| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 14/03/22

 

"Μας ακούνε..."

 

«Εδώ θα δούμε αν μιλάμε για τεχνική αντίδραση ή πάμε για νέο sell off”. Οι αγορές και το Χ.Α. έδωσαν μια αντίδραση και εδώ θα φανεί αν μιλάμε για τεχνική αντίδραση ή έχουμε ένα νέο κύκλο έντονης πτώσης». Αυτό ήτανε το σχόλιο του υπεύθυνου ανάλυσης του GFF και όπως και αν το δει κανείς και από όλες τις απόψεις έχει δίκαιο..

 

 

Άνοδος 9,54% την Παρασκευή για τη μετοχή της Eurobank, η οποία ήτανε η πρώτη σε άνοδο μετοχή του FTSE 25. Και δε μπορούμε να μην αναφερθούμε στην είδηση του μερίσματος, αφού με βάση το επιχειρησιακό πλάνο 2022 – 2024, προβλέπεται διανομή μερίσματος από τη χρήση του 2022 σε ποσοστό περίπου 20% των κερδών. Μια πολύ θετική είδηση, με τη μετοχή σε σχέση με τα υψηλά των 1,159 ευρώ να καταγράφει απώλειες 22%, ακόμη και μετά το +10% της Παρασκευής….

 

 

Άσχετα όμως με την Eurobank. Έχουμε γράψει και άλλη φορά πως και μόνο ότι μετά από 12 χρόνια για πρώτη φορά μιλάμε για μερίσματα στις τράπεζες είναι μια ιστορική στιγμή. Είναι μια φανερή ένδειξη πως κάτι αλλάζει.

 

 
E! Και αφού πιάσαμε τις τράπεζες, χαρακτηριστική θα λέγαμε πως ήτανε και η τελευταία έκθεση της HSBC, στο οποίο αναφέρονταν πως το τελευταίο sell-off έχει φέρει τις αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών σε ελκυστικά επίπεδα, με την HSBC να προχωράει μάλιστα σε αύξηση των τιμών στόχου.  Για την ιστορία θυμίζουμε πως αύξησε την τιμή- στόχο για την Alpha Bank στα 1,60 ευρώ (από 1,40 ευρώ προηγουμένως). Για την Eurobank η τιμή στόχος τέθηκε στα 1,45 ευρώ (από 1,30 ευρώ πριν). Στα 3,90 ευρώ (από 3,55 ευρώ) η τιμή στόχος για την Εθνική Τράπεζα. Τέλος, από 1,95 σε 2,10 ευρώ η τιμή στόχος για την Τράπεζα Πειραιώς.
 
Όπως έγραψε η HSBC, μετά την κλιμάκωση της κρίσης Ρωσίας-Ουκρανίας, οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές έχασαν το 30% της ανατίμησης που είχαν σημειώσει από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022 και οι εκτιμώμενοι δείκτες P/TBV για το 2022 υποχώρησαν στο 0,40x. 
 
"Θεωρούμε ότι το sell-off είναι υπερβολικό, δεδομένης της προόδου στους καθαρισμούς των NPEs που έχει σημειωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο και της περιορισμένης αλλαγής στις προοπτικές των δεικτών απόδοσης ιδίων κεφαλαίων ROTE”  ανέφερε η HSBC.

 

 

 
Στις διεθνείς αγορές τώρα, ενδιαφέρον είναι πως με βάση τα επίσημα στατιστικά και όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα. Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες εκροές που έχουνε καταγραφεί ποτέ από τις ευρωπαϊκές μετοχές, κάτι πολύ ενδιαφέρον. Βέβαια αν κάποιος αγαπάει την Contrarian Theory όπως εμείς εδώ στο GFF, θα έλεγε πως ότι ο «πανικός» (ανησυχία) χτυπάει κόκκινο, είναι πιθανό σήμα πως κάπου εδώ θα έχουμε γύρισμα των αγορών!!

 

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum