| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 17/11/21

 

"Μας ακούνε..."

 
«Δίνω πιθανότητα» …. Αυτό έλεγε χρηματιστής μετά τη χθεσινή πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση. Που αναφέρονταν; Μετά και την ολοκλήρωση των τελευταίων αλλαγών στο MSCI Standard Greece, που όπως αναμέναμε, επηρεάστηκε, συνολικά το Χ.Α. …. Η αγορά να ξυπνήσει και όχι μόνο να παραμείνει υψηλότερα των 910 μονάδων, αλλά σιγά – σιγά να κάνει την υπέρβαση, διασπώντας τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 920 και μετά των 930 μονάδων ….. Άντε να δούμε .. αν η εκτίμηση του χρηματιστή θα επιβεβαιωθεί !!
 
Δεχθήκαμε μια ερώτηση από φίλο ….. Phoenix Vega Mezz (ΦΒΜΕΖΖ) ή Cairo Mezz (ΚΑΙΡΟΜΕΖ) …. Αν και οι εισηγμένες και ειδικά αυτές οι δύο που είναι ειδικές περιπτώσεις, είναι υπό συνεχή αξιολόγηση. Ως πρώτη απάντηση (και από την πρώτη στιγμή), προτιμούμε την Cairo Mezz. Γιατί αυτό; Γιατί γενικά έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο γενικό «μηχανισμό» - όμιλο της Eurobank από την Πειραιώς, αν και επαναλαμβάνουμε πως ειδικά σε αυτές οι δύο περιπτώσεις εταιρειών είναι ειδικές περιπτώσεις.
 

 
Ειλικρινά …. Μα πραγματικά ειλικρινά …. Έχουμε τεράστια απορία να δούμε μετά την αναδιάρθρωση του δείκτη της MSCI, πως θα συμπεριφερθεί η μετοχή της ΔΕΗ από σήμερα και τις επόμενες ημέρες (που δε θα έχουμε τόσες εισορές). Φυσικά τίποτα δεν είναι σίγουρο … Αλλά πιστεύουμε πως συντριπτικά οι περισσότερες πιθανότητες είναι η μετοχή να διολισθήσει σε χαμηλότερα επίπεδα, έστω για κάποιο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να φύγουνε οι πιο γρήγοροι επενδυτές …..
 

 
Πάντως κρατάμε και την εκτίμηση του υπεύθυνου του GFF … Πως αν και σίγουρα αυτό εξαρτάται από το συνολικό κλίμα στο Χ.Α. ….. Αφού άλλο να έχουμε τους επόμενους μήνες ένα ράλι 30% και άλλο μια πτώση ή μια flat αγορά. Υπάρχουνε μεγάλες πιθανότητες κάπου εδώ να τελείωσε το ράλι των τελευταίων ετών για τη μετοχή της ΔΕΗ και αν όχι πτωτικά, τους επόμενους μήνες η μετοχή να ταλαιπωρείται …. Ακόμη και σε ένα καλό Χ.Α. (λέμε τώρα), από εδώ και πέρα, η μετοχή της ΔΕΗ να υπό-αποδίδει …
 

 
Έχουμε πάντως και μια αποκλειστική πληροφορία της στήλης μας. Πως η διοίκηση της ΔΕΗ έχει στο συρτάρι μια – δύο αρκετά θετικές επιχειρηματικές ειδήσεις, τις οποίες είναι έτοιμη να ανακοινώσει πολύ σύντομα, για να βοηθήσει στην εκτόνωση των όποιων βραχυπρόθεσμων πωλήσεων, από τους πιο γρήγορους επενδυτές.
 

 
Και να κλείσουμε με την Moody’s, όπου την Παρασκευή περιμένουμε την αξιολόγηση της για την ελληνική οικονομία. Και ημέρα με την ημέρα, αυξάνονται οι επαγγελματίες της αγοράς που βλέπουνε αναβάθμιση. Και εννοείται πως ευχόμαστε αυτό να συμβεί, με το Χ.Α. να έχει ανάγκη θετικών ειδήσεων, για να κάνει την πολυπόθητη υπέρβαση…
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum