| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 20/06/22

 

"Μας ακούνε..."

 
Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε με θετικές ειδήσεις και αισιοδοξία. Δυστυχώς όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Θα ξεκινήσουμε με προβλέψεις που μόνο ευχάριστες δεν είναι. Τι λοιπόν λέει η πρόβλεψη χρηματιστή. Πως συντριπτικά (80-20%), οι πιθανότητες είναι πως οι διεθνείς αγορές μέσα στο 2022, θα δούνε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα …… «Είναι πολύ δύσκολο αυτό το σκηνικό να αλλάξει. Μάλιστα με τις αγορές να έχουνε γίνει τα τελευταία χρόνια αρκετά γρήγορες, δεν αποκλείω η πτώση να γίνει ακόμη πιο βίαια» είπε ο χρηματιστής.
 

 
Τι λέει τώρα αυτή η πρόβλεψη; Πως κατά μέσο τους επόμενους μήνες οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες θα μπορούσα να διορθώσουν κατά μέσο όρο 20 με 25%!!!! Ε!!! και η αλήθεια είναι πως αυτήν την πρόβλεψη δεν την λέει κανείς και την πιο αισιόδοξη, ειδικά όταν κανείς σκέφτεται τη διόρθωση που ήδη έχει συντελεστεί, μια διόρθωση η οποία όπως πάντα συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, στις επιμέρους μετοχές είναι πολύ – πολύ μεγαλύτερη…..
 

 
Θέσαμε τώρα το αυτονόητο ερώτημα. Τι θα μπορούσε να σημαίνει για το Χ.Α. μια τέτοια πτώση; Η απάντηση ήτανε ενδιαφέρουσα: «Εννοείται πως στο σενάριο αυτό θα έχουμε αισθητή πτώση και στο Χ.Α.. Ωστόσο η αγορά μας εδώ και μήνες έχει δείξει πως θέλει, έστω σε ένα βαθμό, να έχει μια καλύτερη εικόνα σε σχέση με τις διεθνείς αγορές, οι οποίες έτσι και αλλιώς έχουνε πολύ μεγαλύτερα κέρδη κατά τα τελευταία χρόνια. Θα έλεγα λοιπόν πως αν επιβεβαιωθεί αυτή η πρόβλεψη μου για πτώση 20 με 25% στις διεθνείς αγορές. Η πτώση στο Χ.Α. θα μπορούσε να είναι μικρότερη, με το Χ.Α. να χάνει περίπου 10-12%, θα έλεγα με πτώση μέχρι τα επίπεδα περίπου των 710 – 720 μονάδων».  
 

 
Τώρα όσον αφορά σε μια παρατήρηση για την προηγούμενη εβδομάδα. Μια παρατήρηση από τεχνικό αναλυτή. Η παρατήρηση λοιπόν ήτανε πως έχουμε πολύ καιρό να δούμε gap σε εβδομαδιαίο επίπεδο, τόσο σε βασικούς δείκτες του Χ.Α., και κυρίως στους περισσότερους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες. Και αυτό δε μπορεί να χαροποιεί κανέναν. Γιατί μέσα σε αυτό το κλίμα που υπάρχει, το συγκεκριμένο gap (στα εβδομαδιαία διαγράμματα), τείνει περισσότερο προς το σενάριο συνέχισης της μεγάλης πτώσης. Και λαμβάνοντας υπόψη, όπως είχαμε σχολιάσει την Παρασκευή, πως οι βασικοί δείκτες είναι στα όρια καθοριστικών στηρίξεων. Απώλεια τους και παράλληλα άνοιγμα gap, αυστηρώς διαγραμματικά, είναι ότι το χειρότερο.
 

 
Και να κλείσουμε με ένα γρήγορο σχόλιο για τη Μυτιληναίος. Όπως επιβεβαιωμένα λοιπόν γνωρίζουμε, πωλητής όλη την προηγούμενη εβδομάδα ήτανε μεγάλο αμερικανικό fund. Και όπως σχολιάσει και σε άλλες περιπτώσεις μετοχές που τον τελευταίο καιρό είχαμε πωλήσεις από ξένα fund. Ο λόγος δεν έχει να κάνει με την εισηγμένη αυτή καθ’ αυτή, αλλά με την πρόθεση ξένων επενδυτών να ρευστοποιήσουνε διεθνώς θέσεις, για να δημιουργήσουνε ρευστότητα, περιμένοντας ακόμη πιο άσχημες ημέρες στα παγκόσμια χρηματιστήρια…
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum