| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 17/05/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Θα σας δώσουμε μερικές διασταυρωμένες πληροφορίες για τη χθεσινή συνεδρίαση, πληροφορίες οι οποίες είναι διασταυρωμένες. Πληροφορίες που σχετίζονται και με αυτά που έχουμε γράψει σε πρόσφατα σχόλια μας ….. Επιβεβαιωμένα λοιπόν, υπήρχαν χθες κυρίως 2 μεγάλα και ένα 3ο μικρότερο fund που βγήκαν – επιθετικά - πωλητές. Για την ακρίβεια ξαναβγήκανε πωλητές αφού δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουνε. Και βγήκανε γενικά πωλητές, μειώνοντας τις θέσεις τους σε αρκετά από τα χαρτιά του FTSE 25 στα οποία έχουνε θέση. Από τραπεζικές μέχρι και επιλεγμένες μη – τραπεζικές μετοχές. Επαναλαμβάνουμε ωστόσο για ακόμη μια φορά .. Πως ο λόγος των πωλήσεων δεν είναι η εμπιστοσύνη στο Χ.Α. …. Αλλά ότι τα συγκεκριμένα funds μειώνουν θέσεις συνολικά στις αγορές. Και με το Χ.Α. να είναι εξαιρετικά ρηχό και για τον ημερήσιο τζίρο που κάνει η αγορά μας, τέτοιες πωλήσεις πολλές φορές επηρεάζουνε πάρα πολύ την αγορά μας και συγκεκριμένες μετοχές…
 

 
Βέβαια να σχολιάσουμε και κάτι άλλο. Πως για πρώτη φορά προς τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και χθες άρχισαν να εμφανίζονται όλο και περισσότεροι αγοραστές … Αυτός είναι και ο λόγος που ειδικά σε κάποια χαρτιά υπήρχε τεράστια μεταβλητότητα μέσα στην ημέρα … Το κλίμα στις αγορές παραμένει αρκετά άσχημο. Ωστόσο αν και η χθεσινή εικόνα ήτανε χειρότερη από ότι περιμέναμε, το ότι άρχισαν να βγαίνουνε κάποιες αγορές είναι κάπως θετικό, θέλοντας να ελπίζουμε πως έστω μια αντίδραση δεν αποκλείεται να δοθεί, αν και για τη συνέχεια συνεχίζουμε να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί.
 

 
Δε θα γράψουμε για άλλες μετοχές. Θα γράψουμε για τη ΛΑΜΔΑ. Από τις μετοχές που τα δύο fund που γράψαμε έχουνε θέση. Και καλή θέση και γενικά πουλάνε τη ΛΑΜΔΑ τον τελευταίο καιρό, όπως και χθες. Ωστόσο και εδώ εμφανίστηκε χθες αγοραστής απορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος των πιέσεων που καταγράφονταν το πρωί, αν και οι δύο προσπάθειες της μετοχής μέσα στην ημέρα να κινηθεί έντονα ανοδικά έπεσαν στο κενό, με τις πωλήσεις να υπερισχύουνε.  
 

 
Θα συνεχίσουμε με τη ΛΑΜΔΑ επαναλαμβάνοντας .. πως αν και δεν περιμένουμε η μετοχή να ξυπνήσει άμεσα. Και αν και δίνουμε αρκετές πιθανότητες, αν το κλίμα παραμείνει τόσο κακό στις αγορές, η μετοχή να δει και χαμηλότερες τιμές. Η μετοχή στις τρέχουσες αποτιμήσεις είναι εξαιρετικά φτηνή. Ξέρουμε πως το project είναι αρκετά σύνθετο και απαιτεί αρκετά χρόνια, ωστόσο προχωράει και θα προχωρήσει κανονικά. Για την ακρίβεια στο 1δις ευρώ κεφαλαιοποίηση, η ΛΑΜΔΑ διαπραγματεύεται σχεδόν μόνο την αξία των εμπορικών κέντρων, με την αγορά να μην τιμολογεί σχεδόν καθόλου το project του ελληνικού.
 

 
Αν και πάντα είμαστε επιφυλακτικοί όταν χρησιμοποιούμε στοιχεία βάσεων δεδομένων, έχοντας πάρα πολλές φορές διαπιστώσει πως υπάρχουνε λάθη. Είναι ενδιαφέρον πως με βάση τα στοιχεία της βάση δεδομένων της Factset:
 
To forward 12-month P/E ratio των εταιρειών του S&P 500 διαμορφώνεται μετά την πτώση των τιμών στο 16,6χ χαμηλότερα του μέσου όρου των τελευταίων 5 ετών (18χ) και χαμηλότερα του μέσου όρου των 10 ετών, 16,9χ… Ενδιαφέρον ….

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum