| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 09/11/21

 

"Μας ακούνε..."

 
…. Παρά τις όποιες ενστάσεις και ανησυχίες, που έτσι και αλλιώς πάντα υπάρχουνε στις αγορές …. Βλέποντας και τη χθεσινή συνεδρίαση, θα επαναλάβουμε το βασικό συμπέρασμα για το Χ.Α.: «Να μη γίνει τίποτα στις ξένες αγορές και οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι ανοδικοί» ….. Αυτό είναι λοιπόν το βασικό συμπέρασμα …. Και ακόμη και αν για κάποιες συνεδριάσεις επιστρέψουνε οι λεγόμενες πονηρές βαρετές συνεδριάσεις ….. Πιστεύουμε πως υπάρχουνε όλες οι πιθανότητες να κινηθεί η αγορά προς το στόχο, τις ισχυρές αντιστάσεις, στις 945 – 955 μονάδες …. Άντε να δούμε λοιπόν και επαναλαμβάνουμε τώρα που δείχνει να ετοιμαζόμαστε ευχόμαστε να μη συμβεί τίποτα απρόοπτο….
 

 
Πάντως επιβεβαιώνεται και πάλι…. Σε τι αναφερόμαστε; Σε αυτό που προειδοποιούσαμε εδώ και πολύ καιρό στο GFF …. Από την άνοιξη!! Πως επί της ουσίας την περίοδο Μάιος – Ιούνιος μέχρι αρχές Νοεμβρίου, το Χ.Α. δε θα έκανε τίποτα … Και θα ξυπνούσε από τα τέλη Οκτωβρίου και κυρίως το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου….. Και αν και αρχές Νοεμβρίου ακόμη, όλα δείχνουνε πως αυτό θα επιβεβαιωθεί…
 

 
Τώρα για το ράλι της ΔΕΗ, τι περιμένετε να πούμε; Είχαμε πει πως μέχρι να μπούνε τα οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ (16/11) οι ξένοι επενδυτές (funds) θα κάνουνε ότι μπορούνε για να τραβήξουνε την τιμή της μετοχής. Και αυτό κάνουνε … Μην τρελαινόμαστε …. Όταν έχεις καλύψει μια ΑΜΚ 1,25δις ευρώ, το να ξοδέψεις και 40-50 ή και 60εκ ευρώ να κάνεις ράλι στη μετοχή (και την επένδυση που έχεις κάνει), εμάς μόνο ως φυσιολογικό μας ακούγεται …. Τώρα όταν αρχίσουνε τα νέα κομμάτια και πιθανόν από το Τ-2 (δηλαδή δύο ημέρες πριν μπούνε τα νέα χαρτιά), εμείς περιμένουμε να αρχίσουνε τα προβλήματα, με μέρος των επενδυτών να παίρνει κέρδη ….
 

 
Θέλετε ένα παράδειγμα, δείτε τι γίνεται στην ΑΛΦΑ, που είναι φανερό να δυσκολεύεται να ακολουθήσει την άνοδο της αγοράς και των τραπεζικών μετοχών (των δύο δηλαδή, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ). Και λίγο πολύ το έχουμε αναφέρει και άλλη φορά. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως δύο funds πουλάνε ….. Και δεν πουλάνε γιατί δεν πιστεύουνε στην τράπεζα. Αλλά γιατί είχανε μπει στην ΑΜΚ στο 1 ευρώ. Έχουνε ένα κέρδος 10% και παίρνουνε το κέρδος. Και επιστρέφουμε στη ΔΕΗ …. Και αν και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, εμείς περιμένουμε το ίδιο, με τη μετοχή μετά την είσοδο των νέων μετοχών να μπει σε μια περίοδο, αρκετών μηνών, με προβλήματα. Ποτέ κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για κάτι στα χρηματιστήρια. Αλλά αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο….
 

 
Τώρα στα της ΛΑΜΔΑ (είχαμε αναφερθεί και χθες). Έχοντας θέσει στο GFF ως Fair Value αυτά τα επίπεδα εδώ καιρό. Νομίζουμε πως ξέρετε όλοι πως συμφωνούμε απόλυτα με την τελευταία έκθεση της Euroxx. Συγκεκριμένα, στα 14 ευρώ (από τα 11 ευρώ) ανέβασε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Lamda Development η Euroxx Χρηματιστηριακή, «βλέποντας» περιθώρια ανόδου της τάξης του 90%. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το project του Ελληνικού δεν έχει αποτιμηθεί πλήρως στα τρέχοντα επίπεδα του τίτλου και επιβεβαιώνουν τη σύσταση overweight που έχουν εκδώσει.
 
 Όπως σημειώνει η Euroxx, οι πωλήσεις στο Ελληνικό είναι σημαντικά υψηλότερες των προηγούμενων εκτιμήσεων, περιορίζοντας τις τυχόν ανησυχίες για τη χρηματοδότηση.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η χρηματιστηριακή υπολογίζει τώρα τα περιθώρια ανόδου για την καθαρή αξία ενεργητικού (NAV) της Lamda Development στο 78% για τη διάρκεια του project και εκτιμά ότι ένα μεγάλο μέρος από αυτό θα καταγραφεί τα επόμενα πέντε χρόνια. 
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum