| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 -17/08/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Ξεκινάμε με ένα γρήγορο σχόλιο μας ….  θα πούμε ότι όπως αναμένονταν, προς στιγμήν οι ισχυρές στηρίξεις στις 1.280 – 1.270 μονάδες λειτουργούνε. Φάνηκε και χθες και θυμίζουμε πως είχε φανεί και τη Δευτέρα σε μια αρκετά κακή συνεδρίαση, που είχαμε μια σημαντική ενδοσυνεδριακή αντίδραση. Θυμίζουμε επίσης πως η μη απώλεια αυτών των στηρίξεων είναι που έχει τεθεί ως ο βασικός στόχος, έχοντας χαρακτηριστικά γράψει πως όσο αυτές οι στηρίξεις δε χάνονται. Η τελευταία πτώση είναι κάτι που είχαμε πει πως ήτανε πολύ πιθανό να συμβεί, στα πλαίσια ενός φυσιολογικού profit taking ….. τεχνικής εκτόνωσης καλύτερα ….  
 

 
Στα πλαίσια των αναλυτικών τεχνικών σχολίων που υπάρχουνε στο GFF. Στο ερώτημα για την πορεία της αγοράς αν χαθούνε οι στηρίξεις στις 1.280 – 1.270 μονάδες. Το πιθανότερο είναι πως πάμε για μια πτώση περίπου 100 μονάδων, με τις επόμενες πολύ ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 1.180 – 1.170 μονάδες, με ενδιάμεση στάση τις 1.220 – 1,210 μονάδες, αν και οι πρώτες είναι αρκετά μεγαλύτερης σημασίας….
 

 
Μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αφού απομένουνε 2 συνεδριάσεις για να τελειώσει, αυτή είναι η 4η σερί πτωτική εβδομάδα.  Είχαμε πει και τη Δευτέρα πως έχουμε καιρό να το δούμε αυτό. Περίπου ένα χρόνο, από την εβδομάδα που ξεκίνησε 22/08/22 και κράτησε όλο τον περσινό Σεπτέμβριο, με 6 σερί πτωτικές εβδομάδες. Ο ΓΔ είχε τότε διορθώσει από τις 900 μέχρι περίπου τις 790 μονάδες, δηλαδή -12% !!! Προς στιγμήν φέτος διανύουμε την 4η σερί πτωτική εβδομάδα, με αισθητά βέβαια μικρότερες απώλειες.
 

 
Με πάσα από τα τελευταία. Είναι κάτι σαν Déjà vu …. Αλλά τουλάχιστον μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται πως για ακόμη μια χρονιά ο Αύγουστος είναι ένας κακός μήνας … ΄Έχουμε ακόμη 2 εβδομάδες να αλλάξει αυτό …. Για να δούμε όμως …. Όπως μάλιστα παρατηρούσε χρηματιστής. “Νιώθω πως αυτή η συζήτηση γίνεται κάθε χρόνο (αναφέρομαι στις καλές χρονιές). Στα πλαίσια του θετικού κλίματος των πρώτων μηνών της χρονιάς, υπάρχουνε μεγάλες προσδοκίες για τους καλοκαιρινούς μήνες, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώνονται. Και νιώθω πως κάθε χρόνο κάνω την ίδια συζήτηση με τους επενδυτές, προσπαθώντας να εξηγήσω γιατί η αγορά δεν ανεβαίνει και πολλές φορές γιατί διορθώνει, άλλοτε περισσότερο, άλλοτε λιγότερο”.
 

 
Δε μπορείτε να πείτε, εμείς προειδοποιούσαμε συνεχώς ….. Με βάση τα επίσημα στατιστικά το δίμηνο Αύγουστος – Σεπτέμβριος είναι το δίμηνο με τις πιο αδύναμες αποδόσεις της χρονιάς. Και στα πλαίσια αυτού και πάντα με βάση τα επίσημα στατιστικά. Το ίδιο ισχύει και για το τρίμηνο Ιούλιος – Σεπτέμβριος, το οποίο είναι με τη σειρά του είναι το πιο αδύναμο τρίμηνο της χρονιάς ….. Αν και φέτος ελπίζουμε πως λόγω αναβαθμίσεων της ελληνικής οικονομίας, ο Σεπτέμβριος θα μπορούσε να είναι πιο hot χρηματιστηριακός μήνας …. Είχαμε πει πως αυτά τα στατιστικά καλό είναι να μην τα παραβλέπουμε ….
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum