| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 20/04/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Ούτε με σχόλιο ανθρώπου της αγοράς, ούτε με δικό μας θα ξεκινήσουμε σήμερα. Ξεκινάμε με ενδιαφέρουσες πληροφορίες πως κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, υπήρξε μεγάλη “κόντρα” μεταξύ δύο κορυφαίων Fund που επενδύουν στην αγορά μας.  Δύο Fund με μεγάλες θέσεις σε πολλές εισηγμένες του FTSE 25. Είμαστε λοιπόν στη θέση να γνωρίζουμε πως το ένα Fund, σχετικά επιθετικά, βγήκε πωλητής και άλλο, ακόμη πιο επιθετικά, αγοραστής. Δε χρειάζεται να βάλουμε σάλτσες  …… Είναι προφανές πως το ένα fund παίζει το long σενάριο και το άλλο ανησυχεί ή πολύ πιθανόν να θέλει να πάρει κέρδη, που σε ορισμένες περιπτώσεις των μετοχών του FTSE 25 είναι μεγάλα. Ποιος θα κερδίσει θα το δούμε στο τέλος, αφού αυτά τα πράγματα αλλάζουνε ημέρα με την ημέρα. Απλώς το αναφέρουμε, γιατί δεν ήτανε απλές αγορές και πωλήσεις. Είπαμε πως μιλάμε μαζικές κινήσεις που δε συνηθίζουνε σε τέτοιο βαθμό να κάνουνε οι ξένοι σε 1 – 2 συνεδριάσεις. Και η όλη ιστορία αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού αύριο βράδυ έχουμε και την αξιολόγηση από την S&P ….
 

 
Πάντως το χθεσινό κλείσιμο των 1.111,11 μονάδων δεν το λες και συνηθισμένο. Για την ακρίβεια είναι πρώτη φορά στην ιστορία που έχουμε κλείσιμο με 6 ίδιους αριθμούς, τουλάχιστον όσο το ψάξαμε. Πάντως άνθρωπος της αγοράς παρατήρησε πως γενικά στη ζωή o άσσος θεωρείται τυχερός αριθμός 😊
 

 
Τώρα σας πληροφορούμε πως έξαλλος ήτανε χθες χρηματιστής με την είδηση πως μέρος της ΑΜΚ της Αττικής θα καλύψουνε οι 4 συστημικές τράπεζες. Και δεν είναι τα 10εκ ευρώ που θα πληρώσει η κάθε τράπεζα, όχι ότι είναι ένα αμελητέο ποσό. Αλλά ότι για ακόμη μια φορά την τελευταία 10ετία καλούνται κάποιοι (μετά από παρεμβάσεις) να πληρώσουνε τις αμαρτίες άλλων, με την ιστορία της Αττικής να έχει μεγάλη ουρά εδώ και πολλά χρόνια.
 

 
Κυρίως ο χρηματιστής ήτανε εκνευρισμένος θυμίζοντας πως η ΕΥΔΑΠ είχε εξαναγκαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση να θυσιάσει περίπου 30 ευρώ στην τότε ΑΜΚ της Αττικής, λεφτά που χάθηκαν. 30εκ ευρώ θα ήτανε μια επιστροφή περίπου 5% για τους μετόχους της ΕΥΔΑΠ,  θυμίζοντας πως πριν από μήνες η διοίκηση της εισηγμένης έταξε έκτακτο μέρισμα που ποτέ δεν ήλθε (τουλάχιστον μέχρι τώρα). Σίγουρα είναι άλλη διοίκηση, αλλά περίοδος και άλλη κυβέρνηση. Αλλά αφορούνε την ίδια εισηγμένη.
 

 
Θα κλείσουμε και πάλι σήμερα με την Phoenix Vega Mezz, η οποία έκλεισε στα 0,497 ευρώ, +2,47%. Είναι φυσικά ιδιαίτερη περίπτωση, με μικρό χρόνο ζωής, κάτι που μειώνει σημαντικά την αξία της τεχνικής ανάλυσης. Με βάση όμως αυτή, μένοντας υψηλότερα των 0,048 – 0,047 ευρώ, το πιθανότερο είναι πως πάμε να κλείσουμε το μεγάλο ανοιχτό gap στα 0,059 – 0,06 ευρώ, από την ημέρα της αποκοπής του μεγάλου μερίσματος, τον προηγούμενο Νοέμβριο. Αυτό σημαίνει περιθώρια ανόδου περίπου 19%.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum