| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 07/06/22

 

"Μας ακούνε..."

 
«Αυτό χρειάζονται οι αγορές ….. Το είχαμε γράψει και προσφάτως και είναι και φανερό στο ταμπλό. Πως κάπου εδώ (άντε λίγο παραπάνω) ολοκληρώνεται η αντίδραση των αγορών … Και από εδώ και πέρα θέλουμε νέα καύσιμα. Θέλουμε ειδήσεις. Για την ακρίβεια θέλουμε μια “grande” είδηση που θα κάνει τη διαφορά και θα ωθήσει τις αγορές σε υψηλότερα επίπεδα. Και εκεί που κανείς δεν πιστεύει τις αγορές …. Οι περισσότεροι περιμένουνε τη διόρθωση … Και μάλιστα κάποιοι μειώνουνε θέσεις όλο αυτό το διάστημα …. Οι αγορές θα έδιναν ένα καλό boost, κάτι το οποίο ανάμεσα σε άλλα θα μπορούσε με τη σειρά του να οδηγήσει σε short covering» ….. Θα ξεκινήσουμε με τα παραπάνω σχόλια ανθρώπου της αγορά .
 

 
Τώρα βέβαια υπάρχει ένα ερώτημα. Ποιά θα μπορούσε να είναι αυτή η είδηση; Και για να είμαστε ειλικρινείς η μόνη ”grande” είδηση που μπορούμε να σκεφτούμε είναι από τον πόλεμο στην Ουκρανία και μια μορφή συμφωνίας. Βέβαια είναι αλήθεια πως κάτι τέτοιο δε φαίνεται, αν και ποτέ κανείς δεν τα ξέρει αυτά τα πράγματα …. Για να είμαστε ειλικρινείς, δε βλέπουμε από που αλλού θα μπορούσε να έλθει αυτή η είδηση, αν και αρκετοί ισχυρίζονται πως αυτό θα μπορούσε να συμβεί από τις κεντρικές τράπεζες ενόψει και των ανακοινώσεων.
 

 
Σε άμεση σχέση με τα παραπάνω … Σε σχέση και με αυτά που γενικά αναφέρουμε στο GFF τις τελευταίες ημέρες. Γίνεται αντιληπτό και κάτι άλλο. Πως με τέτοιους τζίρους δε πάμε πουθενά. Αλλά πουθενά, με το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε ως αγορά να είναι να μην πέσουμε … Εννοείται πως το ένα έχει σχέση με το άλλο, αφού φτάνοντας σε κομβικές αντιστάσεις το Χ.Α. Και κατεβάζοντας σε τέτοιο βαθμό τζίρο. Χρειαζόμαστε τη μεγάλη είδηση που θα φέρει και αύξηση συναλλαγών ….
 

 
Με αφορμή τώρα τις συζητήσεις τις οποίες κάνουμε με τους επενδυτές καθημερινά …  Τέθηκε ένα ενδιαφέρον ερώτημα. H MOH, πάνω από κάποια επίπεδα, ήτανε μια κούφια μετοχή από αντιστάσεις και νομίζουμε πως την πιάσαμε και με το παραπάνω (ευχόμαστε αυτό να μας το αναγνωρίζεται). Προσπαθήσαμε τώρα να σκεφτούμε μια άλλη μετοχή η οποία έχει κούφιο διάγραμμα από αντιστάσεις και θα μπορούσε να κάνει και αυτή μια μορφή υπέρβασης. Μια βίαιη, περαιτέρω, άνοδο.
 
Η απάντηση λοιπόν είναι η ΕΕΕ, η οποία, ειδικά όπως λένε αυτοί που ασχολούνται με τεχνική ανάλυση, από εδώ και πάνω εύκολα παίρνει 3-4 ευρώ χωρίς προτού προλάβει να το καταλάβει κανείς!! Εννοείται με το ρίσκο βέβαια που πάντα έχουνε αυτά τα πράγματα ….
 

 
Με αφορμή και την ανάλυση που έχουμε στο GFF αυτήν την εβδομάδα για την ΕΛΧΑ … Το συζητούσαμε με έναν “Trader” για την κακή πορεία της μετοχής, αν και θεμελιωδώς δικαιολογεί υψηλότερα επίπεδα …. Και ακούσαμε ένα σχόλιο, από αυτά στο χρηματιστήριο που μας αρέσουνε να ακούμε (όσο και αν παίρνουμε αποστάσεις).  Όπως λοιπόν σχολίασε, η εικόνα της μετοχής είναι σαν κάποιος να θέλει ντε και καλά να τραβήξει την τιμή χαμηλότερα. Και παρουσιάζει ενδιαφέρον αυτό το σενάριο, αφού είναι αλήθεια πως έχει κυκλοφορήσει πως ένας από τους επενδυτές που είχε μπει στο placement των 2 ευρώ, προχωράει, επί της ουσίας σε αναγκαστικές πωλήσεις!! Και όπως αναφέραμε, κάποιοι τον αδειάζουνε … επαναλαμβάνοντας πάντως πως πάντα κρατάμε αποστάσεις από τέτοια σενάρια, όσο και αν μας αρέσει να τα ακούμε…
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum