| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 10/06/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία λέμε συχνά στο GFF και γενικά στη ζωή. Και με αυτήν την ατάκα θα ξεκινήσουμε σήμερα, κρατώντας, ασχέτως της χθεσινής εικόνας των αγορών, την τελευταία έκθεση της JP Morgan, που μιλάει για υψηλότερα επίπεδα, περίπου 7% στη Wall Street. Και την κρατάμε την έκθεση ….. Αφενός γιατί μας αρέσει ….
 

 
Αφετέρου θυμίζοντας το σενάριο που έχουμε γράψει τελευταία …. Η αγορά παλινδρομεί εδώ ή λίγο χαμηλότερα .. Φοβίζει και άλλο τους μικρούς και γενικά τους επενδυτές πως ξεκινάει και πάλι το κάτω …. Μειώνουνε θέσεις …… Και κάπου εκεί έχουμε την έκπληξη και οι αγορές δίνουνε μια μεγαλύτερη βραχυπρόθεσμη αντίδραση, χωρίς ντε και καλά να λέμε πως τελειώνουνε τα προβλήματα…
 

 
Για την ιστορία τώρα …. Αισιόδοξο (bullish) σήμα λαμβάνει η JP Morgan από τα χρηματιστήρια, αφού εντοπίζει ενδείξεις ότι  η μεταβλητότητα του πληθωρισμού κορυφώνει. Καθώς οι φόβοι για τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών και για μια πιθανή ύφεση πυροδότησαν sell off στη Wall Street φέτος,  η ζήτηση για αντιστάθμιση κινδύνου (hedging) μειώθηκε, έγραψαν οι αναλυτές της JP Morgan.
 
«Αυτή η μειωμένη ζήτηση για αντιστάθμιση του ρίσκου στις μετοχές είναι ένα bullish σημάδι και πιθανότατα αντανακλά τις χαμηλές θέσεις σε μετοχές από τους επενδυτές. Υπάρχουν κάποια πρώτα σημάδια ότι η μεταβλητότητα του πληθωρισμού ίσως να κορυφώνει», σημειώνει η JP Morgan.  
 
Στο πλαίσιο αυτό, ο οίκος εντοπίζει τη δίκαιη τιμή του S&P 500 στις 4.400 μονάδες για το δεύτερο τρίμηνο, δηλαδή σε επίπεδα κατά 7% υψηλότερα από τα σημερινά. Βέβαια επειδή όπως γράψαμε θέλουμε να μείνουμε στο θετικό σενάριο. Το δυσμενές σενάριο της JP Morgan και τις 3.350 μονάδες του S&P 500, θα κάνουμε πως δεν το ακούσαμε. Είπαμε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
 

 
Είχαμε πει πως τον τελευταίο καιρό ο Trader, τις κινήσεις του οποίου σας μεταφέρουμε κατά καιρούς, ασχολήθηκε με την ΛΑΜΔΑ …. ΛΑΜΔΑ που δεν τα πήγε καλά τις τελευταίες συνεδριάσεις. …. Ρωτήσαμε λοιπόν την άποψη του …. Μας είπε λοιπόν πως μετά από 7 κακές συνεδριάσεις που οι πωλητές είχαν και πάλι το πάνω χέρι …. Χθες φάνηκε κάτι να κάνουνε οι αγοραστές και να παίρνουνε κάπως τα ηνία. Ωστόσο πρόσθεσε πως η τελευταία εικόνα της μετοχής τον απογοήτευσε. Χαρακτηριστικά μας είπε: «Βλέποντας αυτήν την τελευταία εικόνα της μετοχής, ως κεντρικό σενάριο έχω στο μυαλό του τη συνέχιση της ταλαιπωρίας …. Κρατάω τη θέση μου αφού πιστεύω τη ΛΑΜΔΑ. Αν δυστυχώς συνεχιστεί η διόρθωση, σταδιακά και με προσοχή, αφού οι αγορές δεν πείθουνε, ενισχύουμε τη θέση σε χαμηλότερα επίπεδα»!!!
 

 
Θα κλείσουμε με τη ΔΕΗ και τη συνεχιζόμενη πτώση, αναφέροντας μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά από την πορεία της μετοχής. Η πτώση λοιπόν από τις αρχές του 2022 είναι 37,5% και από τα υψηλά των 11 ευρώ στα τέλη του 2021, μιλάμε για πτώση 47%!!! Είναι χαρακτηριστικό πως η μετοχή από τα υψηλά του Απριλίου και τα 8,60 ευρώ. Σε 35 συνεδριάσεις έχει μόλις 11 ανοδικές, 22 πτωτικές και δύο αμετάβλητη. Μάλιστα από τις 11 ανοδικές, μόλις 4 έκλεισε με άνοδο μεγαλύτερη του 1% και από αυτές μόλις 2 άνω του 2%.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum