| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 09/08/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Πάμε να ξεκινήσουμε με ένα σχόλιο για τη χθεσινή συνεδρίαση: «Όσο μένουμε υψηλότερα των 850 μονάδων, εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Δε μπορώ να πιστέψω πως αυτή η αγορά μπορεί να κάνει την υπέρβαση της διάσπασης των 880 – 890 μονάδων. Προσωπικά θα ήμουν ευχαριστημένος και μόνο να πλησίαζε αυτά τα επίπεδα. Σε κάθε περίπτωση ο βασικός στόχος είναι να μη χαλάσει και πάλι η τάση, κάτι το οποίο έχει να κάνει με την παραμονή υψηλότερα των 850 μονάδων»…
 

 
Και το παραπάνω σχόλιο είχε συνέχεια: «Αν και δεν πρέπει να αποκλείουμε τίποτα στα χρηματιστήρια. Όπως είπα δεν πιστεύω πως το Χ.Α. μπορεί να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση της διάσπασης των 880 – 890 μονάδων. Και αν προσεγγιστούνε και πάλι αυτά τα επίπεδα, θεωρώ πως η καλύτερη στρατηγική είναι κάποιος να μειώσει θέσεις, κάνοντας ένα γρήγορο trade, ποντάροντας πως η αγορά θα γυρίσει και πάλι (και μακάρι να μη συμβεί αυτό). Πουλάμε λοιπόν ένα σχετικά μικρό μέρος της θέσης περίπου στις 880 – 890 μονάδες. Και πάμε να το πάρουμε και πάλι πίσω στις 850 μονάδες, σε μια κακή συνεδρίαση όπως αυτή που είχαμε την προηγούμενη Παρασκευή».
 

 
Μεταξύ πάντως σοβαρού και αστείου, θα το ξανά πούμε. Όχι ότι διαφωνούμε με τα παραπάνω. Το εναντίον θα λέγαμε. Ωστόσο ότι οι πάντες είναι απαισιόδοξοι και κανείς δε βλέπει το πάνω …. Είναι κάτι που μας αρέσει ….  Είναι κάτι που το κρατάμε και θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει η αγορά …. Γενικά τι θα κάνουνε οι αγορές …. Οι οποίες ήδη από τα χαμηλά στα μέσα Ιουνίου, έχουνε δώσει μια καλή αντίδραση.
 

 
Τώρα επειδή με αφορμή κάποια δημοσιεύματα – σχόλια είδαμε να υπάρχουνε και πάλι κάποιες συζητήσεις για τον όμιλο Βιοχάλκο. Αν και οι μετοχές του ομίλου δεν είναι χρηματιστηριακά και από τις μεγάλες μας συμπάθειες (εννοείται πολύ μεγάλος και σοβαρός όμιλος, με μεγάλη σημασία και για τις εξαγωγές της χώρας). Αν επιλέγαμε μια μετοχή από τις εταιρείες του ομίλου θα επιλέγαμε την ΕΛΧΑ. Παρά την κυκλικότητα του κλάδου. Είναι μια πραγματικά φτηνή εισηγμένη, που άνετα θα δικαιολογούσε υψηλότερες αποτιμήσεις από τις τρέχουσες, ακόμη και κατά 40 με 50%. Περιμένουμε να δούμε και το εξάμηνο, θυμίζοντας πως το τρίμηνο ήτανε εξαιρετικό.
 

 
Με 5,36% άνοδο χθες, νομίζουμε πως είναι αυτονόητο πως θα κλείσουμε με ένα σχόλιο για τη ΛΑΜΔΑ. Αν και σίγουρα είχε έλθει η πτώση της Παρασκευής, η αλήθεια είναι πως μετά από καιρό είδαμε χθες μια καλή συνεδρίαση, με αυξημένο, ειδικά για την εποχή, όγκο συναλλαγών (170κ). Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τα γνωστά. Πως από τη μια δεν έχουμε εμπιστοσύνη στη βραχυπρόθεσμη πορεία της μετοχής. Ωστόσο από την άλλη, συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως δεν έχει γίνει αντιληπτό από την αγορά πως είναι αρκετά φτηνή στις τρέχουσες αποτιμήσεις. Πως στην κεφαλαιοποίηση των 1,06δις ευρώ, η εισηγμένη διαπραγματεύεται μόνο την αξία των εμπορικών κέντρων, αποτιμώντας επί της ουσίας μηδέν το project του ελληνικού. Και μόνο έτσι δεν είναι τα πράγματα, θυμίζοντας πως μόνο από την ΑΜΚ είχε πάει κεφάλαια 650εκ ευρώ. Και πως αν και σίγουρα το development έχει πάντα ρίσκο, το Project του ελληνικού με δεδομένη και τη ρευστότητα που έχει η εισηγμένη, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, μην παραβλέποντας και τις συμφωνίες που ήδη έχουνε υπογραφεί.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum