| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 17/12/21

 
 

"Μας ακούνε..."

 
“Άρρωστη εικόνα”… Έτσι χαρακτήρισε και χθες την εικόνα άνθρωπος της αγοράς, κάτι το οποίο μας έκανε εντύπωση, δεδομένου ότι κλείσαμε με κέρδη 1%, πλησιάζοντας τις 900 μονάδες. Και όπως διευκρίνισε το συγκεκριμένο πρόσωπο, όποιος παρακολουθεί τη συνεδρίαση προσεκτικά και είναι επαγγελματίας. Καταλαβαίνει αμέσως πως αυτή η αγορά έχει κάτι άρρωστο. Είναι σαν να την τραβάνε από τα μαλλιά, όπως λένε στην πιάτσα. Και για αυτό εδώ και μήνες, δε μπορεί να περάσει τις 900 μονάδες ….
 

 
Και μέχρι να δούμε κάτι διαφορετικό, θα συμφωνήσουμε. Βέβαια μπορεί αυτή η αγορά να έχει κάτι άρρωστο. Αλλά έχουμε γράψει αρκετές φορές και κάτι άλλο. Πως αυτή η αγορά δεν είναι για κάτω … δείχνοντας και πάλι τελευταία αντανακλαστικά ….. Ουσιαστικά όποτε πάει να φύγει χαμηλότερα, βγαίνουνε αγορές και η αγορά κρατάει. Βέβαια αυτό όσο δεν υπάρχει, έστω ένα μεγάλο profit taking στις διεθνείς αγορές.
 

 
Πάντως όμως μαθαίνουμε τις τελευταίες ημέρες και κατά την πρόσφατη 3ήμερη διόρθωση, υπήρξαν κάποιοι μικροί επενδυτές που πούλησαν, απογοητευμένοι, αλλά και με φόβο για συνέχιση της πτώσης. Και δια μαγείας είχαμε την τελευταία αντίδραση της αγοράς, με επαναφορά υψηλότερα των 880 μονάδων, κοντά στις 900 μονάδες. Και τι θα θέλαμε να δούμε; Μεγαλύτερο φόβο και νέες – ακόμη μεγαλύτερες πωλήσεις. Ας γίνει αυτό και τότε ποτέ κανείς δεν ξέρει, μήπως έχουμε ένα Christmas party, με την αγορά να πετάει έξω κόσμο …..
 

 
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αν ξεχωρίζει κάτι από χθες είναι τα υψηλά της Εθνικής Τράπεζας … Και δε μιλάμε μόνο για υψηλά 52 εβδομάδων, αλλά για το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου του 2020 (σχεδόν δηλαδή υψηλά 2 ετών) ….. Και νομίζουμε πως ξέρετε τι θα σας πούμε; Αυτό που σας λέμε καιρό και από αρκετά χαμηλότερα επίπεδα ….. Πως χωρίς να είναι τίποτα σίγουρα, αφού και μέσα στο GFF υπάρχουνε απόψεις πως η τράπεζα δεν χρειάζεται ΑΜΚ. Υπάρχουνε αρκετές ενδείξεις, πως ξένα fund φτιάχνουνε το κλίμα για μια ΑΜΚ τους πρώτους μήνες του 2021.
 

 
Και με πάσα από τα παραπάνω. Να δούμε ποιες ήτανε οι άλλες 2 μετοχές που έκλεισαν χθες σε υψηλά 52 εβδομάδων. Ήτανε λοιπόν η Cenergy και η Autohellas. Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για μια πολύ καλή εικόνα όλο το 2021, με κέρδη 83,82%, από τα μεγαλύτερα σε όλο το Χ.Α. Με άνοδο 49,51% την πάντα εξαιρετική Autohellas, που δείχνει να αφήσει πίσω της την κρίση.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum