| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 -12/07/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Ξέρετε τι σχολίαζε χθες τεχνικός αναλυτής βλέποντας τη νέα άνοδο του τραπεζικού δείκτη; “Με το δείκτη να κλείνει στις 1.075 μονάδες (άνοδος 3,70%), πάμε για τη μεγάλη υπέρβαση, με το δείκτη να αφήνει πίσω τα επίπεδα των 1.020 και 1.010 – 1.000 μονάδων. Ένας μεγάλος στόχος που είχαμε θέσει στο GFF εδώ και καιρό. Επίπεδα στα οποία δυσκολεύτηκε ο δείκτης για κάποιες εβδομάδες, ασχέτως αν η αγορά ανέβηκε με τη βοήθεια επιλεγμένων μη – τραπεζικών μετοχών. Πλέον τα ηνία φαίνεται να παίρνουνε οι τραπεζικές μετοχές, επαναλαμβάνοντας τη σημασία πως ο δείκτης φαίνεται να αφήνει πίσω κρίσιμα τεχνικά επίπεδα (1.010 – 1.000 μονάδων) κάτι το οποίο οδηγεί σε ένα νέο ανοδικό κανάλι”.
 

 
Στο GFF, έχουμε αναφέρει συγκεκριμένους στόχους. Ο δείκτης έκλεισε χθες στις 1.075 μονάδες, με επόμενο στόχο τις αντιστάσεις στις 1.070 – 1.080 μονάδες. Επόμενος στόχος οι 1.130 – 1.140 μονάδες. Διάσπαση και αυτών μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο, μεγάλο, ράλι ….. Όπως χαρακτηριστικά έχουμε γράψει …. Ελλείψει και αντιστάσεων….
 

 
Τώρα πρέπει να αναφερθούμε στις φήμες που υπάρχουνε πως αρκετά σύντομα πάντα για έκτακτη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από έναν από τους οίκους αξιολόγησης, Μάλιστα άνθρωποι της αγοράς λένε πως αυτός ήτανε ο λόγος της χθεσινής ανόδου, με τις σχετικές πληροφορίες να φουντώνουνε από τη Δευτέρα το βράδυ. Οι ίδιοι άνθρωποι της αγοράς επικαλούνται και τις πρόσφατες δηλώσεις Στουρνάρα, πως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τις οποίες είχαμε τις τελευταίες ημέρες, πάμε για αναβαθμίσεις της οικονομίας.
 

 
Άντε για να τα λέμε όλα …. Οι φήμες αφορούνε κυρίως την Moodys και λένε πως αν όχι αυτήν την Παρασκευή, την επόμενη εβδομάδα και προς τα τέλη της θα μπορούσαμε να έχουμε έκτακτη αναβάθμιση, κατά μια βαθμίδα, με θετικό outlook.
 

 
Θυμίζουμε βέβαια πως ο συγκεκριμένος οίκος μας έχει 3 βαθμίδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, στο χαμηλότερα rating από όλους τους οίκους. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ θετικό νέο η αναβάθμιση, αν και πάλι η επενδυτική βαθμίδα, που σίγουρα θα έλθει, μπορεί να απέχει κάποιους μήνες, χωρίς αυτό να είναι κακό. Βέβαια κάποιος θα σχολιάσει. Γιατί να έχουμε μια μόνο έκτακτη αναβάθμιση. Μπορεί να έχουμε και περισσότερες … Ποτέ κανείς δεν ξέρει θα σχολιάσουμε, αν και θα συστήσουμε ψυχραιμία στην αισιοδοξία …. Καλά θα πάνε τα πράγματα, αλλά ψυχραιμία 😊 ….
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum