| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 16/01/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Στο γνωστό μοτίβο των όσων γράφουμε τον τελευταίο καιρό …. Πάμε να ξεκινήσουμε με σχόλιο ανθρώπου της αγοράς ….. “Και αυτήν την εβδομάδα μπορεί να πάμε καλά … Τουλάχιστον να μην πέσουμε …. Αυτό που εγώ περιμένω είναι τι θα κάνει η αγορά από την επόμενη εβδομάδα και όσο πλησιάζουμε στο τέλος του Ιανουαρίου. Δε λέω πως ντε και καλά η αγορά θα πέσει. Αυτό που λέω είναι αυτό που λέτε και εσείς στο GFF, αλλά και αρκετοί άνθρωπο της αγοράς. Πως φτάνοντας σιγά – σιγά στο τέλος του Ιανουαρίου, φεύγει ο ενθουσιασμός που παραδοσιακά υπάρχει στις αρχές του έτους και επιστρέφει ο ρεαλισμός. Και  δεν κρύβω το φόβο μου πως οι αγορές θα προσγειωθούνε απότομα”.
 

 
Το έχουμε γράψει αρκετές φορές … Και έγινε και φέτος …. Να μην ξεχνάμε πως στατιστικά η περίοδος από περίπου τα μέσα προς τέλη Οκτωβρίου μέχρι περίπου 15-20 Ιανουαρίου είναι με βάση τα επίσημα στατιστικά, κατά μέσο όρο η καλύτερη περίοδος της χρονιάς, με τις μεγαλύτερες αποδόσεις. Σήμερα λοιπόν έχουμε 16 Ιανουαρίου και σιγά – σιγά φτάνουμε στο τέλος αυτής της περιόδου. Οκ! Δε σημαίνει πως η αγορά θα πέσει ντε και καλά. Ωστόσο είναι κάτι που το έχουμε γράψει πολλές φορές. Φτάνοντας στο τέλος αυτής της περιόδου, η αγορά θέλει προσοχή. Ε! μεταξύ μας, δεν είναι και κακό να παίρνουμε και κάποια κέρδη, χωρίς να λέμε πως πρέπει κανείς να ξεπουλήσει και να μείνει χωρίς μετοχές στο χαρτοφυλάκιο του.
 

 
Για την ιστορία πάμε να δούμε τι έγινε κατά τη φετινή περίοδο που αναφέραμε παραπάνω. Το Χ.Α. μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου είχε μια αρκετά κακή εικόνα. Από τις αρχές Οκτωβρίου άρχισε να σταθεροποιείται. Και περίπου από τα μέσα Οκτωβρίου και τις περίπου 800 – 810 μονάδες άρχισε μια μεγάλη αντίδραση που έφερε την αγορά στα όρια των σημερινών επιπέδων, που είναι επί της ουσίας και υψηλά 8ετών!!
 

 
Επαναλαμβάνουμε … Δε λέμε πως η αγορά θα πέσει σίγουρα …. Μπορεί η ειδησεογραφία να βοηθήσει και ένα έχουμε ένα νέο ράλι, κάτι το οποίο και με βάση και τη διαγραμματική εικόνα, σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αποκλειστεί. Για παράδειγμα. Βρίσκεται η αγορά μας στις 970 μονάδες. Πάει λίγο παραπάνω, όπως και οι διεθνείς αγορές. Και περίπου στις 980 μονάδες βγαίνει μια είδηση πως Ρωσία και δύση κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μια είδηση που οδηγεί όλες τις αγορές σε ένα απότομο ράλι, ακόμη και κάποιων συνεδριάσεων. Ένα ράλι που φέρνει το Χ.Α. υψηλότερα των 1.000 μονάδων και πιθανό πολύ υψηλότερα από ότι όλοι φανταζόμαστε…
 

 
Και ξέρετε γιατί αν και δεν είναι επικρατέστερο, το παραπάνω σενάριο δε μπορεί να αποκλειστεί; Γιατί στην αγορά συνεχίζει να υπάρχει πολύς φόβος. Γιατί οι μικροί, χωρίς να λέμε πως απέχουνε, παραμένουνε φοβισμένοι και κατά μέσο όρο όχι υπέρ-αγορασμένοι. Όλοι οι μεγάλοι οίκοι περιμένουνε πτώση. Όσο λοιπόν η ψυχολογία στην αγορά είναι, ας πούμε, αρνητική. Τέλος πάντων, όχι υπερβολικά αισιόδοξη. Μπορούμε να ελπίζουμε. Άπειρες φορές έχουμε γράψει, πως αυτό που δε θέλουμε είναι να δούμε ξαφνικά ενθουσιασμό και βεβαιότητα, κυρίως στους μικρούς επενδυτές, πως πάμε για υψηλότερα. Όσο αυτό δε συμβαίνει, ελπίζουμε.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum