| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 21/02/22

 

"Μας ακούνε..."

 

«Όχι ότι δε μπορεί να συμβεί … Αλλά για να φτάσουμε στο σημείο να δούμε την αγορά μας πολύ χαμηλότερα … θα πρέπει διεθνώς να γίνει καταστροφή. Δυστυχώς δεν το αποκλείω .. Αλλά μέχρι νεοτέρας την αγορά μας την κρατάνε και θα μάλλον συνεχίσουνε να την κρατάνε»….  Όπως καταλάβατε τα παραπάνω είναι σχόλιο ανθρώπου της αγοράς …. Με την αγορά να μας να συνεχίζει να δείχνει πολύ μεγάλες ανοχές στη διεθνή κρίση … αν και θα δούμε μέχρι πότε ….

 

 

Και θέλετε να πούμε και τη δική μας ατάκα …. Μέχρι να μπει κόσμος μέσα στις τραπεζικές μετοχές … Αυτή η αγορά δεν πέφτει …. Αν τώρα οι μικροί οι οποίοι μέχρι πρότινος σταθερά πουλούσανε …. Αρχίσουνε να αγοράζουνε …. Τότε θα χτυπήσει ένα μεγάλο καμπανάκι στην αγορά μας … Μόνο τότε λοιπόν θα λέγαμε πως υπάρχει κίνδυνος να δούμε ένα απότομο γύρισμα στην αγορά…

 

 

…. Και όλα τα παραπάνω θα τα συνδυάσουμε με κάτι το οποίο έχουμε γράψει και το γνωρίζουμε. Πως οι παίχτες που έχουνε μπει στις τραπεζικές μετοχές και οδηγούνε το τελευταίο ράλι των τιμών είναι πολύ μεγάλοι .. Πραγματικά πολύ μεγάλοι … Και όπως τουλάχιστον φαίνεται μέχρι στιγμής … Χωρίς υπερβολή, κάνουνε ότι θέλουνε ….

 

 

Τώρα όσον αφορά τη ΔΕΗ και επειδή μας ρωτάτε ….  Η μετοχή συνεχίζει να έχει μια αρκετά προβληματική εικόνα, κάτι για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό … Από την εποχή της ΑΜΚ …. Αλλά να μην παραβλέπουμε και κάτι πολύ βασικό …. Είναι λάθος κανείς να παραβλέπει πως βρισκόμαστε σε μια χρονική στιγμή που στην αγορά ενέργειας γίνεται ο κακός χαμός, με εκρηκτική αύξηση των απλήρωτων λογαριασμών. Μια κατάσταση η οποία όπως όλα δείχνουνε θα επιδεινωθεί και άλλο τους επόμενους μήνες. Είναι χαρακτηριστικό πως τελευταία σχεδόν καθημερινά υπάρχουνε δημοσιεύματα για μια εφιαλτική κατάσταση στην αγορά … μέχρι και δημοσιεύματα για το τι γίνεται σε περίπτωση που ένας πάροχος ενέργειας χρεοκοπήσει … Και εν μέσω όλου αυτού του κακού χαμού, νομίζουμε πως μόνο αφύσικο δεν είναι να ταλαιπωρείται η μετοχή της ΔΕΗ, χωρίς να μπορεί κανείς να αποκλείσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, αν η αγορά μας πέσει  ….

 

 

Και για να πούμε και το καρφί μας … Να μην ξεχνάμε πως στο δρόμο για της ΑΜΚ της ΔΕΗ πριν από μερικούς μήνες. Είχαμε με έκπληξη δει πως στις λογιστικές καταστάσεις του 6μηνου του 2021, όχι μόνο η εταιρεία δεν είχε πρόβλεψη για επισφάλειες. Αλλά είχε και μια εντυπωσιακή αντιστροφή προβλέψεων κατά 156εκ ευρώ έναντι προβλέψεων 42εκ ευρώ στο αντίστοιχο 6μηνο του 2020. Και με ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε το μέγεθος των προβλέψεων της εταιρείας τα επόμενα τρίμηνα, εν μέσω και ενεργειακής κρίσης …..

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum