| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 07/07/22

 

"Μας ακούνε..."

 
«Παρά είναι ισχυρές οι στηρίξεις …… Παρά είναι ….. Ότι μεθοδολογία τεχνικής ανάλυσης και αν ακολουθήσει κανείς, βγαίνει ότι τα επίπεδα που βρισκόμαστε, πέριξ των 780 μονάδων, είναι τρομερές στηρίξεις. Δεν είμαι αισιόδοξος για την πορεία των αγορών …. Και συνεχίζω να πιστεύω πως τους επόμενους μήνες έχουμε και άλλο κάτω …. Και πιθανόν σημαντικά χαμηλότερα στις αγορές και το Χ.Α. …… Ωστόσο είναι τόσο ισχυρές οι στηρίξεις στα τρέχοντα επίπεδα και θα μου έκανε αρκετή εντύπωση αν χάνονταν, άμεσα - τόσο εύκολα»  ….. Με αυτό το σχόλιο θα ξεκινήσουμε …… προσθέτοντας ένα. …. άντε να δούμε ..
 

 
Σε σχέση λοιπόν με την παραπάνω αναφορά. Σταθμίζοντας τα όλα κανείς …. Θα λέγαμε πως ένα πιθανό σενάριο είναι κάπου εδώ η αγορά να συσσωρεύσει. Να συσσωρεύσει για κάποιο τουλάχιστον χρονικό διάστημα, ενδεχομένως δίνοντας και μια μικρή αντίδραση. Ωστόσο οι πιθανότητες για τη συνέχεια δεν είναι μαζί μας, με κίνδυνο μετά από μια φάση συσσώρευσης (και άντε να δούμε αν θα έλθει και αυτή), ξαφνικά να γίνει πάλι αυτό που έγινε τις τελευταίες ημέρες με αποκορύφωμα την πτώση της Τρίτης. Ένας νέος κύκλος πτώσης, με μια σειρά κακών συνεδριάσεων, με την αγορά να χάνει τις κρίσιμες στηρίξεις στα τρέχοντα επίπεδα και να οδηγείται, πιθανόν βίαια (δηλαδή μέσα σε μερικές συνεδριάσεις), περίπου 10% χαμηλότερα …..
 

 
Ξέρετε πως συμπαθούμε την Contrarian theory. Κρατάμε λοιπόν πως παρά την τελευταία μεγάλη πτώση, πανικός μεταξύ των μικρών επενδυτών δεν έχει πέσει. Εννοούμε πως δε βγαίνουνε πωλητές, πουλώντας market τα χαρτιά τους … Και όχι μόνο δεν πουλάνε, αλλά το αντίθετο …. Και όσο εμείς δε βλέπουμε πανικό, όπως είχαμε δει επί εποχής για παράδειγμα Covid (βέβαια τότε αυτό είχε συμβεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα) …. προκοπή δύσκολα θα δούμε…
 

 
Και μια που λέμε για Contrarian Theory …. Εμείς σας τα λέγαμε για το πετρέλαιο από τα 120 – 130 δολάρια, πως παρά τις τρελές προβλέψεις σχεδόν των πάντων, υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες να είχαμε διόρθωση. Μετά λοιπόν το -10% της προχθεσινής ημέρας. Αν και χθες βρέθηκε στο περίπου +3 με +4%, τελικά είχαμε νέα, μικρή, πτώση. Και κάπως και έτσι και όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει στις αγορές. Μόλις όλοι άρχισαν να μιλάμε για το νέο ράλι στο πετρέλαιο, ήδη από τα υψηλά  οι απώλειες είναι πολύ μεγάλες.
 

 
Πάμε όμως να δούμε συγκεκριμένα. To BRENT είχε βρεθεί 139,13 δολάρια και χθες βρέθηκε στα 98,3 δολάρια, δηλαδή ήδη καταγράφεται πτώση, σε μικρό χρονικό διάστημα, σχεδόν 30% (-29%).
 
Αναφορικά με το Crude, Είχε βρεθεί στα 130,5 και σήμερα βρίσκεται στα 97 δολάρια, δηλαδή 25,5% χαμηλότερα!!
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum