| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 -09/08/23

 

"Μας ακούνε..."

 
“Ψυχραιμία 3” …. Ψυχραιμία είχαμε συστήσει και κατά τις δύο πρώτες συνεδριάσεις του Αυγούστου που ήτανε πτωτικές, με τους επενδυτές να αιφνιδιάζονται κάπως …. Το ίδιο θα πούμε και σήμερα για τη χθεσινή πτώση του 0,72%, κρατώντας τις μικρότερες συναλλαγές …. Για να είμαστε ειλικρινείς, συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως βραχυπρόθεσμα η ταλαιπωρία είναι πιθανό να συνεχιστεί …. Ότι λέμε εδώ και καιρό. Δε μιλάμε για κάποια μεγάλη πτώση και σε καμία περίπτωση το τέλος του μακροπρόθεσμου ανοδικού trend … Λέμε για μια ταλαιπωρία, υγεία να κάνει και η αγορά μα νέα βάση για να επιχειρήσει αργά ή γρήγορα σε νέα υψηλά.
 

 
Πάμε όμως σε ένα σε ερώτημα που θα μας θέσει κάποιος που μας παρακολουθεί καιρό. Έχει εκτονωθεί διαγραμματικά η αγορά μετά και την τελευταία εικόνα …… Αναφερόμαστε στα υπέρ-αγορασμένα επίπεδα στα οποία βρίσκεται ο ΓΔ, με βάση τα εβδομαδιαία δεδομένα. Θα δώσουμε την ίδια απάντηση…. Πως όχι απόλυτα, ωστόσο βρίσκεται σε υπέρ-αγορασμένα επίπεδα που σε καμία περίπτωση δεν καθιστούνε απαγορευτική την όποια ξαφνική άνοδο, όσο και αν εμείς δεν το βλέπουμε άμεσα……
 

 
Παρατηρούμε πάντως κάτι άλλο. Υπάρχει στη στήλη Λεωφόρος Αθηνών σήμερα σχόλιο για τον DAX. Όχι ότι σε καμία περίπτωση χάλασε η τάση. Αλλά στα διαγράμματα των μεγάλων χρηματιστηριακών δεικτών, κυρίως τον DAX. Υπάρχουνε κάποια σημάδια επιβάρυνσης. Θέλουμε να δούμε τις επόμενες συνεδριάσεις αν θα χαλάσει και άλλο η εικόνα, αλλά υπάρχει μια μικρή επιβάρυνση την οποία κρατάμε, με τους κινδύνους που κρύβει αυτή, τουλάχιστον για μια συνέχιση των βραχυπρόθεσμων προβλημάτων, που σίγουρα θα επηρεάσουνε, έστω και σε μικρότερο βαθμό και το Χ.Α.
 

 
Κυρίως υπάρχει μια μικρή ανησυχία πιστεύοντας συνολικά στο GFF πως μετά τα κέρδη, κατά μέσο όρο, των προηγούμενων μηνών. Οι επόμενοι μήνες μέχρι το τέλος του 2023 θα είναι πιο δύσκολοι. Έχουμε χαρακτηριστικά πει, πως θεωρούμε περισσότερο πιθανό οι διεθνείς δείκτες να κοπιάσουνε τους επόμενους μήνες να συντηρήσουνε τα κέρδη των πρώτων 7 μηνών, παρά να καταγράψουνε νέα κέρδη και να βρεθούνε σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.
 

 
Μάλιστα χαρακτηριστικά έχουμε πει πως δίνουμε αρκετές πιθανότητες οι επόμενοι μήνες και συνολικά το β΄ εξάμηνο του 2023 να είναι πτωτικό, κόντρα στα κέρδη των πρώτων μηνών. Και συνολικά η χρονιά να κλείσει με αρκετά μικρότερα κέρδη από αυτά που καταγράφονταν στο τέλος του 7μηνου, επαναλαμβάνοντας κάτι το οποίο συνεπάγεται αρνητικές αποδόσεις και σχετική πτώση των διεθνών αγορών τους επόμενους περίπου 4,5 μήνες.
 
Θυμίζουμε και κάτι άλλο. Πως για τις αγορές το δίμηνο Αύγουστος - Σεπτέμβριος και κατ’ επέκταση το 3ο τρίμηνο της χρονιάς. Με βάση τα επίσημα στατιστικά είναι κατά μέσο όρο  το χειρότερο της χρονιάς. Το ίδιο ισχύει και για το Χ.Α., όσο και αν θέλουμε να ελπίζουμε πως φέτος λόγω των αναβαθμίσεων που περιμένουμε το Σεπτέμβριο τα πράγματα θα είναι καλύτερα, με την αγορά να αρχίζει να προεξοφλεί τις ειδήσεις από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Μην ξεχνάμε λοιπόν πως βρισκόμαστε κατά μέσο όρο στο χειρότερο τρίμηνο της χρονιάς για τα χρηματιστήρια.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum