| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 09/09/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Ξέρετε τι προσπαθούμε να κάνουμε τις τελευταίες ημέρες; Να μάθουμε ότι περισσότερο μπορούμε για την επερχόμενη αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE – Russell και τι μπορούμε να περιμένουμε; Αν δηλαδή οι εκτιμήσεις τις οποίες είχαμε αναφέρει για πιθανές, μεγάλες σε κάποιες περιπτώσεις, εισροές ισχύουνε. Να είμαστε ειλικρινείς, δε μπορούμε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα …… Λογικά θα υπάρχουνε κάποιες εισροές, πιθανόν σημαντικές σε κάποιες μετοχές. Αλλά τελικά καταλήγουμε πως κανείς δεν ξέρει …… θα περιμένουμε λοιπόν να δούμε, ρίχνοντας επί της παρούσας το βάρος στις διεθνείς αγορές…..
 

 
Θα κάνουμε τώρα ένα σχόλιο για τη χθεσινή συνεδρίαση, αλλά και γενικά για την πορεία της αγοράς εδώ και καιρό. Δε λέμε πως ξαφνικά γίναμε fan των τραπεζικών μετοχών. Αυτό όμως που θα πούμε είναι πως οι αντοχές που δείχνουνε οι τραπεζικές μετοχές. Και γενικά ο τρόπος που διαπραγματεύονται όλο αυτό το διάστημα, δεν έχει καμία σχέση με τα όσα ζούσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Επαναλαμβάνουμε πως δε γίναμε ξαφνικά fan των τραπεζικών μετοχών. Αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει, γενικά στο GFF, εδώ και περίπου ένα με ενάμιση χρόνο. Οι ελληνικές τράπεζες έχουνε μπει σε μια νέα εποχή. Και αυτό φαίνεται και στην πορεία των μετοχών. Τι πιο χαρακτηριστικό ότι μετά από περίπου 13-14 χρόνια μιλάμε για μερίσματα.
 

 
Πάντως θα κάνουμε την ίδια διευκρίνιση, με το ταμπλό να μας έχει δικαιώσει. Πως μιλάμε ουσιαστικά για δύο ταχύτητες τραπεζικών μετοχών, έχοντας πάντα ως πρώτη επιλογή την ΕΥΡΩΒ και δεύτερη επιλογή την ΕΤΕ. Όσον αφορά την ΑΛΦΑ και την ΠΕΙΡ, ήμασταν και παραμένουμε τουλάχιστον ουδέτεροι.
 

 
Πιάσαμε που πιάσαμε τις τράπεζες, θα επανέλθουμε σε ένα σενάριο, το οποίο δε λέμε πως σίγουρα θα γίνει. Ωστόσο για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες, δεν το αποκλείουμε. Σε σχέση και με τις πληροφορίες που κυκλοφορούνε, από αξιόπιστες σχετικά πηγές και όχι σενάρια που απλώς ανακυκλώνονται για να ανακυκλώνονται. Θεωρούμε πως υπάρχουνε πιθανότητες, τα επόμενα δύο χρόνια, οι 4 τράπεζες να γίνουνε 3, δηλαδή να έχουμε ένα deal μεταξύ των δύο.
 

 
Και ποιες υποπτευόμαστε πως θα συγχωνευτούνε; Ξέρουμε πως ακούγεται περίεργο. Το είχαμε σχολιάσει όταν είχαμε αναφέρει πριν λίγο καιρό και τις σχετικές πληροφορίες. Η υποψία μας λοιπόν (σε σχέση βέβαια και με τις πληροφορίες που υπάρχουνε) πέφτουνε σε ένα Deal μεταξύ ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ. Και τι σειρά των ονομάτων των δύο τραπεζών δεν την αναφέρουμε τυχαία !!!!!!!
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum