| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 12/01/22

 

"Μας ακούνε..."

 
«Εγώ ένα πράγμα ξέρω ….. Ότι υπάρχουνε όλες οι προϋποθέσεις το Χ.Α. να κάνει τη μεγάλη έκπληξη …. Οι περισσότεροι επενδυτές δεν την πιστεύουνε και φοβούνται πως οι τιμές θα γυρίσουνε και πάλι ….. Πολύ πιαστήκανε στον ύπνο και είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός αγοράς …. Όχι μόνο προς στιγμήν οι μικροί δεν αγοράζουνε, αλλά και κάποιοι πουλάνε κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, πάντα εν μέσω φόβου ότι θα γυρίσουνε οι τιμές …. Χρονικά τις πρώτες εβδομάδες του χρόνου τα πράγματα είναι πιο χαλαρά και από άποψης ειδησεογραφίας ….. Σταθμίζοντας τα όλα λοιπόν …. Και εκεί που δεν το περιμένει η πλειοψηφία, δεν αποκλείω η αγορά να κάνει την έκπληξη και να έχουμε ένα ράλι» …… Αυτά ήτανε τα σχόλια ανθρώπου της αγοράς για την αγορά ….. Και δε μπορούμε να πούμε πως δε συμφωνούμε ….
 

 
Σε σχέση λοιπόν με τα παραπάνω …. Και αυτά κυρίως που γράφουμε τον τελευταίο καιρό. Ένα είναι λοιπόν το μεγάλο ζητούμενο από εδώ και πέρα … Να μην ξαφνικά πέσει πολύ αισιοδοξία και αρχίσουμε να βλέπουμε τους μικρούς να βγαίνουνε αγοραστές …. Και τα site ξαφνικά να γράφουνε για τη μεγάλη άνοδο που έρχεται …. Όσο λοιπόν αισιοδοξία δεν πέφτει … Τόσο μπορούμε να ελπίζουμε ….
 

 
Τώρα σε ένα γρήγορο σχόλιο …. Αν και προσωπικά είμαστε ουδέτεροι, αν και σίγουρα είναι μεγάλή και σοβαρή εταιρεία …. Με ενδιαφέρον μαθαίνουμε πως τελευταία μεγάλος παίχτης έχει βγει αγοραστής στην ΕΛΧΑ ….. Και κυρίως ξεκίνησε χθες, που απορρόφησε μεγάλο μέρος της προσφοράς που υπήρχε ….. Και επειδή ξέρουμε τον συγκεκριμένο παίχτη, θεωρούμε πως το πιθανότερο είναι οι αγορές να έχουνε συνέχεια …. Επαναλαμβάνουμε πως είμαστε ουδέτεροι. Πάντως όπως λένε οι τεχνικοί αναλυτές, αν κατάφερνε να πάει υψηλότερα των 2,00 ευρώ, η μετοχή θα έπαιρνε φωτιά, με πιθανή κίνηση προς σημαντικά υψηλότερα επίπεδα ….
 

 
Και συνεχίζοντας με την ΕΛΧΑ ….. Μαθαίνουμε πως ο στόχος που έχει τεθεί μεσοπρόθεσμα είναι το μεγάλο ανοιχτό gap στα επίπεδα των 2,50 – 2,60 ευρώ!!! Επίπεδα 35% υψηλότερα ….
 

 
Και έχοντας αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες στη Fitch και την αξιολόγηση της ….. κλείνοντας θα κρατήσουμε τα τελευταία σχόλια ενός αμερικανικού επενδυτικού οίκου, που ευχόμαστε να επιβεβαιωθούνε…. Ειδικότερα, η Ελλάδα θα μπορούσε να δει την πιστοληπτική ικανότητα της να αναβαθμίζεται και από τους τέσσερις μεγάλους οίκους αξιολόγησης μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, αναφέρουνε οι αναλυτές της JP Morgan, με τον οίκο να εκτιμά πως ο κύκλος αναβαθμίσεων μπορεί να ανοίξει από την ερχόμενη Παρασκευή (14/01), με την προγραμματισμένη αξιολόγηση της Fitch. Η επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα αναμένεται στα τέλη του 2022 ή τις αρχές του 2023. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, η JP Morgan συστήνει στους πελάτες του να διατηρήσουν τις long θέσεις τους στα ελληνικά 10ετή ομόλογα έναντι των αντίστοιχων πορτογαλικών. 
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum