| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 -18/07/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Όπως είχε συμβεί με την πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές, αν και αυτή ήτανε μεγαλύτερη (-2,5%), ξέρουμε πως κακοφάνηκε σε πολύ κόσμο η χθεσινή πτώση του 1,65%. Εμείς θα πούμε το αγαπημένο μας …. Ψυχραιμία …. Όλα είναι φυσιολογικά … Είναι υγεία για την αγορά να έχουμε μια μορφής τεχνικής εκτόνωσης, κάτι το οποίο έχουμε επισημάνει αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό τονίζοντας πως η αγορά βρίσκεται σε υπέρ-αγορασμένα επίπεδα και θέλαμε να δούμε μια τεχνική εκτόνωση. Εμείς δε λέμε πως η βραχυπρόθεσμη διόρθωση θα συνεχιστεί. Αυτό που λέμε είναι πως αν συμβεί, όλα καλά, επαναλαμβάνοντας πως αυτό που μετράει είναι πως η κεντρική τάση είναι πλήρως θετική…. Και ας μένουμε όλοι σε αυτό, με όλα να δείχνουνε πως το Β εξάμηνο θα είναι επίσης εξαιρετικό, με μεγάλες αποδόσεις.
 

 
Ερώτημα τώρα. Μετά το χθεσινό -1,65% εκτονώθηκε η αγορά από τα υπέρ-αγορασμένα επίπεδα, στο weekly chart. Η απάντηση είναι, μα φυσικά όχι. Για την ακρίβεια, οι τιμές των σχετικών ταλαντωτών μειώθηκαν, αλλά εξακολουθούμε να μιλάμε για υπέρ-αγορασμένα επίπεδα, θυμίζοντας πως μιλάμε για διάγραμμα με εβδομαδιαία δεδομένα. Ξανά λέμε πως όλα αυτά δε λένε τίποτα …. Απλώς είναι πράγματα που τα γράφουμε, για να καταλαβαίνουμε γιατί για παράδειγμα είχαμε τη χθεσινή συνεδρίαση, αλλά και την πτώση του 2,6% μετά τις εκλογές!!
 

 
Αν τώρα ρωτήσετε σε τι ποσοστό περαιτέρω πτώσης θα είχαμε την πλήρη τεχνική εκτόνωση; Η απάντηση είναι περίπου ακόμη 3 με 4% και επίσημα δε θα είχαμε υπέρ-αγορασμένα επίπεδα. Επαναλαμβάνουμε όλα αυτά θεωρητικά, αφού θα μπορούσαμε να έχουμε άμεσα συνέχιση της αντίδρασης, να βρεθεί εκ νέου σε αρκετά υπέρ-αγορασμένα επίπεδα και να έχουμε μια διόρθωση υψηλότερα.
 

 
Βλέπαμε τα στατιστικά που υπάρχουνε σήμερα για τον τρέχοντα μήνα Ιούλιο και βλέπαμε πως η μοναδική μετοχή με πτώση και μάλιστα σημαντική (-10,25%), μια από τις δύο μόλις μετοχές του FTSE 25 με πτώση το 2023 είναι η ΤΕΝΕΡΓ. Όλα αυτά εν μέσω πληροφοριών πως το deal, που έκλεινε και καλά από ημέρα σε ημέρα και εδώ και πολλούς μήνες, θα καθυστερήσει και πάλι, μέχρι περίπου τον Οκτώβριο. Δε θέλουμε να γίνουμε κακοί. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα έλθει το περιβόητο deal. Αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει, ποτέ μα ποτέ δε θυμόμαστε οι συζητήσεις για κάποιο deal να κρατάνε ένα χρόνο και ουσιαστικά τώρα με τις νέες αναφορές για νέες καθυστερήσεις, θα φτάσουμε να μιλάμε για σχεδόν 1,5 χρόνο και βλέπουμε!!  
 

 
Ξέρετε τι σχολίαζε ένα πονηρό μυαλό για αυτήν την ιστορία με την πώληση της ΤΕΝΕΡΓ. Πως περιμένουνε στο Χ.Α. και γενικά στις αγορές να χαλάσει το κλίμα, για να πούνε πως στράβωσε η συμφωνία λόγω της επιδείνωσης του κλίματος. Αλλά δεν τους κάθετε, με το κλίμα στις αγορές να αιφνιδιάζει θετικά και τις αγορές όχι μόνο να μην διορθώνουνε και να πηγαίνουνε και υψηλότερα. Δεν υιοθετούμε αυτήν την άποψη, αλλά είπαμε πως τη βρήκαμε πονηρή.  
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum