| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 16/11/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Στη γνωστή γραμμή αρκετών σχολίων που έχουμε γράψει τον τελευταίο καιρό, κατά τη διάρκεια της αντίδρασης, η οποία είχε δεν είχε έφτασε πάλι στις 900 μονάδες … Ξεκινάμε με ένα σχόλιο για την πορεία της αγοράς … Η ατάκα λοιπόν που έλεγε χθες χρηματιστής ήτανε: “Μόνο με είδηση …. Το παίζω 80-20%” …. Και αναφέρονταν στις πιθανότητες η αγορά να πάει, άμεσα, υψηλότερα ….. Και πως αυτό για να συμβεί απαιτούνται από εδώ και πέρα νέα καύσιμα και πολύ θετικές ειδήσεις. Λίγο πολύ αυτό που και εμείς έχουμε γράψει αρκετές φορές ….
 

 
Ο ίδιος πάντως άνθρωπος της αγοράς έκανε και ένα άλλο σχόλιο, με το οποίο δυστυχώς συμφωνούμε. Πως το ότι η Εθνική βγαίνει για ομόλογο (senior preferred)  και πληρώνει 7,5% είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίζει. Σίγουρα είμαστε σε εποχή ανόδου των επιτοκίων. Κανείς δεν αμφισβητεί πως στις τράπεζες υπάρχει μεγάλη βελτίωση. Και σε καμία περίπτωση το 7,5% δεν είναι αποτυχία, χαμηλότερο σε γενικές γραμμές αυτό που εκτιμούσαν κάποιοι. Αλλά και πάλι το 7,5% είναι 7,5% ….. Όπως και αν το δει κανείς είναι ένα υψηλό επιτόκιο, με μεγάλες πιθανότητες το κόστος δανεισμού να αυξηθεί και άλλο ….. Και είπαμε πως αυτή είναι η αλήθεια …
 

 
Με αφορμή τα παραπάνω να σχολιάσουμε και κάτι άλλο ….. Το ότι η Εθνική Τράπεζα δανείζεται με 7,5% φανερώνει σε μεγάλο βαθμό τις δυσκολίες που ήδη υπάρχουνε και κυρίως θα υπάρχουνε στο άμεσο τουλάχιστον μέλλον με το κόστος δανεισμού γενικά στην οικονομία. Ένα κόστος δανεισμού που θα το βρούμε μπροστά μας … σε κάτι που προβληματίζει και για τις τράπεζες, με κίνδυνο νέων κόκκινων δανείων.
 

 
Σε ένα σύντομο σχόλιο τώρα για το ζήτημα των κόκκινων δανείων και του μπλοκαρίσματος που υπάρχει στις δημοπρασίες, εν μέσω πολιτικής σπέκουλας για το ζήτημα. Πέραν των όσων ανέφερε η Τράπεζα της Ελλάδος στην τελευταία της έκθεση (εκφράζεται σχεδόν η βεβαιότητα πως θα ξεμπλοκάρει το θέμα), όλες οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουνε πως είναι θέμα χρόνου να ξεμπλοκάρει το ζήτημα των πλειστηριασμών, ένα ζήτημα κομβικής σημασίας για τον τρόπο λειτουργίας και των «εταιρειών ΜΕΖΖ» (😊 αν μπορούμε να τις πούμε έτσι) και το όλο σύστημα λειτουργίας στα πλαίσια και του μηχανισμού «ΗΡΑΚΛΗΣ».
 

 
Να κλείσουμε και με μερικά ενδιαφέροντα νούμερα που μας έδωσε το «Boss» του GFF. Μετά λοιπόν την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας, η συνολική κεφαλαιοποίηση των χρηματιστηρίων διαμορφώθηκε στα 5,3τρις δολάρια, στα 103τρις δολάρια, το οποίο ισοδυναμεί στο 107% του παγκόσμιου ΑΕΠ..
 

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum