| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 11/11/22

 

"Μας ακούνε..."

 
«Για να δούμε αν οι αγορές προεξοφλούν κάτι τέτοιο ….» Αυτό έλεγε χθες άνθρωπος της αγοράς …. Που αναφέρονταν; Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο και την αποχώρηση των Ρώσων από την Χερσώνα .. Αν θα έχουμε σύντομα αυτό που έχουμε χαρακτηρίσει ως την θετική είδηση σοκ. Μια είδηση σοκ η οποία είναι και επί της ουσίας αυτήν που προεξοφλούνε τα χρηματιστήρια με την τελευταία τους αντίδραση. Μια είδηση από τον πόλεμο στην Ουκρανία (ειρηνευτικές διαδικασίες) η οποία θα οδηγήσει σε ένα νέο ράλι…. Εμείς θα επαναλάβουμε την άποψη μας ….  Πως και εδώ που έφτασαν οι αγορές είναι υπέρβαση. Και πως χωρίς αυτό που θα λέγαμε είδηση σοκ, από εδώ και πέρα, υψηλότερα επίπεδα δε μπορούμε να δούμε ….
 
ΥΓ: Φυσικά καταλαβένετε πως όλα τα σχόλια έχουνε γραφτεί πριν την εκρηκτική αύξηση της Wall Street και τα 5,6 και 7% των βασικών δεικτών...
 

 
Είχαμε γράψει όμως προσφάτως και κάτι άλλο. Ένα σενάριο που έχουμε στο μυαλό μας…. Οι αγορές έκαναν αυτό το τελευταίο ράλι, προς έκπληξη των περισσοτέρων και χωρίς τη συμμετοχή αρκετών επενδυτών, που παρακολουθούνε την αντίδραση, με αρκετούς μάλιστα να έχουνε πουλήσει σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα. Βγαίνει περίπου εδώ που ήμαστε αυτή η τόσο μεγάλη είδηση. Κάνουνε οι αγορές ένα νέο βραχυπρόθεσμο ράλι. Και υπό την πίεση της θετικής ειδησεογραφίας, οι μικροί τρέχουνε να αγοράσουνε σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, με την αντίδραση κάπου εκεί να ολοκληρώνεται και τον προβληματισμό για την προσαρμογή της παγκόσμιας οικονομίας (με τα βλέμματα στα επιτόκια) να επιστρέφει.
 

 
Να δείτε πως το λένε όλο το παραπάνω; Μα φυσικά ο γνωστός κανόνας των αγορών, ο οποίος πάρα πολλές φορές έχει επιβεβαιωθεί. «Το αγόραζε στην φήμη πούλα στην είδηση». Σας διαβεβαιώνουμε πως αυτό. Καθώς και ότι η αγορά συνηθίζει να κάνει το ανάποδο από αυτό που πιστεύει η πλειοψηφία των επενδυτών. Είναι δύο κανόνες (αν μπορούμε να τους πούμε έτσι), που έχουμε δει άπειρες φορές να επιβεβαιώνονται. Δύο «σοφοί», άγραφοι, κανόνες των αγορών….
 

 
Θέλετε μετάφραση τι σημαίνουνε όλα τα παραπάνω για την αγορά μας. Η αντίδραση ξεκίνησε για ακόμη μια φορά στις πολύ ισχυρές στηρίξεις στις 780 – 790 μονάδες, με την πλειοψηφία των επενδυτών να περιμένει τα χειρότερα. Έφτασε, όπως και τις άλλες φορές, στις πολύ ισχυρές αντιστάσεις στις 890 – 900 μονάδες. Βγαίνει η πολύ θετική είδηση (που αναφέραμε παραπάνω) και κάνει η αγορά ένα μίνι – βίαιο -  ράλι (θα μπορούσε να είναι ακόμη και μόλις 1-2 συνεδριάσεων) φτάνοντας, περίπου, στις 950 – 960 μονάδες !! Και εκεί που θα τρέξουνε όλοι να αγοράσουνε στον απόηχο της θετικής είδησης, τερματίζεται η αντίδραση και γυρίζουνε οι αγορές !!! Καλά θα μας πείτε, ας βγει η είδηση και βλέπουμε για όλα τα άλλα …. Αλήθεια είναι αυτό!!
 

 
Είχαμε αναφερθεί αρκετά χθες στις τράπεζες παρουσιάζοντας κάποια στατιστικά και λέγοντας την άποψη μας για ΕΤΕ και Eurobank. Αξίζει λοιπόν να δει κανείς τα στατιστικά που έχει η στήλη «Κυνηγός» για την αντίδραση των μετοχών από τα χαμηλά του Μαρτίου του 2020, όταν είχαμε και το ξεπούλημα λόγω Covid-19. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο πως μεταξύ των 3 πρώτων μετοχών σε αντίδραση. Η πρώτη είναι η ΕΤΕ (+370%) και 3η η Eurobank (+276%). Παραπέμποντας λοιπόν στα όσα γράφαμε χθες, νομίζουμε πως τα συγκεκριμένα στατιστικά είναι χαρακτηριστικά και της νέας εποχής στην οποία έχουν μπει οι τράπεζες (περίπου τα τελευταία δύο χρόνια), καθώς και ότι Eurobank, ΕΤΕ έχουνε μακράν μια καλύτερη εικόνα σε σχέση με τις άλλες δύο, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum