| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 08/03/22

 

"Μας ακούνε..."

 

«Έχει ανοίξει η όρεξη για κάτω» …. Αυτό έχουμε γράψει και εμείς τις προηγούμενες ημέρες … Και αυτό λένε όλο και περισσότεροι χρηματιστές …           Και κακά τα ψέματα, αυτή είναι η αλήθεια …. Μέχρι λοιπόν να αλλάξει αυτό το σκηνικό και με τις αγορές να έχει φανεί τα τελευταία χρόνια, πως έχουνε γίνει πολύ γρήγορες … Δυστυχώς υπάρχουνε πολλές ενδείξεις πως η πτώση μπορεί να συνεχιστεί και μάλιστα, δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί με σχετικά βίαιο τρόπο ….

 

 

Ήταν τόσο κακή η προηγούμενη εβδομάδα, που αξίζει να αναφέρουμε πως οι εβδομαδιαίες απώλειες ήτανε 21,9%, η χειρότερη εβδομάδα από την κρίση του Μαρτίου του 2020 και την κρίση της πανδημίας, όταν είχανε καταγραφεί εβδομαδιαίες απώλειες 25%. Να αναφέρουμε πως για την ιστορία, η προηγούμενη ήτανε η 3η σερί πτωτική εβδομάδα, κάτι το οποίο είχαμε να δούμε από το Μάιο του 2021, όταν και πάλι είχαμε 3σερί πτωτικές εβδομάδες, βέβαια με αρκετά μικρότερες απώλειες.

 

 

Όχι φυσικά ότι πρέπει να συμβεί το ίδιο. Αλλά πάμε να θυμηθούμε τι είχε συμβεί το Μάρτιο του 2020 (για την ακρίβεια από το τελευταίο 10ημερό Φεβρουαρίου), στο ξέσπασμα της πανδημίας. Τότε λοιπόν είχαμε 5 σερί πτωτικές εβδομάδες, με το δείκτη κατά τη διάρκεια αυτή, να καταγράφει εντυπωσιακή πτώση 63% από τις 830 στις 312 μονάδες (ενδοσυνεδριακά είχε βρεθεί και 272 μονάδες). Χωρίς φυσικά όλα αυτά να σημαίνουνε τίποτα, στην παρούσα φάση και από τις 745 μονάδες, ο τραπεζικός δείκτης μέχρι στιγμής μετράει 3 σερί πτωτικές εβδομάδες, με πτώση 27,4%.

 

 

Είπαμε πως η προηγούμενη ήτανε η χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων 2 ετών. Πάμε να δούμε τις απώλειες των τραπεζικών μετοχών μέσα σε μόλις 5 συνεδριάσεις.

 

ΕΤΕ: -25,1%

ΕΥΡΩΒ: -22,6%

ΑΛΦΑ: -21,4%

ΠΕΙΡ: -15,4%

 

ΔΤΡ: -21,9%

ΓΔ: -11,38%

 

 

Και αφού πιάσαμε τα στατιστικά για την προηγούμενη, πολύ κακή εβδομάδα για τις αγορές. Να αναφέρουμε πως η προηγούμενη εβδομάδα ήτανε η χειρότερη των τελευταίων 2 ετών και για την Ευρώπη, με τον DAX να καταγράφει εβδομαδιαία πτώση 10,11%. Εβδομαδιαία πτώση 10% και για το Παρίσι. Εβδομαδιαία πτώση 7% για τον FTSE 100.

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum