| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 13/04/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Θα μας το επιτρέψετε σήμερα να είμαστε πιο χαλαροί ενόψει και της αργίας του Πάσχα. Καλό σούβλισμα και τσούγκρισμα λοιπόν!! Η επόμενη εβδομάδα μετά το Πάσχα  θα είναι ενδιαφέρουσα και αυτό γιατί την άλλη Παρασκευή (21/04) περιμένουμε την αξιολόγηση της S&P, με γνωστές τις εκτιμήσεις κάποιων ξένων πως μπορεί να έχουμε αναβάθμιση έκπληξη. Προσωπικά, δε θα πούμε ελάχιστες, θα πούμε πως δίνουμε πολύ μικρές πιθανότητες να συμβεί αυτό!! Όσο και αν κάποιοι πιστεύουνε πως θα έχουμε αβάντα στην κυβέρνηση ενόψει, εκλογών, εμείς δεν το βλέπουμε.
 

 
Θα λέγαμε πως λίγο πολύ συμφωνούμε με αυτό που είπε στην ανάλυση της η SG. Συγκεκριμένα, απίθανη θεωρεί η Societe Generale την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα πριν από το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Ο οίκος εκτιμά ότι τα reviews της S&P τον Απρίλιο και της Fitch τον Ιούνιο θα οδηγήσουν μόνο σε αναβάθμιση των προοπτικών της αξιολόγησης σε θετικές. Βέβαια, συστήνει στους πελάτες του να αγοράσουν τα ελληνικά 10ετή ομόλογα, για να ποντάρουν σε μια ενδεχόμενη αναβάθμιση-έκπληξη στις 21 Απριλίου. 
 

 
Είπαμε πιο χαλαρά σήμερα …. Σας μεταφέρουμε λοιπόν το σχόλιο που έκανε γνωστός αναλυτής που παρακολουθεί χρόνια τη ΔΕΗ. Έλεγε πως ίσως είναι η μετοχή που εν δυνάμει μπορεί να επηρεαστεί από τις εκλογές περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη …. Και δεν έχει άδικο. Υπάρχουνε εκτιμήσεις πως αν δεν έχουμε αυτοδυναμία της ΝΔ. Και έχουμε κάποια μορφής συγκυβέρνησης (καλά δε συζητάμε αν έβγαινε κυβέρνηση ο Σύριζα – αν και το αποκλείουμε αυτό). Θα μπορούσανε να υπάρχουνε πιέσεις για αλλαγή της διοίκησης της ΔΕΗ, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Δεν εννοούμε πως η ΔΕΗ ενόψει εκλογών ντε και καλά θα πέσει. Αλλά δείχνει και δύσκολο να ανέβει.
 

 
Το είχαμε πάντως γράψει και χθες. Αφορά όλη την αγορά και κυρίως τη ΔΕΗ, στη βάση των όσων αναφέραμε παραπάνω. Πως δε φοβόμαστε τόσο την αγορά πριν τις πρώτες εκλογές. Πιο πολύ και ανάλογα με το αποτέλεσμα, φοβόμαστε την αγορά μετά τις δεύτερες εκλογές. Αν το αποτέλεσμα του Μαΐου η αγορά το εκλάβει ως αδυναμία σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης, μας ανησυχεί η πορεία της αγοράς μεταξύ των πρώτων και δεύτερων εκλογών, εν μέσω ανησυχίας των επενδυτών για την επόμενη ημέρα των δεύτερων εκλογών….
 

 
Κλείνοντας να σχολιάσουμε και κάτι άλλο. Πως μπορεί σε όλες τις αναλύσεις, όπως την τελευταία της MS, οι ξένοι οίκοι να λένε πως οι τράπεζες δεν επηρεάζονται και τόσο από το πάγωμα των υποχρεώσεων. Εμείς όμως ξέρουμε περιπτώσεις ξένων επενδυτών που ενοχλήθηκαν από αυτήν την απόφαση. Ξέρετε χαρακτηριστικά τι έλεγε ξένος διαχειριστής. “Διαχρονικά στην Ελλάδα, οι κρατικές παρεμβάσεις σε τέτοια ζητήματα είναι μεγαλύτερες από την υπόλοιπη Ευρώπη. Και για αυτό ως επενδυτές την  έχουμε πατήσει τόσες πολλές φορές”. Νομίζουμε λοιπόν πως το σχόλιο αυτό τα λέει όλα για την δυσφορία που υπάρχει σε μερίδα επενδυτών, όσο και αν επίσημα λένε τα αντίθετα.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum