 χρόνια, κάτι το οποίο από μόνο του τα λέει όλα …. Εννοείται πως θέλουμε να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η μετοχή ….. Επιμένουμε όμως πως θέλουμε να δούμε και κάτι άλλο. Πόσα χρήματα από αυτά για τα οποία γράφθηκαν οι επενδυτές και δεν πήραν μετοχές, που είναι συντριπτικά και το μεγαλύτερο ποσό (τα 23/24)…. Θα τοποθετηθούνε στο Χ.Α. σε δεύτερο χρόνο …. .Μάλιστα αυτή η ιστορία λαμβάνει και άλλη διάσταση. Πέραν αυτών που θα αγοράσουνε κάποιες άλλες μετοχές (σας πληροφορούμε πως ήδη χθες είχαμε κάποιες πρώτες αγορές, μετά και την αποδέσμευση των χρημάτων). Υπάρχουνε κάποιοι επενδυτές που επιμένουνε να θέλουνε να πάρουνε τα χρήματα που αρχικά ήθελαν σε μετοχές της ΕΛ. Βενιζέλος, από το ταμπλό απευθείας, ενδεχομένως και σε υψηλότερη τιμή. Αυτό θα λέγαμε πως κάτι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής, αφού δεν αποκλείεται αυτή η πρόθεση να δώσει ώθηση στη μετοχή, αν και σίγουρα θα υπάρξουνε και αυτοί που θα θέλουνε να πάρουνε κέρδη, ειδικά στην περίπτωση ξένων θεσμικών που βλέπουνε τα πράγματα πιο ρεαλιστικά.
 

 
Συνεχίζοντας τα όσα γράφαμε τις τελευταίες ημέρες και χθες για τη μετοχή της ΑΔΜΗΕ. Περιττό να πούμε πως είδαμε πολύ θετικά τη χθεσινή συνεδρίαση και τα 2,31 ευρώ, +3,59%. Είναι αλήθεια πως όσο και αν την πιστεύουμε, η πορεία της μετοχής κατά το προηγούμενο διάστημα μας κάνει αρκετά επιφυλακτικούς, περιμένοντας να δούμε από εδώ και πέρα πως θα συμπεριφερθεί … Αλλά πραγματικά κρατάμε πως αυστηρώς διαγραμματικά είναι πολύ δύσκολο να μη συνεχιστεί η άνοδος, με φανερή έλλειψη αντιστάσεων μέχρι τα 2,50 – 2,52 ευρώ, αντιστάσεις και οι οποίες δεν είναι και πολύ ισχυρές. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για τέτοιες, επί της ουσίας μιλάμε για επίπεδα αισθητά υψηλότερα, 2,70 – 2,75 ευρώ. Βέβαια με τη μετοχή κατά καιρούς να μας έχει απογοητεύσει, ας φτάσει στα 2,50 – 2,5 ευρώ και βλέπουμε, αν και πιστεύουμε πως αυτή τη στιγμή πάμε για διαφυγή σε υψηλότερα επίπεδα….  
 

 
Ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον μας κίνησε ο πολύ μεγάλος τζίρος που έκανε χθες ο ΑΔΜΗΕ και τα 1,1εκ μετοχές, με την προσφορά να είναι πάντα πολύ μεγάλη, ειδικά για τα επίπεδα τιμής που βρισκόμαστε, αφού δεν έχει προηγηθεί κάποια πολύ μεγάλη άνοδος ….. Επαναλαμβάνουμε κάτι το οποίο είχαμε γράψει και προσφάτως.   Η υποψία μας είναι πως πωλητής είναι το περιβόητο Silchester Fund, που έχοντας βρεθεί με ΑΔΜΗΕ από την εποχή του spin – off με τη ΔΕΗ ….. πουλάει συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Τελευταία γνωστοποίηση ήτανε το Μάιο του 2023 που κατέβασε το ποσοστό χαμηλότερα του 5%, στο 4,92%, περίπου 11,5εκ μετοχές. Περιμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον να δούμε πότε θα έχουμε την τελική ανακοίνωση πως το Fund μηδένισε το ποσοστό του. Και αν επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση μας και έχουμε μια τέτοια γνωστοποίηση, η όποια άνοδος πραγματικά θα μπορούσε να επιταχυνθεί…. Και ίσως και σε μεγάλο βαθμό….
 

 
Όπως επίσης είχαμε γράψει. Να αναφέρουμε δύο στατιστικά σε σχέση με τα όσα αναφέραμε παραπάνω για το ποσοστό του Silchester Fund. Πως τον Ιανουάριο ο συνολικός όγκος στον ΑΔΜΗΕ ήτανε 4,7εκ μετοχές. Συνολικά όλο το 2023 ο όγκος συναλλαγών ήτανε 90εκ μετοχές …. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως τα 11,5εκ μετοχές του fund που αναφέραμε (και αυτά μετά το Μάιο) δεν είναι καθόλου λίγα. Δεν ξέρουμε σε τι αριθμό μετοχών βρίσκεται τώρα, αφού είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως σταθερά πουλάει όλο αυτό το διάστημα, για αυτό και η μετοχή δε σηκώνει κεφάλι. Πιστεύουμε όμως πως  ο συγκεκριμένος πωλητής τελειώνει και σύντομα η μετοχή θα πάει στις τιμές πως δικαιολογεί θεμελιωδώς, επαναλαμβάνοντας μετά το τέλος των πωλήσεων από το Silchester Fund. Μάλιστα ο χθεσινός όγκος μας κάνει να ελπίζουμε πως τελειώνουνε οι πωλήσεις από το συγκεκριμένο fund ….. θα τα δούμε όλα στο ταμπλό….
 

 
Στη μικρή κεφαλαιοποίηση τώρα. Γνωστή η συμπάθεια μας στην ΙΝΛΙΦ …. Θεωρούμε λοιπόν πως μετά από μια περίοδο φυσιολογικού consolidation και ένα μικρό pull back, μετά τα πρόσφατα κέρδη. H μετοχή είναι να φύγει υψηλότερα. Να διασπάσει τα πρόσφατα υψηλά στα 5,25 – 5,30 και να κινηθεί, πιθανόν και με σχετική επιθετικότητα (όπως έκανε προσφάτως) προς τα 6,00 ευρώ, με την όρεξη για αρκετά υψηλότερα επίπεδα να ανοίγει και άλλο. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για μια πραγματικά φτηνή εισηγμένη, που χωρίς να χρωστάει τίποτα, με καλά κέρδη απο λειτουργική δραστηριότητα (πέραν των μεταβολών της αξίας των ομολόγων), έχει ταμείο περίπου το 80% της κεφαλαιοποίησης της.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum