| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 11/01/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Πάμε να ξεκινήσουμε με ένα ενδιαφέρον σχόλιο ανθρώπου της αγοράς: “Βλέποντας κανείς τις τελευταίες συνεδριάσεις και ειδικά τη χθεσινή …. Διαπιστώνει αμέσως πως την αγορά μας την θέλουνε επάνω. Μην με ρωτήσετε ποίοι; Παράλληλα, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η αγορά βρίσκεται ξεκάθαρα σε ανοδικό momentum. Λοιπόν! Αν δεν γίνει κάτι κακό στις διεθνείς αγορές ….. Αυτή η αγορά έχει ξεκάθαρα και άλλο επάνω …. Όχι ότι όπως εσείς δε φοβάμαι τις διεθνείς αγορές …. Αλλά όπως ουσιαστικά και εσείς στο GFF, όχι άμεσα …. Συνοψίζω λοιπόν …. Όλα δείχνουνε πως τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα η αγορά θα δει υψηλότερα επίπεδα” …
 

 
Εμείς έχουμε πει τι δε θέλουμε να δούμε …. Επιμένουμε λοιπόν πως δε θέλουμε να δούμε μεγάλη αισιοδοξία και βεβαιότητα από τους μικρούς επενδυτές πως πάμε για υψηλότερα επίπεδα. Χωρίς υπερβολή, καθημερινά παρακολουθούμε τη συμπεριφορά των μικρών επενδυτών. Και αν και βγήκαν κάποιες αγορές τελευταία, η πλειοψηφία των μικρών δε μπορούμε να πούμε πως έχει γίνει τρελά αισιόδοξη.
 

 
Για την ΛΑΜΔΑ όλες αυτές τις τελευταίες ημέρες έχουμε γράψει θετικά σχόλια στο GFF. Για να τα λέμε όλα, κάτι παραπάνω από θετικά, εδώ και πολύ καιρό. Δε θα παραπονεθούμε πως ποτέ κανείς από την εισηγμένη δε μπήκε στον κόπο να μας δώσει έστω μια μικρή διαφήμιση …. Έτσι και αλλιώς ξέρετε πως μόνο έτσι δε λειτουργούμε στο GFF 😊 Και ούτε ποτέ γράψαμε θετικό σχόλιο για κάποια εισηγμένη για αυτό το λόγο (φυσικά δε θα μας χαλούσε μια διαφήμιση, αφού χρειαζόμαστε περισσότερα έσοδα να συντηρηθούμε) …. Αλλά το βασικό μας παράπονο έχει να κάνει γιατί η εταιρεία δεν ενεργοποιεί ένα πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Ουσιαστικά αυτό έχει να συμβεί από το περσινό καλοκαίρι και προσωπικά αυτό δε μπορούμε να το καταλάβουμε … Το θεωρούμε ένα μεγάλο λάθος της εισηγμένης. Πιστεύουμε πως μια ανακοίνωση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, θα έδινε, ενδεχομένως και σημαντική ώθηση στην εισηγμένη.
 

 
Συνεχίζουμε με τη ΛΑΜΔΑ. Μια ανακοίνωση αγοράς ιδίων, θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάσπαση των αντιστάσεων στα 6,00 και 6,10 – 6,20 ευρώ, αλλάζοντας επιτέλους τα δεδομένα της τάσης, όπως συνεχώς γράφουμε στης τεχνικές αναλύσεις για τη μετοχή.
 

 
Με τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών να είναι κομβικής σημασίας … Θα κλείσουμε με ένα ενδιαφέρον poll για το τι βλέπουνε οι επαγγελματίας της αγοράς για τις επόμενες κινήσεις της FED …. Η μέση πρόβλεψη λοιπόν είναι για μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης μέχρι το Φεβρουάριο, στο 4,50-4,75%. Μια ακόμη 25bp, στα 4,75-5,00% τον Μάρτιο. Μετά πάγωμα των αυξήσεων …. Και το πιο ενδιαφέρον είναι πως πλέον η αγορά περιμένει μείωση των επιτοκίων από τα τέλη του χρόνου και τον Δεκέμβριο και τις αρχές του 2024. No bad θα λέγαμε ….

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum