| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 08/02/24

 

"Μας ακούνε..."

 
Ψυχραιμία θα συστήσουμε για τη χθεσινή πτώση ακόμη και αν η αγορά έκλεισε στο χαμηλό ημέρας, περίπου -1,40% (εννοείται ακόμη καλύτερα που έκλεισε κοντά στο μόλις -0,47%) …… Ξεκινάμε με ΕΛ. Βενιζέλος, λέγοντας πως ουσιαστικά συνέβη χθες κάτι το οποίο είχαμε αναφέρει. Ειδικά στο ξεκίνημα της συνεδρίασης (αλλά και κατά τη διάρκεια), αρκετοί μικροί επενδυτές αγόραζαν μετοχές του ΔΑΑ. Κυρίως αγόραζαν αυτοί που είχανε γραφτεί. Πήραν ελάχιστες μετοχές και τα υπόλοιπα χρήματα τα πήραν χθες περίπου 12 με 15% υψηλότερα. Σας δίνουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Επενδυτής πήρε από τη δημόσια εγγραφή 53 μετοχές της ΔΑΑ στα 8,20 ευρώ. Και αγόρασε χθες από το ταμπλό και στα 9,40 ευρώ 1.000 μετοχές …… Και ξέρουμε αρκετές αντίστοιχες περιπτώσεις, με όλα να δείχνουνε πως κατά μέσο όρο αγοραστές χθες ήτανε οι μικροί και πωλητές, πάντα κατά μέσο όρο, οι πιο μεγάλοι επενδυτές, κάτι το οποίο σίγουρα σε πρώτη ανάγνωση δεν μας ενθουσιάζει.
 

 
Αν μας ρωτήσετε αν έκαναν καλά οι επενδυτές που αγόραζαν χθες στα 9,40 και 9,50 ευρώ. Θα σας απαντήσουμε πως μάλλον όχι …. Με τη βοήθεια και των όσων συζητήσαμε με το “Boss” του GFF. Η μετοχή σε τιμές πάνω των 8,50 ευρώ δεν είναι φτηνή. Είναι καλή μετοχή. Με πολύ καλούς δείκτες μόχλευσης. Θα δίνει ένα καλό μέρισμα. Αλλά τα πάντα έχουνε μια τιμή (evaluation). Και η πρώτη μας βασική άποψη είναι πως στην κεφαλαιοποίηση των περίπου 2,8δις ευρώ, δεν είναι ακριβή, αλλά σίγουρα δεν είναι και φτηνή η μετοχή.
 

 
Ας πούμε όμως μερικά πιο συγκεκριμένα νούμερα, τουλάχιστον με βάση αυτά που υπολογίζουμε στο GFF ….. Ακούμε όλα αυτά που γράφονται για προσδοκίες σταθερής μερισματικής απόδοσης στο 7, 8 και 9% και δεν καταλαβαίνουμε από που προκύπτουν. Μπορεί να κάνουμε λάθος εμείς, αλλά εκτιμούμε τη μέση μερισματική απόδοση της μετοχής για τα επόμενα χρόνια, στο 5 με 5,5%. Επίσης, στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση, βγάζουμε το P/E Ratio του 2023, 2024 στο περίπου 13,5χ, χωρίς την ίδια ώρα να βλέπουμε από που θα έλθει το growth …. Επαναλαμβάνουμε πως δε λέμε πως η μετοχή είναι ακριβή. Αλλά σίγουρα δε μπορεί κάποιος να την πει επενδυτική ευκαιρία, τουλάχιστον με τα δεδομένα που υπάρχουνε αυτή τη στιγμή. Είναι μια καλή εισηγμένη, αλλά θεωρούμε πως υπάρχουνε φτηνότερες σε όρους αποτίμησης μετοχές στο ταμπλό ……
 

 
Έχουμε τον τελευταίο καιρό αναφερθεί στο ζήτημα της σχεδόν βέβαιης εισαγωγής της μετοχής της ΔΑΑ στον FTSE 25, κάτι το οποίο θα φέρει τη διαγραφή κάποιας άλλης μετοχής. Προσωπικά λοιπόν μόνο τυχαίο δε θεωρούμε το χθεσινό ράλι της Σαράντης (9,67 ευρώ, +5,57%), που φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο μιας πιθανής διαγραφής της ΚΟΥΕΣ. Βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε το ακριβές timing των όποιων τελικών ανακοινώσεων για τις αλλαγές στους δείκτες, για να δούμε εκείνη τη στιγμή τα δεδομένα της κεφαλαιοποίησης των εισηγμένων.
 

 
Επειδή αναφερόμαστε τις τελευταίες ημέρες στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ και τις ενδείξεις που υπάρχουνε πως η μετοχή ξυπνάει για τα καλά …. Την παρακολουθούσαμε χθες όλη την ημέρα (2,34 ευρώ, +1,30%, υψηλό ημέρας 2,37 ευρώ). Και πέραν του μεγάλου όγκο συναλλαγών (752.000 μετοχές) που συνεχίζει να μας κάνει εντύπωση (είχαμε πει χθες την υποψία μας). Είδαμε και χθες η μετοχή να παίζει πολύ καλά. Είπαμε πως σίγουρα έχει χαθεί κάπως η εμπιστοσύνη. Ωστόσο όλα δείχνουνε πως η μετοχή πάει για σημαντικά υψηλότερα επίπεδα…. Τα οποία και αξίζει και δικαιολογεί και με το παραπάνω σε όρους αποτίμησης….
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum