| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 13/10/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Από περίπου το μεσημέρι της χθες και όπως καθημερινά κάνουμε, παρακολουθώντας δηλαδή όλη τη συνεδρίαση. Συζητούσαμε και εδώ στο GFF και με χρηματιστές πως όλα έδειχνα πως πηγαίναμε για κάτι το οποίο έχουμε χαρακτηρίσει ως “all time classic”.  Τι εννοούμε; Πως με κανέναν να μην ασχολείται με την αγορά. Τα τηλέφωνα ελάχιστα να χτυπάνε στα χρηματιστηριακά γραφεία. Τους μικρούς να μην είναι αγοραστές. Για την ακρίβεια να είναι πωλητές. Κάποιοι ξένοι επενδυτές κάνουνε ότι θέλουνε. Και τι συνήθως κάνουνε σε τέτοιες συνεδριάσεις; Με πολύ απλά τραβάνε τις τιμές, ειδικά προς το τέλος της συνεδρίασης. Και είναι χαρακτηριστικό πως ήδη από το μεσημέρι χθες λέγαμε πως την αγορά δεν την αφήνουνε και αν βοηθούσανε λίγο οι διεθνείς αγορές (καταγράφηκε μάλιστα αργότερα σημαντική πτώση),  θα έκλειναν το Χ.Α. κοντά στο υψηλό ημέρας, όπως και έγινε ..…
 

 
Στα πλαίσια των παραπάνω συζητήσεων λέγαμε χθες και κάτι άλλο. Πως το Χ.Α. δε θέλουνε με τίποτα να το αφήσουνε να πέσει. Για την ακρίβεια λέγαμε πως λίγο να βοηθούσε η διεθνής ειδησεογραφία και οι διεθνείς αγορές, οι ξένοι που ελέγχουν την αγορά μας, θα της έκαναν ράλι, τουλάχιστον μέχρι τις 900 μονάδες (τις γνωστές αντιστάσεις), με πιθανότητες για ακόμη υψηλότερα επίπεδα.
 

 
Βέβαια δεν αλλάζουμε τίποτα στην κεντρική μας άποψη και συνεχίζουμε να μην είμαστε αισιόδοξοι. Συγκεκριμένα είμαστε απαισιόδοξοι. Και αυτό κυρίως γιατί βλέπουμε πως οι διεθνείς αγορές, αργά ή γρήγορα, ετοιμάζονται για έναν νέο κύκλο πτώσης που θα συμπαρασύρει και το Χ.Α. … Ωστόσο οι αγορές είναι αγορές. Και με τους μικρούς να απέχουνε και σε πολλές περιπτώσεις να είναι πωλητές. Όπως λέει και ο λαός, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
 

 
Για να καταλάβουνε και αυτοί που δεν παρακολουθούνε τόσο στενά το Χ.Α. και τις συνεδριάσεις τον τελευταίο καιρό. Για να καταλάβει κανείς τα χάλια της αγοράς μας, σας παραθέτουμε μερικά λεπτά πριν ανοίξει χθες η συνεδρίαση (περίπου 10:27 – ανοίγει στις 10:30) την υποψήφια άνοδο κάποιων συγκεκριμένων μετοχών του FTSE 25 (κάποιες άνοιξαν σε αυτά τα επίπεδα) και τους αστείους όγκους συναλλαγών:
 
ΠΕΙΡ: +2,35% με 821 μετοχές
Γεκτερνα: +2,12% με 3 μετοχές
ΑΔΜΗΕ: +2% με 12 μετοχές
ΛΑΜΔΑ: +1,88% με 2 μετοχές
ΕΛΠΕ: +1,71% με 2 μετοχές
Μυτιληναιος: +1% με 400 μετοχές
ΟΠΑΠ: +0,33% με 317 μετοχές
Ελλάκτωρ: +4% με 13 μετοχές
 
ΥΓ: Για όποιο δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες. Το σύστημα δείχνει συνεχώς όλη τη διάρκεια της προσυνεδρίασης (10:15 – 10:30), όπως και στο κλείσιμο (17:00 – 17:10) μια υποψήφια τιμή και ανάλογο όγκο συναλλαγών. Για παράδειγμα στη ΛΑΜΔΑ έδειχνε πως ανοίγει με άνοδο 1,88% κάνοντας όγκο συναλλαγών 2 μετοχών.
 

 
Συνεχίζουνε να εντυπωσιάζουνε οι αντοχές της μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Θα επαναλάβουμε λοιπόν αυτό το οποίο είχαμε γράψει προσφάτως. Πως οι δύο ξένοι επενδυτές που παίζουνε τη μετοχή της ΕΤΕ και αγοράζουνε όλο αυτό το διάστημα είναι πραγματικά ισχυροί, με πρόθεση να αυξήσουνε σημαντικά τη θέση τους. Όπως είχαμε γράψει, αυτό δε σημαίνει πως σε μια γενικευμένη πτώση των χρηματιστηρίων σε όλον τον κόσμο, η μετοχή δε θα πέσει. Ωστόσο είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε. Κάτι το οποίο ήδη φαίνεται στο ταμπλό.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum