| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

"Μας ακούνε..."

Καθημερινά παρά-χρηματιστηριακά σχόλια & πολλά άλλα...

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 

00:01 - 21/03/22

 

"Μας ακούνε..."

 

«Αυτήν την εβδομάδα θα κριθούνε πολλά. Παρακολουθώντας χρονιά τις αγορές και μετά από δύο ανοδικές εβδομάδες, κυρίως την προηγούμενη. Την εβδομάδα που μας έρχεται θα κριθεί αν η αντίδραση θα συνεχιστεί ή οι αγορές θα ξεφουσκώσουνε και πάλι. Και τα δύο σκηνικά τα έχουμε ζήσει στην ιστορία των αγορών και όλα δείχνουνε πως αυτή θα είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα για τις αγορές, μετά την τελευταία αντίδραση» …. Θα ξεκινήσουμε με το παραπάνω στέλεχος ανθρώπου της αγοράς, με το οποίο δεν κρύβουμε πως συμφωνούμε απόλυτα.

 

 

Όπως πάντως είπε το συγκεκριμένο στέλεχος υπάρχει κάτι που τον ανησυχεί. Κάτι με το οποίο επίσης συμφωνούμε. Όπως είπε, παρά την τελευταία αντίδραση, η διαγραμματική εικόνα των περισσοτέρων αγορών έχει βελτιωθεί το ελάχιστο δυνατόν. Σχεδόν δεν έχει την παραμικρή βελτίωση. Και αυτό καθιστά την όλη κατάσταση των αγορών αρκετά οριακή. Υπάρχει κίνδυνος, με την πρώτη ευκαιρία να επιστρέψουνε οι πιέσεις. Και με βάση την εμπειρία και με δεδομένη τη διαγραμματική εικόνα των αγορών. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει όχι μόνο προσέγγιση των πρόσφατων χαμηλών επί πολέμου στην Ουκρανία. Αλλά το πιθανότερο είναι πως θα πηγαίναμε για νέα χαμηλά, θυμίζοντας πως τα χαμηλά του Χ.Α. ήτανε οι πολύ ισχυρές στηρίξεις στις 780 – 790 μονάδες. Σταθμίζοντας τα λοιπόν όλα, καταλαβαίνουμε γιατί ισχύουνε τα όσα αναφέραμε παραπάνω, χαρακτηρίζοντας τη νέα εβδομάδα κρίσιμη.  

 

 

Βλέπαμε το ΣΚ μια από τις τελευταίες αναλύσεις της HSBC, για τις ελληνικές τράπεζες. Όπως πάντα κάνουμε, συζητάμε τα θέματα της αγοράς με στελέχη του χρηματιστηριακού κλάδου και κυρίως με τα στελέχη και τον υπεύθυνο του GFF. Το συμπέρασμα; …. Όπως γράφουμε στο GFF κατά καιρούς. Πως οι τιμές στόχοι που αναφέρονται, άνετα θα μπορούσαν τους επόμενους μήνες να επιβεβαιωθούνε, εννοείται στο φυσιολογικό σενάριο για τις αγορές, αν και το φυσιολογικό στην εποχή μας σηκώνει μεγάλη συζήτηση.  

 

Για την ιστορία, η HSBC αύξησε τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και θεωρεί ευκαιρία την πτώση που έχει συντελεστεί από την εισβολή στην Ουκρανία. Για τη μετοχή της Alpha Bank προτείνει σύσταση αγοράς με τιμή στόχο στα 1,60 ευρώ και με περιθώριο ανόδου 48,63% από τα τρέχοντα επίπεδα. Για τη μετοχή της Eurobank δίνει τιμή στόχο στα 1,45 ευρώ και περιθώριο ανόδου 38,82%. Για την Εθνική δίνει τιμή στόχο τα 3,90 ευρώ και περιθώριο ανόδου 27,88%. Για την Πειραιώς δίνει στόχο στα 2,10 ευρώ και περιθώριο ανόδου στο 48,51%.

 

 

Να πούμε τώρα πως δυστυχώς ένα τελευταίο σχόλιο της Goldman Sachs μπορεί να έχει βάση. Όπως έγραψε σε ανάλυση της, η δεκαετία που διανύουμε μπορεί να είναι ακριβώς αντίστροφη από την προηγούμενη δεκαετία. Μια δεκαετία χαμένη για τα παγκόσμια χρηματιστήρια, εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης, ότι δηλαδή χειρότερο.

 

 

Σκεφτείτε τώρα να επιβεβαιώνονταν αυτή η εκτίμηση της GS. Τι θα σήμαινε για το Χ.Α. που κατάφερε να χάσει την προηγούμενη, καλύτερη στην ιστορία των αγορών δεκαετία. Δύο σερί χαμένες δεκαετίες, στο χρηματιστήριο που έχει επίσημα (με βάση τα στατιστικά), τη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως τα τελευταία 30 χρόνια !!

 

 

Οι "ατάκες" της εβδομάδας

 

 

 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum