| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 20/06/23

 

"Μας ακούνε..."

 
Τα έχουμε ξανά γράψει τις τελευταίες ημέρες, αλλά συνοψίζοντας τα όλα, θα πούμε ποιο είναι το μεγάλο ερώτημα που υπάρχει, ειδικά όσο πλησιάζουμε στην ημέρα των εκλογών. Αν όπως όλα δείχνουνε, η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι προεξοφλημένη στο ράλι που έχει προηγηθεί τις τελευταίες εβδομάδες – μήνες και σταδιακά και μετά τις εκλογές θα έχουμε ένα profit taking. Ένα σενάριο που το είχαμε αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες και συνεχίζουμε να το θεωρούμε πιθανό, χωρίς όλα αυτά να σημαίνουνε πως ντε και καλά πως τελείωσε το πάνω της αγοράς και θα έχουμε μια παρατεταμένη πτώση. Την απάντηση στην παραπάνω ερώτηση θα τη δώσει το ταμπλό, επαναλαμβάνοντας πάντως πως το σενάριο να έχει προεξοφληθεί, έστω σε μεγάλο βαθμό, η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι ένα πιθανό σενάριο, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.
 

 
Δεν πιστεύουμε λοιπόν πως το πάνω της αγοράς φτάνει στο τέλος του. Αλλά με όλα αυτά που γράφουμε παραπάνω και έχοντας επισημάνει τις τελευταίες ημέρες την ύπαρξη υπέρ-αγορασμένων επιπέδων στο εβδομαδιαίο διάγραμμα. Αυτό που λέμε είναι πως μπορεί να πλησιάζει η ώρα μιας στάσης και πιθανόν ενός profit taking. Πιστεύουμε πως η αγορά θα πάει λίγο ακόμη παραπάνω, με γνωστούς τους στόχους που έχουμε θέσει στα επίπεδα των 1.350 και 1.370 – 1.390 μονάδων. Όπως είχαμε αναφέρει, η αγορά θα μπορούσε προς τα τέλη της εβδομάδας να έχει μια ή και δύο καλές συνεδριάσεις, στα πλαίσια της προεξόφλησης που αναφέραμε. Να φτάσει, έστω σε ένα βαθμό, στους στόχους που αναφέραμε. Και εκεί, όπως είπαμε, να έχουμε μια στάση ή και ένα profit taking. Θα το τονίζουμε συνεχώς, μιλάμε καθαρά για μια απαραίτητη τεχνική εκτόνωση (υγεία για την αγορά) και όχι ντε και καλά το τέλος του ανοδικού trend, αν και όλα αυτά είναι σενάρια και σκέψεις που θα απαντηθούνε από το ταμπλό.
 

 
Γενικά υπάρχει μια περίοδο που παραδοσιακά φοβόμαστε. Την περίοδο από περίπου τις αρχές Ιουλίου (περίπου 10 Ιουλίου) μέχρι περίπου τα μέσα προς τέλη Σεπτεμβρίου, μια περίοδος που θα μπορούσαμε να έχουμε πιο ήρεμες συνεδριάσεις, με ένα περαιτέρω pull back, σε ένα χρηματιστήριο που θα κατεβάσει στροφές και θα επιχειρήσει να κάνει μια νέα βάση, για να δουλέψει τον επόμενο ανοδικό κύκλο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αλλά και διεθνών εξελίξεων επιτρέποντος.  Όχι ότι τα στατιστικά επιβεβαιώνονται πάντα, αλλά με βάση αυτά η περίοδος που αναφέραμε παραπάνω είναι μια περίοδος που η αγορά μας και οι μετοχές γενικά (και διεθνώς) κατεβάζουνε στροφές.
 

 
Ξέρετε ποιός είναι ένας βασικός λόγος για το παραπάνω; Γιατί έχουνε αποκόψει οι μεγάλοι της αγοράς τα ετήσια μερίσματα. Έχουμε ξαναγράψει και φαίνεται και στο ταμπλό, πως οι αποκοπές μερίσματος πάντα βγάζουνε αγοραστές και συνήθως οδηγούνε υψηλότερα τις τιμές ή είναι ανάχωμα σε μια πτώση όταν η αγορά βρίσκεται σε μια κακή περίοδο. Όσον αφορά λοιπόν το Χ.Α. συγκεκριμένα, βλέποντας κανείς το ημερολόγιο των εταιρικών πράξεων διαπιστώνει αμέσως πως ήδη και κυρίως τις επόμενες 2-3 εβδομάδες, μέχρι περίπου 10 Ιουλίου θα έχουνε κόψει το μέρισμα όλοι οι μεγάλοι. Και με κομμένα τα μερίσματα, την αγορά σε υπέρ-αγορασμένα επίπεδα, έχοντας κλείσει και τον κύκλο της προσδοκίας για αυτοδύναμη κυβέρνηση… Δεν αποκλείουμε να έχουμε το γύρισμα που αναφέραμε, πάντα σε ένα φυσιολογικό profit taking και μια φυσιολογική περίοδο δημιουργίας μια νέας βάσης.
 

 
Κάποιος σχολίασε πως έχουμε δίκαιο σε όλα αυτά, αλλά το Χ.Α. έχει να παίξει την επενδυτική βαθμίδα. Σωστό αυτό, αλλά δεν είναι άμεσο. Πράγματι η επενδυτική βαθμίδα και κυρίως η αναβάθμιση του Χ.Α. θα πούμε εμείς, θα μπορούσε να είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα, αλλά θα μπορούσε να είναι μετά την περίοδο που αναφέραμε.  Όλα δηλαδή μπορεί να συνδυαστούνε να το πούμε έτσι …. Η αγορά μας να έχει τους επόμενους μήνες την περίοδο που αναφέραμε, με ένα ρολάρισμα και του επενδυτικού ενδιαφέροντος προς τη μεσαία - μικρή κεφαλαιοποίηση. Να έχει μια σχετική περίοδο ηρεμίας, έχοντας εκτονωθεί. Και από το φθινόπωρο, αρχές Οκτωβρίου να έλθει ένας νέο κύκλος ανόδου.
 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum