| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 08/08/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Ξέρετε ποιό είναι αυτό που κυρίως επικεντρωνόμαστε εδώ στο GFF. Πως με τη διαγραμματική εικόνα των παγκόσμιων χρηματιστηρίων να έχει βελτιωθεί μετά την πρόσφατη αντίδραση των τελευταίων περίπου 5 εβδομάδων. Το μεγάλο ερώτημα που υπάρχει είναι αν αυτή η βελτίωση θα διατηρηθεί ή σύντομο τα προβλήματα θα επιστρέψουνε και θα αρχίσει και πάλι το κάτω, με την τάση να χαλάει και πάλι. Με απλά λόγια. Αν αντίδραση ήτανε και πάει. Ή οι θετικές εκπλήξεις θα συνεχιστούνε, οδηγώντας σε μια αυτοτροφοδοτούμενη άνοδο, λόγω short covering.
 

 
Πάντως σε σχέση με την πορεία του Χ.Α. και στο στυλ αυτών που αναφέρουμε τον τελευταίο καιρό. Ένα ερώτημα είναι, ειδικά μετά την πτώση της Παρασκευής. Τι θα πράξουνε οι μικροί επενδυτές. Θα τσιμπήσουνε με το ότι οι τιμές έχουνε πέσει από τα προ – ημερών υψηλά. Και θα αγοράσουνε. Ή θα φοβηθούνε πως ξεκινάει το κάτω και θα πουλήσουνε, τρέχοντας να προλάβουνε μια περαιτέρω πτώση.
 

 
Μην μας ρωτήσετε τι από τα δύο παραπάνω θα θέλαμε να συμβεί. Εννοείται να δούμε τους μικρούς να πουλάνε, μένοντας πιστή στο δόγμα μας. Όσο υπάρχει φόβος στην αγορά, οι μικροί δεν αγοράζουνε, πόσο μάλλον αν πουλάνε.  Τόσο μπορούμε να ελπίζουμε για καλύτερες ημέρες και περαιτέρω άνοδο. Έτσι και αλλιώς δεν είναι τυχαίο πως η άνοδος των αγορών κατά τις τελευταίες εβδομάδες ήλθε εκεί που δεν το περίμενε κανείς. Το ακριβός αντίθετο έχει συμβεί σε περιόδους μεγάλης αισιοδοξίας, όπου μόλις όλοι μιλήσουμε για τις υψηλότερες τιμές που έρχονται, τότε βλέπουμε ξαφνικά μια πτώση των αγορών.
 

 
Και όπως έχουμε αναφέρει και άλλες φορές. Αυτό δεν ισχύει μόνο στο Χ.Α. Σε μεγάλο βαθμό η contrarian theory ισχύει παντού. Το πλέον χαρακτηριστικό τελευταίο παράδειγμα είναι η τιμή του πετρελαίου. Θυμίζουμε πως πριν μερικούς μήνες, μόλις είδαμε τιμές 130 και 135 δολάρια, οι πάντες μίλησαν για το νέο ράλι που έρχεται. Μεγάλοι οίκοι έφτασαν στο σημείο να μιλάνε μέχρι και για τιμές χωρίς λογική, 300, 350 και 400 δολάρια!!!!  Εμείς είχαμε γράψει πως αν θα παίζαμε το πετρέλαιο θα το παίζαμε short, επικαλούμενοι την contrarian theory. Για την ιστορία το πετρέλαιο από τότε έχει μπει σε διορθωτικό trend και σήμερα βρίσκεται στα 88 και 95 δολάρια (Crude και Brent αντίστοιχα), με πτώση περίπου 35% από τα πρόσφατα υψηλά.
 

 
Επειδή παραπάνω αναφερθήκαμε στο short covering να κλείσουμε με ένα χαρακτηριστικό στατιστικό. Από τα πρόσφατα χαμηλά, ο S&P 500 βρίσκεται 13% υψηλότερα. Ωστόσο με βάση τα επίσημα στατιστικά, οι πιο σορταρισμένες μετοχές, από τα ίδια χαμηλά καταγράφουνε κατά μέσο όρο πολλαπλάσια άνοδο, 31%.

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum