| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 18/05/22

 

"Μας ακούνε..."

 
…. “Ας βγούνε πωλητές οι μικροί και κάτι μπορεί να γίνει .. Κανέναν δεν πείθει η τελευταία αντίδραση της αγοράς. Συνεχίζω να πιστεύω πως οι αγορές έχουνε και άλλη ταλαιπωρία. Αλλά το έχουμε ξαναδεί το έργο. Η αγορά δεν πείθει. Οι μικροί το βλέπουνε αυτό. Σε περαιτέρω αντιδράσεις, κατά μέσο όρο πουλάνε, όπως ήδη κάποιοι έκαναν χθες και στην άνοδο της Παρασκευής …. Και εκεί που δε φαίνεται, η αγορά δίνει μια ισχυρή αντίδραση και οι μικροί τρέχουνε από πίσω. Δε λέω πως τα προβλήματα στις αγορές τελειώνουνε. Αυτό που λέω είναι πως για κάποιο διάστημα δεν αποκλείεται η αγορά και γενικά οι αγορές να δώσουνε κάποια αντίδραση. Μετά βλέπουμε …..” Με αυτήν την πονηρή σκέψη ανθρώπου της αγοράς θα ξεκινήσουμε …
 

 
Ασχέτως πάντως της παραπάνω πονηρής άποψης. Από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας λέμε στο GFF πως βραχυπρόθεσμα πράγματι μπορεί να έχουμε δει τα χειρότερα και να έχουμε μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση στις αγορές. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως τους επόμενους μήνες, μάλλον θα έχουμε και άλλα προβλήματα στις αγορές και χαμηλότερες τιμές (εκτός αν έλθουνε θετικές ειδήσεις έκπληξη). Δίνουμε όμως κάποιες πιθανότητες, βραχυπρόθεσμα να ηρεμήσουμε …..
 

 
Στην Τέρνα Ενεργειακή τώρα. Είχαμε πριν από μερικές ημέρες πως άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα είχε πει πως είναι 50-50% να έχουμε deal. Νεότερες πάντως πληροφορίες που μαζεύουμε από εδώ και από εκεί, χαμηλώνουνε τον πήχη και έτσι όπως το καταλαβαίνουμε εμείς, θα λέγαμε πως οι πιθανότητες να γίνει το deal και να πουληθεί η εταιρεία είναι μικρότερες (30-70), με τα πάντα ανοιχτά.
 

 
Θα ρισκάρουμε πάντως μια πρόβλεψη. Πως αν δεν προχωρήσει το deal, η μετοχή της ΤΕΝΕΡΓ έχει κάτω 2 με 3 ευρώ τουλάχιστον. Δε λέμε πως η μετοχή θα πέσει σίγουρα, αφού όπως αναφέραμε το deal δε μπορεί να αποκλειστεί. Αν πάντως δε γίνει καλό είναι οι επενδυτές να είναι έτοιμοι για μια σημαντική διόρθωση της μετοχής από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά.
 

 
Και να κλείσουμε με ένα σχόλιο για τον όμιλο Βιοχάλκο. Το συζητήσαμε αρκετά με τον υπεύθυνο του GFF και μας επανέλαβε τα ακόλουθα: “Τις κυκλικές εταιρείες δεν τις συμπαθώ. Ούτε χρηματιστηριακά είμαι «fun» του ομίλου Βιοχάλκο, αν και σίγουρα είναι ένας πολύ μεγάλος και σοβαρός όμιλος. Ωστόσο αν μπούμε στην άτυπη σύγκριση Cenergy Vs ΕΛΧΑ. Αν και με το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτών – αναλυτών προτιμάνε την πρώτη (Cenergy). Εγώ επαναλαμβάνω πως στις τρέχουσες κεφαλαιοποιήσεις, η ΕΛΧΑ είναι αισθητά φθηνότερη από την Cenergy και ας μιλάνε όλοι για τις προοπτικές της δεύτερης».
 

 
 
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum