| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 07/12/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Κάτι παραπάνω από ήρεμη, βαρετή, η χθεσινή συνεδρίαση με πολύ χαμηλότερες συναλλαγές και διακυμάνσεις. Σε σχέση με τα όσα συνεχώς αναφέρουμε τις τελευταίες ημέρες, θα ξαναπούμε πως για εμάς μόνο έκπληξη δεν είναι αυτό….. Θα ξαναπούμε πως θα έχουμε πολλές τέτοιες βαρετές συνεδριάσεις …. Αλλά θα πούμε και κάτι άλλο. Πως σε 1, 2, 3 συνεδριάσεις όπως η χθεσινή και εκεί που δε θα το περιμένει κανείς και οι επενδυτές θα έχουνε βαρεθεί. Πιθανόν προς το τέλος της συνεδρίασης και τις δημοπρασίες κλεισίματος θα έχουμε μια καλή άνοδο…. Όχι ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα το έχουμε δει αυτό.. Αλλά αν συμβεί, η αγορά θα πάει να κλείσει τη χρονιά κοντά στο υψηλό έτους ... και υψηλά αρκετών ετών...
 

 
Για να καταλάβετε πόσο βαρετή ήτανε η χθεσινή συνεδρίαση. Δείτε τον όγκο συναλλαγών που είχανε κάνει επιλεγμένες μετοχές του FTSE 25 μετά από περίπου 10 λεπτά από το ξεκίνημα της συνεδρίασης ….Σε μια ολόκληρη Eurobank είχανε αλλάξει χέρι μόνο 680 μετοχές, στον ΟΠΑΠ 68 και στην ΕΤΕ 3.000μτχ …. Νομίζουμε πως δε χρειάζονται περισσότερα σχόλια ….  
 
Όγκος συναλλαγών μετά από 8-10 λεπτά από την έναρξη…
 
ΟΠΑΠ 84
ΔΕΗ 200
ΤΕΝΕΡΓ 36
ΜΟΗ 20
ΕΥΡΩΒ 680
ΟΤΕ 475
ΕΤΕ 3.140
 

 
Στα ΕΛΠΕ θα είναι σήμερα στραμμένα τα βλέμματα, αφού εκτός απροόπτου (μέχρι τη στιγμή που γράφαμε το σχόλιο δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση), θα έχουμε το placement για το 10+2%..... Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, το ζητούμενο είναι η τιμή στην οποία θα γίνει η τοποθέτηση. Χωρίς να έχουμε την παραμικρή πληροφόρηση. Βλέποντας τις τελευταίες ημέρες και τη χθεσινή συνεδρίαση. Η λογική λέει πως πάμε για ένα placement κοντά στα τρέχοντα επίπεδα, περίπου 7,50 – 7,40 ευρώ, με ένα δηλαδή μικρό discount από το χθεσινό κλείσιμο. Anyway θα τα δούμε όλα στην πράξη … Και φυσικά πέραν της τιμής, θα περιμένουμε να δούμε και την κατανομή και κυρίως τον αριθμό των επενδυτών και αν αυτοί είναι long term επενδυτές, όπως είδαμε στο πρόσφατο μεγάλο placement της ΕΤΕ …..
 

 
Και μια που αναφερθήκαμε στην Εθνική Τράπεζα. Περιμένουμε η νευρικότητα να συνεχιστεί. Αλλά μέχρι τώρα, θα πούμε ένα πραγματικά μεγάλο μπράβο για τις αντοχές που δείχνει. Αντοχές που πέραν της ΕΤΕ, είναι μια ξεκάθαρη ψήφος εμπιστοσύνης σε όλο το Χ.Α. και ειδικά τις τραπεζικές μετοχές.
 

 
Κλείνουμε με την αγαπημένη μας μικρή, την ΙΝΛΙΦ που χθες είχε μια ακόμη καλή συνεδρίαση, 4,51 ευρώ, +3,44%. Ιδιαίτερη περίπτωση πάντα οι τόσο μικρές εισηγμένες. Αλλά πλέον μιλάμε για πλήρως θετική τάση, με επόμενο στόχο τις αντιστάσεις στα 4,80 και 4,90 – 5,00 ευρώ. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέροντα αν είχαμε διάσπαση αυτών των επιπέδων. Θα μιλούσαμε για νέα δεδομένα και αχαρτογράφητα επίπεδα, με τη μετοχή εύκολα να μπορεί να κινηθεί σημαντικά υψηλότερα, ακόμη και 20-30% και πιθανόν βίαια.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum